WiFi.HR Forum
04:14 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Debian how-to help  (Posjeta: 1327 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
gog
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: WiFiHR && SavicaNET

« Odgovor #15 : 20:36 30.11.2009. »

Naravno, moram dignut neki dc++ klijent i mora biti naravno command line, vidio sam neki u debian distri, al prije nego ga apt-am slusam savjete ako imate.

Malo je u banani, ali radi - http://gogs.info/wiki/hr/debian/dcfilesharing

Što se tiče update-anja, može na gogs.info, to su moje stranice. Samo reci što bi ti update-ao?
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Spol: Muški
Mreža: Pojatno wireless

« Odgovor #16 : 08:38 01.12.2009. »

Trenutno ništa, trenutno istražujem, učim i dnevno podižem po jedan servis jer sam kratak sa vremenom, eto, upravo složio dhcp3-server.

Ali kad budem pametniji, dodao bih nove stvari kojih nema na tvom wikiju, ako je to ok, naravno uz tvoje odobrenje. npr. kako backupirati, recimo kako irc dignuti, u mom primjeru je to unrealircd jer smo linkani sa međimurjem pa sam primoran koristiti unrealircd.

Radim u IT firmi i trenutno radim samo u win* okruženjima, a gotovo svi klijenti nam imaju linux servere koje smo mi postavili pa da i taj dio kolača znam raditi.

ps. baš sam krenuo stavit taj microdc2 obzirom da mi je to zadnja must have stvar da totalnu ubijem win2k3 server i samo bih napomenuo da mi je trebao i paket "libreadline5-dev"
pps. da... još da sam pročitao iduću liniju u wikiju... no comment
« Zadnja izmjena: 08:51 01.12.2009. Zvonimir » Evidentirano

Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #17 : 15:00 01.12.2009. »

jih, stavio sam taj microdc i nisam presretan, pogotovo iz razloga što sam hashao x sati da bi na kraju kada sam ga ponovo upalio opet hashao :O
A i fino se sruši kad pokušam removat share. Nekako mi se čini da ću morat neku drugo kombinaciju... vidjet ću.

btw. pretražio sam net za nekim drugim rješenjima, ali većina ih se ne želi kompajlirat ili se krše totalno, vidio sam da uz debian dolazi dctc, ali još ga nisam prokljuvio
Evidentirano

gog
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: WiFiHR && SavicaNET

« Odgovor #18 : 22:29 01.12.2009. »

Ne čitaš pažljivo Smješko Kao što piše u prvom odlomku na wikiju:

"Nedostatak podrške za TTH je razlog zašto ne možemo koristiti dctc koji se nalazi u Debianovom repozitoriju."

Eh sad, davno je bilo kada sam se s tim igrao, ali koliko se sjećam verlihub me otkantavao prilikom spajanja sa dctc-om jer nema podršku za TTH.
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #19 : 11:26 05.12.2009. »

Mislim da ipak neće biti problema sa mircodc2-om. Prebacio sam sve diskove, posherao ih, hashao i sad radi OK. Samo je bezveze što se ne mogu spojiti na više hub-ova, ali OK, meni je bitno da je negdje posherano.

Pitanje1
Imam pitanja za PPTPD server, prije sam ga imao preko MT-a, i složio sam ga sad ovdje, dobijem adresu, radi sve, ali ne mogu pingat ništa dalje od 10.111.0.0, pretpostavljam da treba routati promet, no taj dio nisam još ni taknuo, pa sam slobodan za neki "hint". Range za PPTP je 10.111.101.2-10

Pitanje2
Madwifi me ubija, instaliram ga na x načina, sve prođe super, ali se u ifconfig ne pojavljuje, iwconfig mi izlista wlan0, wlan1, wlan2, wlan3, zašto nisu ath0, ath1,... tražim po netu neki suvisli tutorial, ali nekako ne uspijevam to fiksat, ne kužim gdje griješim Tužan

DHCP server je prebolesno dobar i u usporedbi sa starim win serverom radi brzo, možda sam ja nešto krivo konfigurirao na win2k3, ali tamo je trebalo par sekundi i znao je radit probleme ponekad. Dok ovo čudo... spojim kabel ili se spojim wirelessom i paf, niti sekunda i evo sve radi.
« Zadnja izmjena: 21:52 05.12.2009. Zvonimir » Evidentirano

Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #20 : 09:33 12.12.2009. »

PPPOE - na MT-u sam mogao na aktivni eth interface sa IP adresom dodati PPPOE i radilo bi.

Jel takvo što moguće u Debianu? Znači, ethernet interface koji ima IP adresu da se preko njega vrti PPPOE? Vidim da pise da se ne treba konfigurirati eth, ali sam nasao i da se moze dodjeliti IP adresa, ali da onda firewall/NAT nece raditi Tužan

Sto je na kraju tocno? Smješko

Razmisljam da si olaksam firewall setup i da jednostavno u virtualnoj dignem MT i PPPOE i tako rjesim problem, ali se nadam da se to moze i u linuxu.

ps. znam da je najbolja solucija dvije eth kartice, ali nemam mjesta u kompu Tužan
Evidentirano

dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #21 : 10:53 12.12.2009. »

Može PPP i IP na isti ethernet, mi smo tak imali spojen DSL modem na jednoj točki (a možda smo imali i 2 ethernet kartice, ne znam, a i da jesmo, mogo se dić IP i spojit na modem, zaboravih...).

Što želiš postići s PPPOE?
I zašto koristiš PPPOE, osim jer si ga koristio u Tiku?
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #22 : 11:58 14.12.2009. »

Koristim ga za spajanje na T-com DSL, prosvjetli me ako postoji nešto bolje Smješko

Trebam ga radi eventualnog management-a prometa na toj mašini.
Evidentirano

dajhard
Hero Member

« Odgovor #23 : 16:38 14.12.2009. »

To sve ide, tak smo i mi imali prije... debian stroj s wifi karticama i preko lana i switcha DSL modem.
Treba sam skonfat onu konfiguracijsku datoteku i nakon toga samo "pon" i on digne PPPoE. E sad, nisam to bio slagao pa ne znam napamet.

Ja furam pfSense virtualni stroj koji mi diže PPPoE i radi kao Internet gateway unutar Ubuntu servera. To tak radi već prek 2 godine i ne mislim mijenjat dok radi sve što mu naredim.  Cerim se
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #24 : 09:15 15.12.2009. »

Ma toliko sam se zaljubio u MT firewall i Queue da sam razmišljao o dizanju virtualnog MT-a samo za Internet rješenje. Ali mi je totalno glupo to vrtit, a opet, procesor usage mi je 1% sa svim sranjima pa mislim da će ić virtualci ako ništa drugo za testiranje.
Evidentirano

dajhard
Hero Member

« Odgovor #25 : 09:38 15.12.2009. »

Ništa što se ne da i ovdje složit...

Eo ti tu textualno...
http://www.tutorialized.com/view/tutorial/IPTables-Explained-Part-1-a-tutorial-to-UNDERSTANDING-and-CREATING-your-own-rules/25515

A evo ti i super video tutorial...
http://www.linuxjournal.com/video/mastering-iptables-part-i
http://www.linuxjournal.com/video/mastering-iptables-part-2
http://www.linuxjournal.com/video/mastering-iptables-final-installment

Mislim da ti od toga više ništa neće trebati.

E, a ako trebaš neki uber-internet-gateway s brdom điđabaja, a stavljat ćeš virtualce, probaj Untangle. Velik je, ždere puno RAMa, al zato radi brdo stvari i ima grafički interface. Naravno, free je.
http://www.untangle.com/Demos-Screenshots

Evidentirano
 Str: 1 [2]   Gore
  Ispis