WiFi.HR Forum
21:33 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: spajanje na 1 km sa dvije 4quad antene  (Posjeta: 1741 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Goran
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-17

« Odgovor #15 : 18:36 26.02.2010. »

Struja u cijeloj kuci je ok 100% mislim da je problem u kablu 75 omskom i konektorima koji su isto za tv prijemnike,satelitske i sl.Nadam se da gresim jer ako negresim ode trud uzalud jer nemam para za AP.
Evidentirano
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #16 : 21:10 26.02.2010. »

Shvatio sam sto trebam danas smo rastavili ruter i malo bolje spojeve napravili skratili za nekih 2mm da zice ostanu gole jer se vise nije dalo i odmah dobili 50% na signalu ali moracu do Zadra skociti i uzeti kabla 20m jer mi toliko treba pa koliko kosta da kosta i te konektore orginal da nekalemim i nezaje.avam se mislim da je antena ok ali opet me muci 1 km duzine hoce li moci bez AP-a jer zanj nece biti para ili cu trebati praviti usmijereniju antenu a  da ima jaci signal.Ma neznam kad kupim konektore kablove onda se cujemo a mislim da ce to biti sredinom iduceg tijedna jer se tad nadam parama nekakvim.Do tad nemam o cemu razgovarati jer mislim da ovi 75-omski kablovi malo zezaju malo spojevi i eto problema.Samo da jos kazem kako sam uspio naci u raznim kalkulatorima za kantene da treba 26db na 1 km udaljenosti da bi radilo kako treba bez pucanja veza i usporenog interneta kakav sad imam.
Evidentirano
SkrGa
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-2

Spol: Muški
Mreža: Vratisinec Wireless

« Odgovor #17 : 21:47 26.02.2010. »

gle ,pa ti imas AP ,to sto ti pricas router,to je access point,kolko sam skuzio.. to postavi cim blize anteni,2-3 metra kabla,a router (AP)-komp spoji lan kablom.
kod mene sat kantena na 1km udaljenosti,15 metara koka3000 kabla, a na drugoj strani omnica 12 dbi-signal -65 ,tako da ovo mora raditi Smješko
Evidentirano

over and out
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #18 : 23:29 26.02.2010. »

Ma sad sam sve shvatio jer mi je ovo bio prvi susret sa wifi antenema stokakvim ja budala imao obicni kabel od satelitske antene i metnuo ga jer ima ga 7 metara kod rutera jer tako zahtjeva polozaj a treba 10m da neide covijeku po sred sobe nego uz zid a kod mene ima 10m kabla isto od satelitske antene obicni bijeli 75 omski i antene koje su gore navedene.Sad nadje na Gogoglu koliko to ima gusenje tako kao da nemam fakticki antene jos f konektoori pa gdje sam ja otisao.Nema nista bez lmr 400 i orginal konektora mozda jos i satelitska.E onda ce raditi 100% sa solidnim signalom.
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Mreža: PSWireless

« Odgovor #19 : 07:41 27.02.2010. »

kaj se tiče drmanja odštekaj komp iz struje i okreni kontra utičnicu (da zamjeniš fazu i nulu) i nebude više drmalo to drmanje ti je stvar mase na napanaju,oče trest ako nije cjev uzemljena i ak utičnica nema uzemljenje i onda okreneš kontra i ne trese više
Evidentirano
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #20 : 09:32 27.02.2010. »

Dajhard mislim da nista bet lrm 400 a Skrga mislim da je samo problem kod kabla obicnog bijelog neznam koliko mu je gusenje  ali mozda je vece nego sto antena pojacava.Ma covijek se uci dok je ziv i umre...
Evidentirano
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #21 : 09:37 27.02.2010. »

Jel ima tko link koliko je gusenje na obicnom bijelok koaksijalnom kablu sto se koristi za satelitske antene itd.
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +4/-2

Mreža: OrehovicaWireless

« Odgovor #22 : 09:47 27.02.2010. »

Jel ima tko link koliko je gusenje na obicnom bijelok koaksijalnom kablu sto se koristi za satelitske antene itd.

mi koristimo bijeli koaksijalni kabel kao za satelitske, al ne obican, nego mrvicu kvalitetniji, cijena je oko 2.5kn/m, zove se KoKA3000. usporedjivali smo ga s onim tankim crnima 50ohmskima za wireless, i razlike nije bilo. korisnici imaju po 15-20m toga kabela, uz signale bolje od -70db...
Evidentirano

SkrGa
WiFi ovisnik

« Odgovor #23 : 14:03 27.02.2010. »

mi koristimo bijeli koaksijalni kabel kao za satelitske, al ne obican, nego mrvicu kvalitetniji, cijena je oko 2.5kn/m, zove se KoKA3000. usporedjivali smo ga s onim tankim crnima 50ohmskima za wireless, i razlike nije bilo. korisnici imaju po 15-20m toga kabela, uz signale bolje od -70db...

takodjer,i mi koristimo koka3000 ,korisnici imaju i po 15 m kabla i signali su zadovoljavajuci i sve radi dobro
Evidentirano

over and out
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #24 : 20:30 27.02.2010. »

Zna li tko da netrazim po Zadru ulice gdje ima kupiti kabla lrm 400 pa nek ide u pi.ku materinu sve vec smo se napatili dosta.
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +4/-2

Mreža: OrehovicaWireless

« Odgovor #25 : 02:02 28.02.2010. »

Zna li tko da netrazim po Zadru ulice gdje ima kupiti kabla lrm 400 pa nek ide u pi.ku materinu sve vec smo se napatili dosta.

ne treba ti lmr400, nego mrvicu kvalitetniji koaksijalni. nemoj sad napraviti pogresku da das 200-300 kn za kabel, i onda skuzis da su antene preslabe ili slicno. radje daj 30kn za kabel, pa cuvaj ostalo dok ne utvrdis gdje je tocno problem... nazalost, wireless nije tehnologija u kojoj mozes reci treba mi tolko i tolko para i onda ce raditi savrseno, nego se sve svodi na testiranje razlicitih rjesenjea, i onda biranje najoptimalnijeg...
Evidentirano

dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #26 : 09:15 28.02.2010. »

Za tebe bi Bullet bio idealno rješenje.
A i odmah bi eliminirao kabel, router, konektore.  Cerim se
I mislim da Bullet 2GHz košta jeftinije neg 10m LMR400, zapravo poprilično sam siguran.

Elma kaže 10m gotov pigtail N-RPSMA = 560 kn ?!?!??! Š? Vrtim očima Š? Vrtim očima Šokiran Šokiran
Isssss predugo kupujem robu van granica domovine.... šok!!
Dakle, 2 Bulleta dobiješ za cijenu kabela.  Vrtim očima Vrtim očima Vrtim očima Vrtim očima
Evidentirano
SkrGa
WiFi ovisnik

« Odgovor #27 : 09:51 28.02.2010. »

Za tebe bi Bullet bio idealno rješenje.
A i odmah bi eliminirao kabel, router, konektore.  Cerim se
I mislim da Bullet 2GHz košta jeftinije neg 10m LMR400, zapravo poprilično sam siguran.

Elma kaže 10m gotov pigtail N-RPSMA = 560 kn ?!?!??! Š? Vrtim očima Š? Vrtim očima Šokiran Šokiran
Isssss predugo kupujem robu van granica domovine.... šok!!
Dakle, 2 Bulleta dobiješ za cijenu kabela.  Vrtim očima Vrtim očima Vrtim očima Vrtim očima

potpis,bulleti su odlicni,daleko vise se ti isplati kupiti bullet i 1m pigtaila sa svake strane,nego 10m kabla..
a i ako prodas kartice koje koristis..pokrijes si dio troska.
Evidentirano

over and out
Goran
WiFi početnik
*

« Odgovor #28 : 12:59 28.02.2010. »

Komp. je tu gdje je i nemam dvoranu da ga mogu micati kamo zelim nezivim u dvorcu nego u 50m2 sa familijom od nas cetvero pa mislim da vam je sad jasnije,kolega mi je rekao da ce mi sve pomoci napraviti oko kantene,quadice ili nebitno sto a ima i alata podosta i jos flet tarifu,a nemogu ni njemu "komandovati"gdje-sto i kako da metne ruter ili kud da provlaci kabele.E sto sad da uradim metnite se u moju kozu pa donesite zakljucak.
Evidentirano
SkrGa
WiFi ovisnik

« Odgovor #29 : 14:56 28.02.2010. »

pa kupi bullete i postavi ih ispod krova,2m od antene,i spoji racunala i bullete lan kablom.

bullet ti je velik kao pola mobitela jebt Smješko
Evidentirano

over and out
 Str: 1 [2] 3   Gore
  Ispis