WiFi.HR Forum
20:46 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Openwrt i ucitavanje signala  (Posjeta: 1004 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
mar3k
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-2

Mreža: Udruga mMw

« : 20:43 02.09.2009. »

namjeravamo kupiti jedan ubiquiti routerstation za 500 kn koji na sebi ima openwrt umjesto mikrotika..

posto nisam do sad imao puno prilika sprobavati openwrt pa me zanima dal se i na openwrt moze spodesiti ucitavanje signala kao kod mikrotika preko snmp??

Hvala
Pozdraf
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #1 : 21:54 02.09.2009. »

Naravno da može.

Skine se SNMP paket, a ako ga nema, skompajlira se i snimi. Manji dio posla. Nakon toga treba to skonfat. Prvi put je najteže, drugih 2 miljona puta je copy-paste.
Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #2 : 22:42 02.09.2009. »

a oke...rs je na putu pa budemo vidjeli kako radi...
po spec. je isti ko rb 433ah jedino sa 64mb slabijom memorijom i bez ikakvog utora za memorijske kartice..al koliko vidim sve je moguce na openwrt-u  Šokiran

tnx na odgovoru..

Pozdrav
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #3 : 09:52 03.09.2009. »

I NAND nije 64MB nego 16MB.
Javi koja je verzija OpenWRTa gore, ja sam imao problema s Madwifi modulom i više kartica.
Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 22:39 16.09.2009. »

evo bas mi stigao rs...kakve sam srece uvijek neki problemi...pa sam ga morao odmah flashati na RSx.ar7100.OpenWrt.r15349M-BETA-upgrade.bin

e sad tek vidio da nema nikakav web interface...pa tako da bi moglo potrajati prije nego ga pocnem testirati...e i da nemogu madwifi probati jer imam samo atherosice minipci...

tnx
bye
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #5 : 01:29 17.09.2009. »

evo bas mi stigao rs...kakve sam srece uvijek neki problemi...pa sam ga morao odmah flashati na RSx.ar7100.OpenWrt.r15349M-BETA-upgrade.bin

Zanimljivo  Š?

e sad tek vidio da nema nikakav web interface...
pa tako da bi moglo potrajati prije nego ga pocnem testirati...

opkg update
opkg install naziv_paketa
... i onda fino udri po paketima

e i da nemogu madwifi probati jer imam samo atherosice minipci...

MadWifi je naziv drivera za wireless kartice bazirane na atheros chipsetu. Imaš MadWifi, ath5k i ath9k. Ak nisu u kernelu, skini paket preko opkg-a.

P.S. Baš mi je stigo drugi RB433AH danas, da imam cajta probao bi zadnji Kamikaze gore puknut, međutoa...
Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #6 : 12:55 17.09.2009. »

hmm da...stigao routerstation sa kamikaze al nisam se mogao nikako spojiti na njega...tek nakon upgrejda mi je proradio ssh...

kad napisem opkg update mi pise da nemoze pristupiti na stranicu...normalno kad nije na net spojeni..a nemogu ga na net spojiti jer...nemogu ni jedan conf. otvoriti...stalno kaze permission denied...a slogiran sam kao root..

mozda znas zasto??

da zaboravio da je madwifi za atherose...nisam vec jakoo dugo radio nista na linuxima...od kako sam poceo sa mtikom...

Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #7 : 14:38 17.09.2009. »

Nisi se mogo spojit na SSH jer nisi imao instaliran ssh server... opkg install ssh-server il kak se već zove paket.
Access Denied jer je sistem vjerojatno u read only modu. To sad ovisi koji FS koristiš. Svaki vuče neke posebne stvari sa sobom.

Inače, OpenWRT baš i nije za početnike. Je moćan, radi svašta, ima dobar support (community), al treba znat par stvari inače se na početku odma izgubiš.

Preporučam ti investiciju i ogroman financijski zahvat u obliku kupnje jednog serijskog kabela (RS232).

Prvi korak... Spoji se na RB (prek serije il SSH, kak oš).

Drugi korak... nađi koji FS koristi. Sve one silne brojke i slova koje baca za vrijeme bootanja nešto ipak znače. Nađi tamo koji je FS korišten (recimo: jffs, squashfs i slično). Kad nađeš, "use google" i pogledaj forum kako se koriste ti FSovi i da li možda treba nešto napraviti prilikom prvog korištenja (tipa omogućiti pisanje na njega).

Treći korak... Ili poveži RB na net (digni interface, dodaj default gateway i dns, pingaj google, itd.)... Ili povuci sve pakete s OpenWRT download sekcije na lokalni HTTP server (ak nemaš, digni si jedan). I onda moš lokalno povuć pakete koje trebaš (naravno, ak si dobro skonfa mrežni interface i moš doć do svog web servera)

Četvrto... rokni si sve pakete koje trebaš za RB (nano text editor, quagga routing deamon, ntpclient, dhclient, sučelje).

Peto... krenut ćeš stavljat sučelje, ali ćeš na ovom koraku već skužit da je to totalno sranje i da je rad u terminalu bog i batina. Ipak, uspio si doć do ovog koraka bez sučelja.

Šesto... konfiguracija RBa (servisi, kartice, sve). Prvi put ćeš pišat krf, drugi put ćeš copy paste. Treći put ćeš ko drugi put. I onda kasnije isto.

Eo, ukratko, nažalost nemam cajta više pomoć. Možeš me dodat na skype pa ti mogu možda više pomoći. Imam čak i conf datoteke svog RBa backupirane pa ti mogu to poslat.
Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #8 : 15:03 17.09.2009. »

hmm problem je bio kad sam se i htio spojiti gore...prek ssh a u background mi je pingalo rs-a ..i kad mi se htio spojiti ping vise nije prolazio..
tek nakon recovery fajla sam se mogao spojiti na ssh...

trenutno sam spojeni prek ssh i zamjenio ip...stavio mu gateway pustio ga na net...

e sad sam probao kako si napisao opkg update al mi baca neku gresku..
opkg: can't load library 'libopkg.so.0'

isto tako gresku permission denied mi je bacalo kad sam htio pristupiti folderu... /etc/config ili /etc/sysctl.conf
dok ostalo sam uspio spodesiti...

jedino me zanima kako da zasejvam te sad postavke...jer sam ga nesto odstekao od struje i izgubio je sve postavke...ip..route itd...

oke budem te dodao na skype pa da mi malo pomognes oko konfiguriranja...

rs sam kupio inace samo za slotice pa tako da kroz njega nebudu isli trenutno linkovi..barem ne tako dugo dok ne savladam sve stvari Sirast

tnx na pomoci
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis