WiFi.HR Forum
21:27 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Wireless preporuka HELP  (Posjeta: 283 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
nany1808
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

« : 19:04 17.05.2010. »

Imam jedan problem .
Na ovom LINKU http://img710.imageshack.us/img710/5860/wirelessy.jpg nalazi se skica postavljenjih ap-a ( 4 komada )
Između zelenih AP-a sve radi super i bez ikakvih poteškoća .
Problem je u crvenom ap-u koji mora slati signal pod 360°kao što je prikazano na shemi cca 1 km.
Imam antenu od D-linka DWL-50AT( 5 db) i antenu od Airlivea WAI 101 ( 10 db), te panelku Airlive WAE 2515 GP ( 15 dbi ) - koja radi slabije od ove dvije prije navedene.
neznam u cemu je problem , dal bi trebao kupiti neki jaci ap za bolji signal ili nesto nije u redu sa antenama ( airlive antene kupljene prije mjesec dana nove ).
Ako treba neki bolji ap također može prijedlog koji !

Hvala
Evidentirano
Stardust
WiFi ovisnik

Reputacija: +12/-1

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #1 : 21:34 17.05.2010. »

možda sam malo ispo iz štosa ali nije mi baš jasna koncepcija ove skice niti željeni rezultat...
daj to malo bolje opiši pa će ti se moći pomoći ovako  Š?

kako start point evo ti link na naša često postavljana pitanja o antenama.
http://wiki.wifi.hr/faq#preporuka_antene_za_klijenta
to ti je samo kao ideja da vidiš šta je.
« Zadnja izmjena: 21:39 17.05.2010. Stardust » Evidentirano
nany1808
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

« Odgovor #2 : 08:44 18.05.2010. »

Hvala na odgovoru .
Znaci , srednji ap koji radi u router modu treba slati signal na ostale linkove. sve radi dobro , također šalje i na crveni ap. e sad dolazi problem , taj crveni ap mora slati taj signal dalje u krugu od cca 1 km.
Do tog rezultata jos nisam dosao Tužan . Sada neznam dal kupiti neki jaci AP pa staviti također neku bolju antenu od one tri gore navedene koje vec imam ?
Mozda kupiti neki AP sa 3 antene i staviti također 3 ovakve antene , te time zatvoriti otprilike  360 ° ? (Pacific Wireless usmjerena antena pojačanja 12 dB )

Hvala
Evidentirano
Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #3 : 10:40 18.05.2010. »

to što želiš napraviti ne možeš sa jednim uređajem. treba jedan da bude klijent spojen na srednji, i jedan koji će biti AP (bridge?) za one do 1 km daleko. ne može biti repeater sa usmjerenom antenom kao na slici, a repeater je ionako najlošije rješenje koje bi trebalo izbjegavati

3 sektorke - IMHO preskupo rješenje za ovakvu shemu. ako pod "AP sa 3 antene" misliš na neki MIMO onda ni to neće raditi, jer nisu 3 antene na njemu zbog toga. prouči tehnologiju, google, wiki

ako ćeš na ovaj način sve rješavati, bez naprednijih rješenja, ustvari bilo bi najbolje da su na obadvije pristupne točke po 2 uređaja. na svakoj strani po jedan da drži vezu između njih, i da imaju usmjerene antene. onaj drugi u paru ima omnicu za klijente. recimo kupi se još samo jedan Airlive G.Duo (najjeftiniji 2-u-1) na crvenom, jedan D-link se premjesti kod onog srednjeg. malo antena i petljanja i radit će...

jače rješenje bi bilo korištenje PC-a sa karticama, Mikrotik ili Ubiquiti. ali trebalo bi i dosta učenja oko toga
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis