WiFi.HR Forum
21:32 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: spajanje na 1 km sa dvije 4quad antene  (Posjeta: 1740 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Goran
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-17

« : 17:31 25.02.2010. »

Na ruteru Thomson sam napravio izvod za F konektor i spojio jednu antenu sa koaksijalnim kablom duzine 7m na drugoj strani je ista antena spojena na Airlive pci karticu sa 10m koaksijalnog kabla medjutim od signala ni S.Izmedju je opticka vidljivost evo i slike antena te molim savijete i prijedloge.

Evidentirano
SkrGa
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-2

Spol: Muški
Mreža: Vratisinec Wireless

« Odgovor #1 : 19:42 25.02.2010. »

daj malo vise informacija,koji kabel ?

po meni bi ovo moralo raditi ako antene jedna drugu vide,probaj s kantenama ,mozda ti antene ne rade kako spada,a po meni najvise vjerjoatno je da si zbrljo nes s ovim konektorom na AP-u Smješko
Evidentirano

over and out
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #2 : 21:37 25.02.2010. »

Opce nemam AP. Znaci na ruteru sam zabusio,zalemio unutra od antene (sigurno dobro napravljeno)i izveo zice koje sam spojio na konektor(nastavak za koaksijalni kabel 75om)zatim 7 m kabela spojio sa ruterom i qvadicom koju sam dignuo na krov isto je i sa druge strane kod drugog kompiutera na karticu sam zalemio dvije zice od auto antenskog kabla stavio nastavak zabusio u kucistu kompa stegao(slike antena su gore) sa kontra maticom zatim opet se spojio sa 75 omskim kablom od 10m i spojio se sa antenom koja gleda jedna u drugu 90%(jer je udaljenost 1km pa nemogu 100%pogoditi) kao i sto sam naveo i na kraju ni S od signala.Vodili smo strogo racuna oko izvedbe antenica a na kraju nista samo razocarenje. Š?
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +4/-2

Mreža: OrehovicaWireless

« Odgovor #3 : 21:47 25.02.2010. »

probajte donijet ovaj komp sa karticom u kucu u kojoj je router (citaj AP), pa probajte dal onda dobivate signal. mozda su antene preslabe ili lose napravljene
Evidentirano

Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 22:15 25.02.2010. »

E sad mozda, kazem da smo vodili brigu veliku prilikom pravljenja antena 10 puta mijerili jednom sijekli ili savijali da nepogresimo.Kao da su preslabe za tu udaljenost neznam jer nikad nisam se sa tim stavarima zanimao ovo je prvi put.Valjda su jace od obicnih konzerva koje smo isto napravili i probali i na 300m vataju a ove nece.Molim netkog sa iskustvom da mi pojasni sto mi mogao biti uzrok slabom signalu.
Evidentirano
PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #5 : 00:51 26.02.2010. »

A polarizacija, jesu obije antene jednako okrenute? ovo na slikama je samo jedna od tih ili?

Na 1 km obicni bi-quad isprobano radi, ali sa nekim od LMR kabela, nemam bas iskustva s tim 75 ohmskim, al gubitici su sigurno puno veci.
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

« Odgovor #6 : 01:56 26.02.2010. »

E sad mozda, kazem da smo vodili brigu veliku prilikom pravljenja antena 10 puta mijerili jednom sijekli ili savijali da nepogresimo.Kao da su preslabe za tu udaljenost neznam jer nikad nisam se sa tim stavarima zanimao ovo je prvi put.Valjda su jace od obicnih konzerva koje smo isto napravili i probali i na 300m vataju a ove nece.Molim netkog sa iskustvom da mi pojasni sto mi mogao biti uzrok slabom signalu.

mogli ste i 100 puta mjeriti, ako je antena preslaba ili lose napravljena, nece raditi... velim ti, trebas ustanoviti zakaj nema signala, a to se radi tak da po redu eliminiras faktore koji bi mogli na to utjecati. prvo doneses opremu unutar 10m, da budes siguran da nije problem u kablovima i antenama. ako na maloj udaljenosti sve radi, onda probaj zamjeniti kabel i antenu. ako ne, mozda si skurio router dok si mu dodavao konektor ili slicno...
Evidentirano

Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Mreža: PSWireless

« Odgovor #7 : 09:22 26.02.2010. »

Opce nemam AP. Znaci na ruteru sam zabusio,zalemio unutra od antene (sigurno dobro napravljeno)i izveo zice koje sam spojio na konektor(nastavak za koaksijalni kabel 75om)zatim 7 m kabela spojio sa ruterom i qvadicom koju sam dignuo na krov isto je i sa druge strane kod drugog kompiutera na karticu sam zalemio dvije zice od auto antenskog kabla stavio nastavak zabusio u kucistu kompa stegao(slike antena su gore) sa kontra maticom zatim opet se spojio sa 75 omskim kablom od 10m i spojio se sa antenom koja gleda jedna u drugu 90%(jer je udaljenost 1km pa nemogu 100%pogoditi) kao i sto sam naveo i na kraju ni S od signala.Vodili smo strogo racuna oko izvedbe antenica a na kraju nista samo razocarenje. Š?

"AUTO ANTENSKOG KABLA" ako misliš na kabel za antenu u autu,rješavaj se toga
Evidentirano
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #8 : 09:40 26.02.2010. »

Mislim da je najveci problem u kablu ili samoj izvedbi antene(mozda)neznam.Ovo nam je prva antena i prvi susret sa wifi.Ruter nije skuren jer sam pokusao sa dvorista iz auta vatati i radi kad skinem kabel sa rutera u kuci smanji mi se signal za jednu crtu i padne sa 36Mbps na 12.Znaci ruter radi.Samo mi nije jasno kod qvadice zasto je zajedno zalemljeno da kazem (masa sa srednjom zicom)na vrhu antene srednja zica za zice one sto idu u osmicu a masa za cijevcicu sto drzi reflektor pa to nakraju dodje kao da si ih spojio zajedno, e to mi nema svrhe a nasao sam na netu tocno kako se lemi i slijedio upute.Pa na dvoristu bi trebao imati pun signal a golega je pkousao jos (kantenu)spojiti na komp koji smo vozali u autu i agregat (imam i film kako smo se patili ako pristane metnem da vidite) uprijeti u qvadicu i nema poboljsanja.Mislim da je problem u quadici a opet neznam.Zatim smo se odmaknuli od kuce 200m i nema efekta nit signala nikakvog iako je kantena bila sa zemlje usmijerena prema quadici na kuci.Nek netko metne link kako je pravio on da vidim u cemu mi mogao biti potencijalni problem jer vec sam sa ovim svime malo opterecen ljut.nervozan itd.a danas mi je rodjendan pa sam se mislio pocastiti sa internetom jer Simpa mi skinu kozu sa ledja a on ima flet.Stara izreka glasi skrt i siromak 2 puta placaju a ja nisam skrt nego ono drugo.Mislim da sam dosta podataka dao vam a sad vised neznam od kud bi krenuo sa trazenjem potencijalnog krivca vijerovatno od sebe.
Evidentirano
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #9 : 09:49 26.02.2010. »

Da auto antenskog kabla od starog Juga smo smo rascupali i polemili u ruteru 20 cm kabla jer scim da spojim sa izvoda gdje ide antena u ruteru do konektora na ruteru isto ima onu srednju i one okolo namotaje a tanko je i moze se lako unutra nagurati.Napominjem ovo je prvi put da radimo takvo sto a nemamo koga pitati jer nitko to nije radio na ovom podrucju.
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #10 : 10:34 26.02.2010. »

0. Skini sve to dole.
1. Uzmi Wireless router
2. Rastavi ga
3. Kupi ili nabavi 50 Ohmski antenski kabel s RPSMA ženskim konektorom (google RPSMA-F) ... jedan od načina je da kupiš/nađeš RPSMA - U.FL adapter, odrežeš U.FL i zalemiš kabel na izlaz na uređaju (možda ima u U.FL konektor na sebi)
4. Makni ovo loše kablovinje
5. Kupi antenski kabel 50 Ohm potrebne duljine s RPSMA muški na jednom kraju i N type muški na drugom kraju... recimo LMR400, H1000, LMR240, LMR195, H155, CNT400, šta ti je već dobavljivo
6. Provjeri stanje antene vs kantene (laptop na 500 metara od APa s tvojom antenom i kanticom)
7. Popravi antenu ako se uspostavi da ne valja ili napravi drugu
8. Pazi kako lemiš konektor na antenski kabel, loše napravljen konektor ima jako utjecaja na signal kroz kabel.

Eto, ja bi tako krenuo.

Iako mi nije jasno zašto 4-biquad za usmjereni link. Zar nije to sektorska antena?
Evidentirano
Stardust
WiFi ovisnik

Reputacija: +12/-1

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #11 : 11:39 26.02.2010. »

ako se radio o njemu, thomson 780 i njemu slični imaju na matičnoj uFL konektor.
tak da je s uFL adapterom na rpsma to najbolje riješiti.
i onda sve kako ti je kolega dajhard pobrojo.

Evidentirano
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #12 : 12:20 26.02.2010. »

Razumio sam sve, samo mi nije jasno kad sam se popeo na krov kod kompa koji ima wifi drmnula me je "struja"kad sam se uhvatio za bakar-antenu da sam skoro sa ljetava aluminiskih pao kad sam je pokusao zaokrenuti malo.Kad sam silazio dolje slucajno sam stomakom dodirnuo precku na ljestvama i isto me drmnulo muski da sam zvijezde prebrojio.Kuca je limom pokrivena i sto se tu desava to me muci da nisam negdje tu pogresio.kad smo izkopcali kabal sa kompa nista nije drmalo kad se uhvatim za krov,ljestve ili antenu.Kuca ima struju nanovo napravljeno sa svim fid sklopkama tako da nema sanse da probija negdje da to soluciju odbacimo ako bi netko postavio pitanje takvo.
Evidentirano
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #13 : 12:23 26.02.2010. »

Da dodam isli smo na tu soluciju antene jer smo nasli na netu da dava oko 14-najstak db. a ima i kalkulator koliko bi trebalo db.za tu udaljenost od 1km otprilike 50-100m gore dolje sa optickom vidljivosti.
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

« Odgovor #14 : 14:46 26.02.2010. »

u vezi drmanja, jel ti komp ustekan u uzemljenu uticnicu? i meni se znalo dogoditi da na krovu drma kad sam imao stariji komp. nakon kaj sam stavio novi vise se to nije dogadjalo. mozda je stvar u losijem napajanju ili kaj, nisam siguran.
Evidentirano

Str: [1] 2 3   Gore
  Ispis