Author Topic: ping prevelik Mikrotik RB433  (Read 651 times)

0 Members i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline starfaker00

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
  • Mreža: jk Wireless
Odg: ping prevelik Mikrotik RB433
« Reply #15 on: 00:22 30.06.2011. »
jos jedno question !=? imam korisnika koji ima prejak signal na -50 dbm mu je i takodjer i radi njega ping skoci skuzio sam kad sam isao jendog po jednog e sad mene zanima sta s njim napravit da se taj signal malo spusti ?
wot a fak ...

Offline PuW

• Sr. Member
  • Reputacija: +20/-2
  • Mreža: PulaWireless/Sava
« Reply #16 on: 03:52 30.06.2011. »
ugradite mu atenuator u kabel :)  salim se..  ako se radi o mikrotiku u opcijama pod wirelss karticama odaberi Advance Mode i nađi Tx Power i stavi neku manju vrijednost. mozes probati s nulom.

Offline Stardust

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +12/-1
  • Mreža: WiFiHR
« Reply #17 on: 20:33 30.06.2011. »
jos jedno question !=? imam korisnika koji ima prejak signal na -50 dbm mu je i takodjer i radi njega ping skoci skuzio sam kad sam isao jendog po jednog e sad mene zanima sta s njim napravit da se taj signal malo spusti ?
napucaj njegovu antenu tako da fula sve ostale a njemu padne signal na prosjek ostalih
 to je onak malo seljački al je jeftino, a ti javi jel efikasno...
 ;D

Offline starfaker00

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
  • Mreža: jk Wireless
« Reply #18 on: 16:38 01.07.2011. »
heheheheh morao bih mu se popeti na krov a nznm kako to izvest neprimjetno , hihihii :) pokusao sam mu smanjiti jacinu signala ali njegov AP je neki edimax smijesni uopce nema tu opciju , e sad za ovo tx power jel to nije snaga antene onda ce nam svima pasti signal ili ?? ali morat cu njegovu antenu napucat da fula heheheh izgleda da ce to bit jedini izbor :))
wot a fak ...

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
« Reply #19 on: 17:15 01.07.2011. »
-50 dBm ne bi trebalo stvarati tolike probleme. Nije to sad nešto pretjerano jako. To je signal, onako, odličan, solidan. Možda nije potrebno da je toliki da stvari rade optimalno, ali sad baš da je prejak, ne bih rekao.

TX power je izlazna snaga wireless adaptera. Pojačanje antene je nešto drugo i fiksno je određeno za svaku antenu.