WiFi.HR Forum
03:37 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1] 2   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: MikroTik i drugi  (Posjeta: 890 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
reptyl
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Spol: Muški
Mreža: bgwi

« : 16:02 20.07.2010. »

da li neko ima iskustva sa povezivanjem MikroTik-a kao AP-a i nekih drugih routers OS?
ideja mi je da na MikroTik AP povezem nesto od Ubiquiti-a WiFi opreme (Nano Station Loco5) kao klijent.
MikroTik AP je sa 108Mb/s 5GHz u turbo modu sa ukljucenim Nstreme, da li je imperativ da klijent bude takodje u turbo modu sa mogucnostima Nstreme?
da li je gore pomenuta konekcija moguca?
Hvala unapred!
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #1 : 16:15 20.07.2010. »

Moje iskustvo govori da Mikrotik radi loše s non-mikrotik stvarima. Pod tim mislim na razne verzije Linuxa i OpenWRTa.
Tako da, ja sam sve Tikove zamjenio za RouterStatione koji rade s OpenWRTom. Od onda nema problema.
Nstream je Mikrotik property...
Evidentirano
reptyl
WiFi početnik
*

« Odgovor #2 : 16:33 20.07.2010. »

hvala za resenje nedoumice!
kolika je maksimalna brzina koju ste postigli sa kombinacijom openwrt-a i routerstation?
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #3 : 19:09 20.07.2010. »

Ha, SuperA je išao cca 7.5 MB/s TCP.
Sad sam krenuo prčkat 802.11n (2T2R)... no trenutno radi na mizernih 3 MB/s. Al tek sam počeo experiment.

Sa 2 x SuperA na RSu sam dobio max protok po kartici (7.5MB/s po kartici). Sa 3 x SuperA sam dobio 3 x 5 MB/s... CPU zakucan na 100%. Madwifi modul, neki stariji kernel.
Sad me zanima kako će biti s 802.11n, Ath9k i novim kernelom. Na ovih 3 MB/s što sam testirao skoro da niti nema CPU usage-a.
Evidentirano
reptyl
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 23:13 20.07.2010. »

da li postoji varijanta da openwrt instalira na pc kao sto je to slucaj sa MikroTikom te da moze da prihvati klasicne PCI wifi kartice?
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #5 : 07:33 21.07.2010. »

Naravno da može.
Moš ga ti i na mobitel stavit ak te veseli...
Evidentirano
reptyl
WiFi početnik
*

« Odgovor #6 : 13:06 21.07.2010. »

sto bi rekli covek mu da mali prs` , a on bi celu ruku!
mislio sam na pitanja koja mi nadilaze sa Vasim odgovorima.
pokusavao sam da pronadjem ISO fajl za download, ali mi se nije ukazalo. da li sam nesposoban?
hocu reci da li mi mozete poslati link za neki download openwrt-a za PC i kakva su Vasa iskustva sa dedicate masinom koja zamenjuje routerstation? da li je potrebno da se podize linux pa tek preko virtualne konzole instalacija wrt-a? i konacno u odnosu na MikroTik(primecujem po postovima da ste dobar znalac za tik!) da li preferirate openwrt?
pozdrav!
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #7 : 15:22 21.07.2010. »

Ne smatram se dobrim znalcem Tika. No, pošto je to zapravo Linux s fensi-šmenci sučeljem ... znam radit u njemu.
Uglavnom, ne volim Tik jer ne radi kako ja želim i nema sve što želim da ima. I komercijalan je, a baziran na Linuxu.
Dedicated mašine masovno mijenjam RSovima i otada je život puno ljepši. Dosada niti jedna mašina nije zamjenila RS. Isključivo obrnuto.

Link je tu:
http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/x86/

Ako imaš običan HDD, uzmi Ext2. Ako imaš CF, USB ili sličnu memorijsku karticu, ja bi išao s squashfs.
Uputa za snimanje imagea ćeš naći na netu vrlo lako.

PozZ
Evidentirano
reptyl
WiFi početnik
*

« Odgovor #8 : 18:11 21.07.2010. »

sta bi mi preporucio za link od cca 20km koji RS i gde mogu da ga nabavim opremu obzirom da u Srbiji je ne vidim ni u zalihama sem Tika koji pocinje da viri iz usiju koliko ga ima? za sada sam se nameracio sto se tice antena na parabole od 32dBi na 5GHz.
beskrajno sam ti zahvalan za pomoc!
pozdrav!
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #9 : 19:58 21.07.2010. »

Ima u Češkoj i u Mađarskoj... ja sam baš mislio da ih ima i u Srbiji... šteta Tužan

http://www.i4-wifi.com
http://www.wireless-bolt.hu

Ja koristim običan RS (ne RS Pro verziju). Za 20 km link bi ja probao CM9 kartice na RSu sa satkantenama. Iako na 20 km već možeš razmišljat o HighPower karticama (R52H, XR5, DBii F50 i slično).
E sad, ovisno o namjeni, željama i mogućnostima, možda Bullet2 HP ili BulletM 5 ili slične igračke nisu loš izbor. Bulleti imaju svojih prednosti pri montaži te uklanjaju problem dugih pigtailova. Isto tako, provjeri si i druge Ubiquiti proizvode, ima zgodnih rješenja.

Antene definitivno satelitske s odgovarajućim feedom (skraćeno 3dCorner ili slično).
Evidentirano
Robinson
WiFi početnik
*

Mreža: Zorkovac wireles

« Odgovor #10 : 18:53 23.08.2010. »

Pozz.
Dali ovi šopovi imaju dostavu za hrvatsku? Kakva su vam iskustva ako šalju, mislim ono vremenski, cijena?
Evidentirano
Stardust
WiFi ovisnik

Reputacija: +12/-1

« Odgovor #11 : 20:47 23.08.2010. »

Pozz.
Dali ovi šopovi imaju dostavu za hrvatsku? Kakva su vam iskustva ako šalju, mislim ono vremenski, cijena?
za čehe znam da imaju. kolko košta nemam pojma i nisam niti želio saznat. sama dostava nije problem nego je problem što kad to prođe kroz našu carinu...
Evidentirano
Robinson
WiFi početnik
*

Mreža: Zorkovac wireles

« Odgovor #12 : 22:56 23.08.2010. »

Znači ima problema na carini... tipično hrvatski! (glavno da  pokvarena svinjetina stiže u sve  supermarkete bez frke!)
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #13 : 08:54 24.08.2010. »

Znači ima problema na carini... tipično hrvatski! (glavno da  pokvarena svinjetina stiže u sve  supermarkete bez frke!)

Probaj ti uvest istu tu pokvarenu svinjetinu, pa će ti biti jasnije.
Nije bitno što se uvozi, nego tko uvozi.
Evidentirano
Stardust
WiFi ovisnik

Reputacija: +12/-1

« Odgovor #14 : 13:33 24.08.2010. »

Probaj ti uvest istu tu pokvarenu svinjetinu, pa će ti biti jasnije.
Nije bitno što se uvozi, nego tko uvozi.
upravo to!
ak si dobar s onim Barišićm il s nekim od njegovih 300tinjak pulena moš uvest sve!
od paške janjetine iz bosne do vrbničke žlahtine i koje čega svega ne od kud sve ne.
čudo jedno što svega vani ljudi "proizvode" pod "izvorno hrvatsko"...
janjaca s paga ima najviše van paga. a žlahtine ima ko da je vrbnička dolina veličine 20 otoka Krk. hahaha
no ovo je već malo skretanje s teme...
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis