WiFi.HR Forum
21:36 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Pucanje Mreže Te Jako Spora Brzina  (Posjeta: 616 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ClarkDale
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: T-com

« : 01:35 07.08.2010. »

Dakle počnimo,
Frend i ja odlucili smo napraviti wifi mrezu za nas dvoje sa netom... I dobro, sve to ljepo radilo no kad sam dobio max tv sve se ukurcilo, njem se mreza pocela rusiti... No nekako smo i to prezivljavali, reko kad napravimo Amos bice bolje... I eto tako dosli mi do dana da napravimo amos, napravili INV amos 9 i spojili ga na ruter, i sad postoji par zanimljivih stvari... Preko dana je brzina jos i podnosljiva, oko 1,2MB/ps a po noci jedva ide 180 kb/ps... Koji je razlog ove anomalije te dali je to do nas i nase izrade antene ili do operatera...

Mreža je spojena ovako... U d-link ruter je spojen link, i onda iz tog rutera max-tv te je spojen jos jedan ruter Zyxel koji je AP s amos antenom... Probali smo jos jedan wireless ruter i cini nam se da cak taj ruter najbolje i radi od svega skupa. A ovaj ruter sad ima amos na sebi... Nije nam jasno, dali je negdje problem u anteni ili u ruteru... Te zasto se brzina mjenja s izmjenom dana/noci?

Help?  Š? Š? Š? Š?
Evidentirano
PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #1 : 12:02 07.08.2010. »

Dakle počnimo,
Frend i ja odlucili smo napraviti wifi mrezu za nas dvoje sa netom... I dobro, sve to ljepo radilo no kad sam dobio max tv sve se ukurcilo, njem se mreza pocela rusiti... No nekako smo i to prezivljavali, reko kad napravimo Amos bice bolje... I eto tako dosli mi do dana da napravimo amos, napravili INV amos 9 i spojili ga na ruter, i sad postoji par zanimljivih stvari... Preko dana je brzina jos i podnosljiva, oko 1,2MB/ps a po noci jedva ide 180 kb/ps... Koji je razlog ove anomalije te dali je to do nas i nase izrade antene ili do operatera...

Mreža je spojena ovako... U d-link ruter je spojen link, i onda iz tog rutera max-tv te je spojen jos jedan ruter Zyxel koji je AP s amos antenom... Probali smo jos jedan wireless ruter i cini nam se da cak taj ruter najbolje i radi od svega skupa. A ovaj ruter sad ima amos na sebi... Nije nam jasno, dali je negdje problem u anteni ili u ruteru... Te zasto se brzina mjenja s izmjenom dana/noci?

Help?  Š? Š? Š? Š?

jeste zastitili napajanje antene tamo di je balun.. mozda se hvata vlaga na kontakte pa se mjenja impedancija antene
Evidentirano
ClarkDale
WiFi početnik
*

« Odgovor #2 : 15:13 07.08.2010. »

Zastitili smo sve, samo spojeno je na maticnu od rutera s nekim mini konektorom... Neznam jel on glumi isto antenu il ne... al ostalo je sve izolirano do antene...
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

Mreža: Buculin Wireless

« Odgovor #3 : 10:21 10.08.2010. »

i mene muči isti problem na dva mjesta imam t-comov adsl bez maxtv-a i tu radi dobro a kod kuće imam i maxtv i ruši se barem jednom dnevno obično oko 10 navećer pretopstavljam da tad mijenjaju ip adresu al nemogu dokućit zašto možda jer imam komercijalnu mrežu na privatnoj liniji (koja je jeftinija) a druge dvije su poslovne  pomagajte frustrira me to padanje nesmijem izaći jer moram ćekat da mi pade mreža da je restartiram Smješko
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 10:27 10.08.2010. »

a što se tiće brzine kad je upaljen maks tv i izmjerim przinu dobijem 1.6- do 2 mbit a kad je ugašen 4  ( a plačam deset koji su to lopovi kad će više dobit pravu konkurenciju a ne ovi fiktivnu koja je takođe u njihom vlasništvu....
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #5 : 11:12 10.08.2010. »

MaxTV troši bandwidth DSLa jednako kao što troši korištenje Interneta (surfanje, videa, audio, itd itd.. bilo koji download...).
Pretpostavljam da ti je linija loše kvalitete te da ti ne može podnijet potrebno opterećenje za Internet i MaxTV.
T-Com bi trebao osigurati kvalitetu linije potrebnu za pružanje usluga. Međutim, imaju monopol u zemlji u kojoj pravna država tak i tak ne funkcionira.
Moje iskustvo kaže, nažalost, da nemaš izbora. Moš se eventualno preselit negdje gdje je bolja situacija... moja preporuka - van naših granica.  Cerim se
Uglavnom, u određenim uvjetima i 4 Mbps znaju biti problem (stara centrala, velika udaljenost korisnika, zračno postavljeni vodovi).

Imao sam sličan slučaj u Zagrebu dok sam bio na T-Comu. Bio sam spojen na neku lijevu improviziranu centralu i DSL mi je više pucao što bi brzina bila veće. Nakon uzaludnog čekanja da se stvar popravi, počeo sam svakih 48h prijavljivat kvar na liniji. Nakon prijave oni moraju izaći na teren i provjeriti. To se svodilo da su oni resetirali DSLAM (ili neki modul) i stvar bi radila slijedećih 12-24h. Nakon toga bih opet zvao.  Cerim se Uglavnom, to se vuklo cca 2 mjeseca. Nakon toga sam nazvao kolegu koji radi u T-Comu koji mi je postavio "zastavicu" te je stvar proradila 3h nakon što sam ga zvrcnuo. I od onda je radilo na ugodnih 8 Mbps bez pucanja.
Naravno, čim je otvorila prilika, ošo sam na konkurenciju (Bnet) i uživam sva čuda tehnologije za male pare bez ikakvih problema.

Ako nemaš nikakvog izbora, a trebaš stabilan Internet... moja preporuka... odjavi MaxTV i smanji brzinu na minimalnu. Nakon toga broji CRC greške na dnevnoj razini. To sve možeš dobiti i ako prijaviš kvar/smetnje na liniji. Moraju otići u centralu i provjeriti. Kada te tehničar nazove, napipaj kako lik diše pa ga probaj nagovoriti da ti izmjeri kvalitetu parice i spusti brzinu dok ne bude stabilno (možda nešto za pivu sa strane il slično...).
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #6 : 11:50 10.08.2010. »

ima li taj b net na otocima ?
Evidentirano
ClarkDale
WiFi početnik
*

« Odgovor #7 : 01:20 11.08.2010. »

E a ako odjavljujem od t-com ugovor (recimo)... Dali je to moguce i uz kakav trosak recimo ako netko zna?
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Spol: Muški
Mreža: PSWireless

« Odgovor #8 : 06:08 11.08.2010. »

moguće,al plačaš penale ( ostatak pretplate do isteka ugovora) tak su bar meni rekli za max tv.
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #9 : 07:06 11.08.2010. »

Sumnjam generalno za Bnet na otocima.

Za MaxTV, zovi, tlači, žali se... neka ti skinu MaxTV ako će raditi bolje. Probaj. Sam čitaj sitna slova.
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #10 : 08:40 23.08.2010. »

Problem riješen greškom sam na thompsonu stavio da dava wrt 54 gl-u stalno istu  adresu pa kad bi ovi promjenili adresu sve bi prestelo radit iako je svijetlilo uredno sad mirno spavam Smješko
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis