WiFi.HR Forum
20:40 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Wireless Ping + statistika (program)  (Posjeta: 802 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
blackone
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-1

Mreža: Wireless Čepin

« : 17:46 08.03.2010. »

Prije 3 godine sam tražio neki program s kojim bi mogao vidjeti tko je trenutno online na mreži i dali je neka točka online ili offline ali nisam našao ništ pametno, pa sam prije par mj odlučio da sam napravim takav jedan program i napokon sam uspio.

Pošto je moja udruga dobila samo 1 000 kn od općine za rad uduge, a mreža nam je u banani i planiramo redizajn sada mreže potrebno nam je dosta novaca iz tog razloga što nećemo imat dovoljno novaca odlučio sam da ponudim svim Wireless Mrežama svoj program u zamjenu za donacije.

Ovako sam ja to zamislio:

- Za donaciju od 350 kn dobijete samo program
- Za donaciju od 500 kn dobijete program sa web statistikom
- Za donaciju veću od 700 kn dobijete program, skripte za lokalnu ili internet web stranicu(php) + dozvolu da skinete ako želite tekst u webu di piše da sam ja napravio taj program, te moju podršku u uklapljanu skripte na vaš web i dobivate nove verzije programa besplatno.
- Novac se uplačuje na račun udruge.

Šta radi program:
- Progam se sastoji od 2 djela: Pristupne Točke i Članovi
- U programu možete dodavat, editirat i brisati: pristupne točke ili članove
- Program pinga točke i članove i tada pravi statistiku: (Dali točka radi, koliko dugo radi, koliko dugo nije radila, kada je zadnji put radila, dali je član na mreži, koliko dugo je na mreži i kada je zadnji put bio online)
- Program radi s mysql bazom podataka, te vrlo lako možete podatke iz njega uklopit u web stranicu ili koristit za druge svrhe.
- Bit ovog programa je da administratori mogu vidjeti dali sve točke rade, tko je sve na mreži, dali neke točke prave probleme itd

Što radi web statistika:
- web statistika vadi podatke iz baze i prvi sljedeće statistike:
- Pravi listu pristupni točaka i ispisuje statistiku za svaku točku
- možete vidjeti koliko je članova online na toj točki od max članova na toj točki
- Koliko je točka radila( nije radila) u postocima i vremenski npr: (5 dana, 6 sati i 15 min) i ( točka je 98% Online)
- možete vidjeti listu članova koji se spajaju na odabranu točku i dali su ti članovi na mreži ili ne
- i mnoge druge statistike
- primjer možete vidjeti ovdje http://wirelesscepin.com/ping/ to je samo primjer da vidite kako izgleda statistike, nisam neki web dizajner ali bitna je funkcija.
- + možete i sami još smislit puno toga oko web statistika ako ste maštoviti i znate radit u php-u Namigujem

ss programa se nalaze u privitku.

- Ako ste zainteresirani za program javite mi se na mail: wlancepin@gmail.com, pa ćemo se preko maila dogovorit sve.
-a ako imate kakve ideje za program javite mi se slobodno na mail: wlancepin@gmail.com ili preko pp

Uskoro za jedno mjesec, dva bi mogao i napravit Wireless Chat program:

U prvoj verziji trenutno će biti:
Formatiranje teksta: podebljano, boja, podcrtano, font ,.... smajliči, lista korisnika, sobe, privatne poruke, poruka dana( od administratora) i nekih fora oko izgleda, a kasnije ću dodat i slanje podataka, audio i video chat i još neke fore =)

Evidentirano
blackone
WiFi početnik
*

« Odgovor #1 : 17:50 08.03.2010. »

Zaboravio napisat da u novoj verziji trenutno radim:

- Novi dio "serveri"
u ovom djelu će te moči dodavi razne servere npr: call of duty 2, 4, Counterstrike, dc++, chat, teamspeak, te provjeravat dali serveri rade ili ne i isto pravit statistike za sve servere.

- Novi dio "Linkovi"
- tu ćete moči dodavat linkove i provjeravat dali su točke povezane ili ne.

ako tko ima još kakvih ideja nek mi se slobodno javi
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +4/-2

Spol: Muški
Mreža: OrehovicaWireless

« Odgovor #2 : 18:58 08.03.2010. »

sumnjam da ti bude za te novce neko "kupio" program... radje ti daj program u open source, pa ako taj tvoj kod nesto vrijedi mozda se da nekaj iz njega napraviti kaj bi se koristilo na svim mrezama... bar budes imal satisfakciju kaj si pokrenul tak nekaj Smješko
Evidentirano

PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #3 : 02:29 09.03.2010. »

Sorry man, svaka cast na pokusaju, al program ti nije nesto ekstra, osobno mogu nesto slicno isprogramirati u dan, a kladim se da i 80% ekipe od tuda. Jel radis arp ping? 

Inace, look@lan, ima jedan dodatak zove se host... svjetle zeleno ako su online, crveno ako nisu... free je i koristim ga vec 6 godina ... korsiti malo napredniji nacin detekcije racunala na mrezi tako da nema beda.. ima podrsku za SNMP... inace, postoje i gotove PHP stranice za SNMP.. mogucnosti online statusa, jacina signala, kolicnina prometa kroz link i slicno + mali milon mogucnosti jer je open sorce

al inace svaka cast na trudu, samo nastavi... ako ga dotjeras malo mozda zamjeni sve dosadasnje Namigujem
Evidentirano
blackone
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 08:26 09.03.2010. »

ma inaće nebi ni nudio program ali kao što sam rekao udruzi mojoj pothitno treba novaca pa sam mislio možda na taj način da pokušam nabavit bar nešto novaca a tko zna možda i bude netko zainteresiran =)
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #5 : 09:05 09.03.2010. »

Čudno mi da nisi ništa našao, ako si tražio na netu. Ima brdo dobrih stvari.
Recimo ... http://www.cacti.net/

A što se para tiče... dobili ste 1000kn od općine što je 1000kn više neg što smo mi dobili u 6 godina postojanja.  Šokiran
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Spol: Muški
Mreža: Pojatno wireless

« Odgovor #6 : 19:02 14.03.2010. »

Da, mi smo dobili 0kn od grada. Ali osobno sam žicao razne firme pa smo skupili neke donacije. Najviše se nakupilo preko članarina. Ali to se sve tako brzo istopi... Misliš si da je 5000kn super, a zapravo je mizerija, pogotovo prije 4 godine kad je sve bilo duplo skuplje Tužan
Evidentirano

blackone
WiFi početnik
*

« Odgovor #7 : 11:46 06.06.2011. »

Evo odlučio sam stavit program free za uporabu unutar udruge Namigujem
Da bi program mogao radit potrebna vam je instalirana mysql baza.
Ako nekom treba mogu i stavit php skriptu za statistike.
Program dugo nisam radio pa sigurno ima i pokoja greška.

Slobodno kažište šta bi bilo dobro da se ubaci u novim verzijama, šta nevalja i itd... javite mi slobodno kako program radi.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis