ajmo probati ovako, mozda nadjemo problem

Lan i wifi sam stavio u Bridge i dodijelio mu DHCP server.
Ovo je Ok.
Na Wifiju sam isključio Default Authenticate i stavio oba kompa u Acces List jer neću da se ostali spajau na njega!
Ovdje vrati Default Authentificate, ako se zelis zastiti od nedozvoljenih pristupa radije koristi MAC filter pod Security Profiles i WPA2-PSK ključ
(iskreno nemam pojma za sto je taj Authentification, al moguce da to stvara enke komplikacije)
Pool sam podesio na adrese 192.168.33.1-192.168.33.50 jer na dalje će ići za ostale routere. Računalima sam preko ARP-a dodao adrese komp(1) 192.168.33.49 i komp(2) 192.168.33.48 te sam ih na DHCP lease učinio statičnima po MAC adresama. Na Firewallu sam te adrese stavio u Address List.
za pocetak izbriši sve iz Firewall-a za tako malu mrezu ti ne treba tolika sigurnost

Sve sto si dodao u ARP isto mozes izbrisati...
u DHCP leas mozes i ne moras imati staticke adrese. DHCP server ce im automatski pridodjeliti IP adresu
Molio bih vas za pomoć ako zna tko u čemu je problem jer već 2 mjeseca muku mučim sa time...hvala
Po meni imas previse nepotrebne statike i mozda tu nastaju neki konflikti ako su unio neku krivu MAC adresu...
Inace, mozes vidjeti gdje ti zapinje naredbom tracert u command promptu.
Odes u run-> cmd -> tracert IP_adresa_odredista. I onda vidis ako ti zapinje na Mikrotiku ili ne dolazi do njega i lakse mozes pronaci gresku.