Author Topic: mikrotik RB433AH i AP canyon WFAP u bridge modu?  (Read 268 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline minja_subota

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
pozdrav! ako netko može pomoć:

na visokoj točci gdje nemamo tel. liniju postavljen je Mikrotikov Routerboart RB433 AH s antenama. na njega se spajaju svi klineti u wlan mreži 192.168.0.0/24 . na drugom mjestu gdje imamo tel. liniju i gdje je spojen adsl modem postavljen je AP canyon WFAP koji gridicom gleda na mikrotik. kako namjestiti da se klijneti koje se spajaju na mikrotik RB433 imaju pristup internetu? u kojem modu rada mora biti AP canyon WFAP - očito ne u AP modu?

ja sa svoj PC-ja mogu pristupiti preko mikrotika do adsl modema , al ne mogu na net. svi su u istoj mreži.

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
Odg: mikrotik RB433AH i AP canyon WFAP u bridge modu?
« Reply #1 on: 07:40 24.09.2010. »
WFAP u AP mod.

RB, kartica koja se spaja na WFAP u klijent mod, ostale rade vjerojatno u AP modu kao bi se klijenti mogli spojiti.
Upališ WDS. I onda još treba upaliti jednu opciju u Mikrotiku za koju više ne znam kak se zove... ARP bridge, ili tak nešto. Znam da mi običan bridge nije radio.

Ja sam se s tim dosta igrao, čak i previše, na kraju mi je proradilo.
Međutim, nakon nekog vremena sam si uzo 10 minuta vremena, spržio gore OpenWRT, stavio sve u Bridge i upalio WDS. I od onda radi.
Ja doma imam ovakvu situaciju sada...

pfSense (Internet Gateway) -> switch -> RouterStation1 s OpenWRTom (LAN i WLAN1 u bridgeu, WLAN1 u AP modu) -> SuperA link -> RouterStation2 (LAN, WLAN1 i WLAN2 u bridgeu i WDSu, WLAN1 u client modu, WLAN2 u AP modu i WDSu) -> komp spojen preko LANa na RS2 i laptop spojen preko WLAN2 na RS2.

Kažem, radilo mi je i s Tikom (RB433AH, RouterOS 4.0 i 3.22).

Offline minja_subota

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
« Reply #2 on: 21:52 24.09.2010. »
u biti gore na mikrotiku imamo dvije kartice za dvije mreže, na kojima antene pokrivaju različita područja radi takve konfiguracije terena. kako sam shavatio iz tvog odgovora, ova kartica koja bi bila spojena na canyon WFAP AP znači ne bi mogla primati klijente?

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
« Reply #3 on: 07:57 25.09.2010. »
Kartica u klijent modu ne može primat druge klijente.