WiFi.HR Forum
04:28 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Yagi antena  (Posjeta: 1983 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Japa
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-0

« : 16:24 20.12.2009. »

Zna li netko gdje i koje direktore još dodati pa da antena ovoga nacrta :http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=3

ima gain 20-21 dB?

Autor je napomenuo da se može dodati još direktora, ali gdje točno i koje dužine???
Evidentirano
SkrGa
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-2

Spol: Muški
Mreža: Vratisinec Wireless

« Odgovor #1 : 18:08 19.02.2010. »

kolko sam ja shvatio , treba dodati jos 5 direktora na kraj,tj. 5 tih zica iste duzine i istog razmaka kao i zadnjih 4-5.
Evidentirano

over and out
cilehr
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: nijednu :-(

« Odgovor #2 : 18:42 13.04.2010. »

ja sam je napravio i radi,za dipol sam koristio aluminij, za reflektor i direktore obicnu aluminijsku zicu 2.5 mm i radi
Evidentirano
burke
WiFi ovisnik

Reputacija: +13/-2

Mreža: Pescenica WiFi

« Odgovor #3 : 22:51 16.05.2010. »

Upravo tako
Moš dodat direktora koliko više ali se dobitak ne povečava linearno što uzrokuje koncentriranije usmjerenje zračenja
odnosno kutevi se smanjuju
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Mreža: PSWireless

« Odgovor #4 : 23:09 24.05.2010. »

ajd da malko oživim temu
evo da se pohvalim,i ja napravio yagicu.. i moram priznati da mi se dopada gain iako sam umjesto 3mm elektrode koristio 2,5mm (takvu sam slučajno imao doma)
a nije tolko komplicirana za napravit kolko se čini,samo dok imaš alata Cerim se
Evidentirano
krle
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-1

« Odgovor #5 : 16:37 07.09.2010. »

Ja sam vise doktorirao yagi antene i zakljucio sam da su najbolje antene za samougradnju.Ja koristim Bakarnu zicu 3mm i radim antenu sa 22 elementa.Jedino sto je malo komplicirano napraviti je dipol.Ja ovu antenu napravim za 5 eura a lik pravi antene i prodaje je za 30eura.
Evidentirano
zagreb_zapad
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: B-net

« Odgovor #6 : 09:44 07.10.2010. »

Ja sam vise doktorirao yagi antene i zakljucio sam da su najbolje antene za samougradnju.Ja koristim Bakarnu zicu 3mm i radim antenu sa 22 elementa.Jedino sto je malo komplicirano napraviti je dipol.Ja ovu antenu napravim za 5 eura a lik pravi antene i prodaje je za 30eura.

Ja pokušavam pojačati signal mog rutera, tako da mi susjeda , zgrada nasuprot mene bolje lovi signal (trenutno je 1 crta i često prekida). Nekako sam mislio improvizirati Yagi antenu , ono da malo košta. Ima li netko iskustva sa ovakvim antenama? Tip je prodavao ovakve antene za 30Kn , vidim da i nije teško napraviti.

Uploaded with ImageShack.us
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis