MaxTV troši bandwidth DSLa jednako kao što troši korištenje Interneta (surfanje, videa, audio, itd itd.. bilo koji download...).
Pretpostavljam da ti je linija loše kvalitete te da ti ne može podnijet potrebno opterećenje za Internet i MaxTV.
T-Com bi trebao osigurati kvalitetu linije potrebnu za pružanje usluga. Međutim, imaju monopol u zemlji u kojoj pravna država tak i tak ne funkcionira.
Moje iskustvo kaže, nažalost, da nemaš izbora. Moš se eventualno preselit negdje gdje je bolja situacija... moja preporuka - van naših granica.

Uglavnom, u određenim uvjetima i 4 Mbps znaju biti problem (stara centrala, velika udaljenost korisnika, zračno postavljeni vodovi).
Imao sam sličan slučaj u Zagrebu dok sam bio na T-Comu. Bio sam spojen na neku lijevu improviziranu centralu i DSL mi je više pucao što bi brzina bila veće. Nakon uzaludnog čekanja da se stvar popravi, počeo sam svakih 48h prijavljivat kvar na liniji. Nakon prijave oni moraju izaći na teren i provjeriti. To se svodilo da su oni resetirali DSLAM (ili neki modul) i stvar bi radila slijedećih 12-24h. Nakon toga bih opet zvao.

Uglavnom, to se vuklo cca 2 mjeseca. Nakon toga sam nazvao kolegu koji radi u T-Comu koji mi je postavio "zastavicu" te je stvar proradila 3h nakon što sam ga zvrcnuo. I od onda je radilo na ugodnih 8 Mbps bez pucanja.
Naravno, čim je otvorila prilika, ošo sam na konkurenciju (Bnet) i uživam sva čuda tehnologije za male pare bez ikakvih problema.
Ako nemaš nikakvog izbora, a trebaš stabilan Internet... moja preporuka... odjavi MaxTV i smanji brzinu na minimalnu. Nakon toga broji CRC greške na dnevnoj razini. To sve možeš dobiti i ako prijaviš kvar/smetnje na liniji. Moraju otići u centralu i provjeriti. Kada te tehničar nazove, napipaj kako lik diše pa ga probaj nagovoriti da ti izmjeri kvalitetu parice i spusti brzinu dok ne bude stabilno (možda nešto za pivu sa strane il slično...).