WiFi.HR Forum
21:12 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: SPAJANJE DVA ROUTERA - PROBLEM  (Posjeta: 1453 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
dalibor
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-2

Mreža: lan

« : 00:01 21.05.2010. »

Prije svega želim se unaprijed zahvaliti svima onima koji će mi svojim sugestijama pomoći da riješim ovaj dosta (za mene) kompliciran problem.
Naime, imam 2 routera (Edimax EW-7206APg i Canyon ?? -crni). Edimax router mi je postavljen u potkrovlju i spojen je na sektorku. S njim primam dosta dobar signal. Problem je u tome što bi ja taj signal koji hvata Edimax router, a pomoću drugog Canyon routera (njihovim povezivanjem) "spustio" u prizemlje gdje mi je i PC na kojemu pak imam TP-link mrežnu karticu. E sada je problem kako ta dva routera povezati da prvi "hvata" signal sa sektorke i prenosi ga doslovno na Canyon a ovaj pak da ga dalje širi bežično po prizemlju da ga mogu "uhvatiti" na TP-link karticu.
Malo je komplicirano ali evo ako netko zna bilo kakvo rješenje problema bio bi mu vječno zahvalan. Inače ovaj Canyon ima 4 dodatna priključka pa ne znam dali se to može iskoristiti za rješenje problema. Na mnogo foruma sam vidjeo da bi u principu edimax (u mom slučaju) trebao biti u client modu (Station infrastructure) a Canyon u AP modu. pa sam i to probao s tim da sam Edimaxu dao ip 192.168.2.1 a Canyonu 192.168.2.2 . UDP kabl od edimaxa spojio sam na Canyonov Wlan utor, a na koncu sam TP-link mrežnoj dodijelio IP 192.168.2.3. Međutim TP link "vidi" samo Canyonov siglal a od ostalih signala sa Edimaxa (koji inače budu kada je u client modu) ni traga. Kako da postavim routere u takvu konfiguraciju da na koncu od Canyona primam sve klijente koje inače odvojeno vidi edimax kada je u Client modu? Malo komplicirano ali što je tu je. Svaka pomoć je dobrodošla. Unaprijed hvala svima.  Cerim se
Evidentirano
Stardust
WiFi ovisnik

Reputacija: +12/-1

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #1 : 07:23 21.05.2010. »

pozz,
ovako, najprje ti preporučam da si pročitaš upute od dotičnih uređaja i tamo pogledaš načine i mogućnosti spajanja.
obično ima slika sa shemama baš za tvoju situaciju.
ako su upute loše onda ti preporučam da potražiš user manual od recimo (ovo nije reklama) airlive WL-5460AP.
e u tom manualu imaš fino slikovito i riječima objašnjeno spajanje u različitim režimima rada.
ukoliko tvoji uređaji podržavaju, a 99% sam uvjeren da podržavaju, riješit ćeš si fino problem koji te muči.
da to tu sad sve ne pretipkavamo.
 Namigujem
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Spol: Muški
Mreža: PSWireless

« Odgovor #2 : 21:59 24.05.2010. »

edimax je u client modu i spaja se na udaljeni ap,ok..
canyon u ap modu i odašilje signal po kući,i to je ok.
edimax spojen na Wlan port na canyonu,e to mi nekak nije ok jer neznam da negdje na canyonu ima wlan port,možda wan...
inaće ja imam doma na tavanu edimaxa i canyona jedan kraj drugog i komad utp kabela spojen iz LAN1 porta na edimaxu u LAN1 port na canyonu, stim da je ista stvar ko i kod tebe,edimax je u client modu i spaja se na udaljeni ap,a canyon u ap modu i odašilje signal po kući i ja se sa nekakvom wireless karticom od laptopa spajam na canyona
e sad,ip adresa udaljenog ap-a je 192.168.2.1,ip edimaxa je 192.168.2.2 a ip canyona je 192.168.2.3 a ip mog kompa je 192.168.2.10,a default getway i perrified dns server na mom kompu su 192.168.2.1
i sve radi bez greške
Evidentirano
maradona_4
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: OTOK-Wireless

« Odgovor #3 : 11:32 10.06.2010. »

Od koga kradeš signal tj. na ciji se ADSL spajaš?
Evidentirano

Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Spol: Muški
Mreža: PSWireless

« Odgovor #4 : 07:17 13.06.2010. »

ne kradem nikome
Evidentirano
maradona_4
WiFi početnik
*