Da ti pokusam za nat objasniti.
Ti kada sharas adsl ljudima s mmw oni imaju routu prema netu(0.0.0.0/0) prek tvog adsl-a i imaju routu za mmw(192.168.0.0/16). Ljudi se neta imaju routu za tvoj adsl(neki ip). Ljudi s mmw mogu doci do bilo kojeg ip(compa) na netu direktno. Ljudi s neta nemogu doci do ljudi s mmw(osim s port forwarding oderdenih porta na odredeni comp). Ti je sad jasno zasto nat radi kada route ne postoje?
A sto se tice novaca od novog neta, ja se ispricavam (poslusao sam krivog covjeka(koji ne na mw-u, samo da se zna)). Kontaktirao pouzadniju osobu i kolko sam vidio dogovor je da nod ima besplatan pristup netu, a ostali placaju. A na stranici
www.mmw.hr pise da je novi net sponzor.
Tebi web-gost veli nesto i ti to odma svacas kao da upravni odbor mw-a rekao. Kaj da ti na to velim? web-gost nebre biti netko s nedw ili nekome tkome je jako dosadno? To je ono sto ti pokusavam objasniti. Sve lose sto cujes o mw od bilo koga smatras istinom. Provjeri neke informacije.
Inace stup na zgradi su postavljali tomy, gombar i ja. Nije bilo yorkana.
Kaj se tice link mw-nedw. Znaci link nedw na mw je bio kosak(pretetinec)-SS(cakovec). I sada je taj nod pretetinec presao pod mw. Znaci sada je link nedw-mw bio BB(nedelisce, bar mislim da je taj nod bio)-pretetinec. I u cemu je to takva razlika da se taj link morao gasiti? Ispravan link, nikakvi problemi kaj se tice tehnicke prirode.
Mi nemamo viska vremana, da se navlacimo oko gluposti, postavimo link i onda ga druga strana zgasi(i tako vise put). Rade cemo napraviti link prema koprivnici di je 10ljudi(iako je taj link za napraviti mnogostruko kompliciraniji), ali ti ce ljudi taj link cijeniti i odrzavati. A ne link s ljudima koji samo cekaju neku prostotu na irc-u od web-gosta da gase link.
A sto se tice istih admin od prije, sada imamo 27admin(onda nismo tolko niti clanova imali). Pogledaj od kojih se ljudi sastaoji upravni odbor
http://www.mwireless.hr/content/view/13/28/ (samo su tri clana iz cakovca i samo 4 clana koji su prije 5 godina bili na mrezi) Stvarno zivimo u proslosti.
Za kraj, pocni razmisljati koje su price zvuce realnije. Nemoj svim ljudima vjerovati sve sto kazu i onda ce biti sve bolje.
hmm zelis reci da ak se nat slozi i ako ja skidam od vaseg servera al da se ipak vidi ip od onoga koji je nat slozil??
kak si onda ti vidio 192.168.x.x ip-eve?? ako je bio nat slozen?? kak si ti posumnjal na to da mi leechamo?? nasi clanovi su se hvalil?? koji to konkretno??
(isto tak ak su se hvalil to je samo zbog toga kak sam gore napisal...jer nedw isto ima 10.x.x.x dok mi imamo 192.168.x.x pa su 80% njih mislil da od mw-a skidaju posto smo bili linkani preko irceva...)
i da nisu mozda ti screenshotovi od vasih clanova koji imaju doma privatnu mrezu (sestra,brat,mama,lap spojeni pa imaju svoje ip-e) pa da nisu ip-evi procurili pa si ti mozda to zaslikal??
nema problema za te stvari kaj se pricale o nama....al molim lepo da se onda to i prekine...a ne da se i dalje cuje kako mw-admini pricaju nekim nasim clanovima (koji jos dan danas neznaju da mi imamo portal) kako si ja osobno stavljam pare u dep...
da novi-net je na nasoj stranici sponzor isto kao i opcina podturen i zeleni-hit...jer je novi net doniral udruzi p4 procesor,napajanja,s478 maticnu i jos nekoliko sitnih stvari ima cak negdje slika kaj je sve bilo...
web-gost...hmm....pa tesko...jer ti sad mogu nabrojiti nekoliko vasih obicnih clanova kaj jos sad provociraju cim se ja spojim na vas kanal...a da ne pricam kako su neki i prije reg nas kanal na vasem serveru i stavili skriptu te kickali svakoga ko se htio spojiti gore...(nisam siguran al cak su skriptu nazvali mar3k)...ps. tnx to adminima-mw-a koji su to nakon toga ugasili...
imam slike gdje su yorkan i gombar bili kako nest postavljaju neku cijev...na nekoj zgradi...ja osobno neznam kaj je to niti de je to...oni su mi rekli da je to nod u cakovcu ja nisam isel u detalje jer kao sto sam rekel ne zanima me to nije moja stvari i kaj se dogodilo dogodilo se...jbg...ko brze njegovo je...
al znam osobno da je yorkan spojimo jako puno clanova tada...a to znam kad je on mene jos vozio f ck a on i gombar isli spajat...a ja po ck plovil...

e tu je problem...da ste vi oni koji su gasili link...jer ako i gledamo realnost...nod (kosak) se je i linkao na mw i nakon kaj je on presel na mw link mw-nedw se moral prebaciti na drugi nod...i nakon kaj su nedw prebacili na drugi nod znaci pw...i pokusali opet uspostaviti link...dok je vas tanjur i dalje bil prema kosaku...a nedw se trudio da cim preciznije ustimaju tanjura (2 vikenda za redom) na vas nod i gdje su oni sve napravili i spojili s vase strane bezobrazno malo na sektorku 5.8ghz i nakon 2 i pol tjedana vi niste mogli okrenuti taj tanjur koji je prije bil link prema pw...gdje je vec s nedw-strane sve bilo spremno, vec ste ugasili link i rekli da smo mi krivi zbog toga...
Bas s tog razloga smo i mi cekali sa linkom s Vama....jer se ne mislim okolo navlaciti dok ostali jos nemaju wirelessa ili pa se oceju linkati kaj budu vec nekam na malo vecu mrezu spojeni...
I opet pocinjemo od pocetka...koji dan me jedan mw-admin kontaktiral i pital zakaj ja stvaram dramu o tome kak on i ostali mene optuzuju da masno zaradujem na wirelessu....i da vec jedanput nek to zaboravim....(al sry nije bilo nikakve isprike) kako nebom kritiziral i svadil se?? pa zamislite kak bi bilo da ja pocnem vasim clanovima govoriti kak si vi te pare stavljate u dep...dal bi vi rekli a ok..nek govori nije istina ili bi isto tako raspravljali o tome na nekom forumu??
i opet ponavljam za doticnog admina s mw-a...ovo sve gore su moja misljenja i moja iskustva s Vama....i ja mislim posto imamo isti cilj i isto radimo da nebi smijelo biti problema oko linkanja....al izgleda da bude...kao sto je sad koji dan meni taj admin rekel..."prije nego mene i yorkana clanovi ne izbace s mreze nebude linka" hmm....je neznam gdje on zivi al budimo realni...to nije cakovec sa nekoliko desetaka tisuca stanovnika...tu su sela spojena gdje se jedan drugoga poznamo itd...pa razmislite koga ce prije odbiti....
oko navlacenja ja osobno mislim da nebudu problemi posto smo se mi spojili sa nedw i sad uskoro sa lendavom...i sve je bilo ok do dan danas...tak dugo dok se postuje jedna i druga udruga a ne da bude tipa...."ti to stavi kak bum ja rekel,a posle si ti googlaj" ...sry al mi smo udruga i meni nije cilj da mi neko drugi mrezu slaze...da sam tak nesposoban nebi se niti bavio s tim poslom....pa s toga ak i bude doslo do linkanja bilo cega molim ljepo da se i objasni zbog cega se moraju neki line-ovi stavljati i slicno...
pozzz...