WiFi.HR Forum
03:56 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Naplaćivanje usluge?  (Posjeta: 1057 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Spol: Muški
Mreža: Pojatno wireless

« : 17:41 04.11.2009. »

Heh, znam da su udruge neprofitne, ali svako malo me netko gnjavi da mu podesim Mikrotik i tako ja gubim vrijeme
pokazujuci ljudima, a ne stojim super sa vremenom obzirom na obaveze. Pa sad se pitam općenito, jel humano
tražit od ljudi minimalno sat vremena 100kn za podešavanje MT-a remotely pa nek si snimaju to što sam radio?
Iz jednog razloga sjećam se sebe, gnjavio sam okolo ljude, ali na kraju sam sam prokljuvao velik dio MT-a,
a sa druge strane, osjećam se ko da derem nekom kožu, a sa treće... imam pametnijeg posla Smješko

Ajde neki pametan savjet, pljuvanje, sve prihvaćam Smješko
Evidentirano

Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #1 : 18:15 04.11.2009. »

hmmm... za početak reci da nemaš vremena. ak se profura tih 100 kn znači da sam jednom istaknutom članu wifihr-a (kojeg neću imenovati da ga i ostali ne počnu davit Sirast ) dužan pola prosječne plaće  Šokiran  Cerim se
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #2 : 18:21 04.11.2009. »

Pa punoljetan si, odluči sam. Tvoj je život, valjda znaš šta želiš od njega napraviti.

Il ćeš napravit jer želiš pomoć.
Il ćeš napravit da si neš zaradiš.
Il ćeš reć da nemaš vremena i imaš pametnijeg posla pa nećeš napravit.
Il ćeš bit papaq pa ćeš reć da ćeš napravit, a nećeš napravit.

Ja sam recimo odlučio da ću pomoć ako imam vremena i da ću reć da neću pomoć jer nemam vremena.
U zadnje vrijeme puno govorim da nemam vremena iako mi ljudi žele platiti.
Neki govore da sam mogo zaradit, imat para, plavušu i crveni autić... Al ja nekad jednostavno želim doć doma i blejit u zid. I super mi je.  Cerim se
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #3 : 18:23 04.11.2009. »

hmmm... za početak reci da nemaš vremena. ak se profura tih 100 kn znači da sam jednom istaknutom članu wifihr-a (kojeg neću imenovati da ga i ostali ne počnu davit Sirast ) dužan pola prosječne plaće  Šokiran  Cerim se

Samo ti fino nareži malo i da vidiš veselja.  Šokiran
Ima kad se radi za pare, a ima kad se radi za gušt.
Evidentirano
kustro
Sr. Member

Reputacija: +7/-0

Mreža: Zaprešić.NET

« Odgovor #4 : 21:11 04.11.2009. »

zanimljivo pitanje...

ja to uvjetujem pijacom i gablecom...al to rijetko dodje... Tužan
inace mislim da je u redu pomoc ako pomazes nekom za nesto neprofitno(za udruge i sl)... al najtuznije je sto se onda ekipa navikne, i onda zovu za pomoc kad idu radit nekom nes za lovu, dakle zaradit ce na mom rijesenju, i onda jos ne plati gablec ni pijacu...katastrofa...a nije to da mi je samo do zderanja i lokanja, neg ono, red je...  Cerim se Cerim se Cerim se Cerim se Cerim se Cerim se
Evidentirano
Bego
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +3/-4

Mreža: Udruga PING

« Odgovor #5 : 21:49 04.11.2009. »

Ista stvar je i sa članovima. Kaj napravit kad te zove da mu ne radi par dana, da nešt nevalja, zašt on plača članarinu ako mu ne radi... dođem kod njega a ono ugašena mrežna ili resetiran router?? Sjesti i plakati ili ga oderati? Na žalost mi imamo puno članova a dosta ih zna samo upaliti komp i surfati i igrati! Tužan
E sad ako mu naplatim prisilit ću ga da drugi puta zove susjeda, prijatelja ili nekog trećeg, a ako mu ne naplatim onda će me za 3 dana opet zvati i davit sa takvim banalnim al na žalost dosta čestim stvarima...
Da li vi pomažete članovima na taj način ili se sami snalaze, imate li opće takve članove?
Evidentirano

dajhard
Hero Member

« Odgovor #6 : 22:33 04.11.2009. »

Ako osoba želi da mu radi wireless, naučit će i napraviti potrebno da mu radi wireless.
U našoj zemlji nažalost vlada mišljenje da je super furat se na tuđoj grbači. Problem je što se takav stav ovdje tolerira i smatra "normalnim".

U redu je pitat za pomoć, no sve ima svoje granice. Ako ti želiš provest svoj život popravljajući ljudima link na wireless, samo naprijed. Ja ak vidim da netko prvo zove, a da niti ne pogleda šta gdje kako kuda... "zdravo đaci, žurim". Mislim, postavi si neke prioritete u životu i neš imat ovakvih problema.

Odnos 5 ljudi radi, 100 ljudi zove kad ne radi nije udruga. To je odnos pružatelj usluge, kupac usluge. Udruga je nađemo se nas 25 i napravimo nešto super zanimljivo što nam je full guba i onda se okolo kulcimo "moj link je bolji od tvog" nakon porcije masnih čevapa. A ovih 100 tak i tak neće niti doć na čevape jel ih boli za to sve jer ih uopće ne zanima wireless kao tehnologija neg im je glavno da radi Internet.

Plaćanje unutar neprofitne udruge bi moglo bit malo škakljivo ako naletiš na nekog dembosa koji krene u križarske ratove... a mislim da nije vrijedno ni vremena ni živaca...
Evidentirano
kustro
Sr. Member

Reputacija: +7/-0

Mreža: Zaprešić.NET

« Odgovor #7 : 23:00 04.11.2009. »

Da li vi pomažete članovima na taj način ili se sami snalaze, imate li opće takve članove?
ima ih kolko oces, vise manje pokusavam izbjec odlazak kod nekog, jer su uvijek gluposti...sve prek telefona pokusavam...
svako malo me neko zove i pita kak ide ono ruta...ili place da ne radi, a sam je nes krivo napiso(ip, gateway ili nes)...kad ljudima kazes da zapisu, kazu ti da nisu glupi, da znaju...i za mjesec dana zvoni mob: "e kak ide ona ruta, znas ona..." itd...
a ovi: "zasto ja vas placam?!" su mi najgori, tom idem dobrovoljno demontirat opremu... fala Bogu udruga nema internet, pa nemamo previse ljudi. a ovi koji su si mejdusobno zasherali konekcije se snalaze sami...

a opet mi vise na zivce idu oni koji glume da znaju, pa oce zaradit, i onda zovu za pomoc jer neznaju rijesit problem...
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Mreža: Pojatno wireless

« Odgovor #8 : 09:43 06.11.2009. »

Ok, ove dileme oko pomaganja članovima, to sam odavno odkantao pa su se zato odcjepili jer nisam skako kako oni sviraju i nije mi žao Smješko
Ma lako za neki gablec i to... kad bih za to imao vremena to bi bilo super, vidiš da se nit na roštiljima ne pojavim (mali mi je bio na hitnoj).
Treba uzet novce, zabadave ni baka na placu ne dela, "evo ti moj bankovni račun, daj kolko daš ako želiš" Namigujem
Evidentirano

fire
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-2

Mreža: medimurje wireless

« Odgovor #9 : 21:26 06.11.2009. »

Ista stvar je i sa članovima. Kaj napravit kad te zove da mu ne radi par dana, da nešt nevalja, zašt on plača članarinu ako mu ne radi... dođem kod njega a ono ugašena mrežna ili resetiran router?? Sjesti i plakati ili ga oderati? Na žalost mi imamo puno članova a dosta ih zna samo upaliti komp i surfati i igrati! Tužan
E sad ako mu naplatim prisilit ću ga da drugi puta zove susjeda, prijatelja ili nekog trećeg, a ako mu ne naplatim onda će me za 3 dana opet zvati i davit sa takvim banalnim al na žalost dosta čestim stvarima...

Takve probleme mi imali i skuzili smo da su to redovito ljudi koji ocu samo jeftin net od susjeda koji shara. I zato smo zabranili net novim clanovima na 1godinu. I sad se spoji mozda 1 od 10 koji je zainteresiran, ali taj koji se spoji nije totalna neznalica i ima volje pa ne radi gluposti i polagano uci. Znaci ako zasere nauci i ne povlja greske.

Ja sam si dugo razmisljao da uzmem 060/062 broj za takve pozive. Na kraju nisam i sve je ostalo da ako sto dobijem je hrana/pice ili nekad protuslugu kada nesto trebam.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis