WiFi.HR Forum
20:35 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Offtopic: WiMax debakl u hrvata...  (Posjeta: 2657 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Cican-nedw
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Spol: Muški
Mreža: NEDWireless Nedelišće

« Odgovor #15 : 21:32 23.11.2008. »

vidim da se ovdje puno spominje i nedw... bum se više raspisal jednom drugom prilikom, sad si samo natuknice pišem da nešto ne izostavim  Namigujem
uglavnom, puno previše izmišljenoga, netočnih informacija (struja dw, link nedw-mw... ima toga) + dodatne stvarčice... cijelo međimurje pod wireless zračenjem, a nemožemo se svi skupa spojiti radi šačice ljudi i "njihove demokracije"!  Jezik
Evidentirano

Ako te lovi pas ti mu baci novine. Kada ih on pročita ti ćeš već biti daleko.
mar3k
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-2

Mreža: Udruga mMw

« Odgovor #16 : 01:32 25.11.2008. »

Da ti pokusam za nat objasniti.
Ti kada sharas adsl ljudima s mmw oni imaju routu prema netu(0.0.0.0/0) prek tvog adsl-a i imaju routu za mmw(192.168.0.0/16). Ljudi se neta imaju routu za tvoj adsl(neki ip). Ljudi s mmw mogu doci do bilo kojeg ip(compa) na netu direktno. Ljudi s neta nemogu doci do ljudi s mmw(osim s port forwarding oderdenih porta na odredeni comp). Ti je sad jasno zasto nat radi kada route ne postoje?

A sto se tice novaca od novog neta, ja se ispricavam (poslusao sam krivog covjeka(koji ne na mw-u, samo da se zna)). Kontaktirao pouzadniju osobu i kolko sam vidio dogovor je da nod ima besplatan pristup netu, a ostali placaju. A na stranici www.mmw.hr pise da je novi net sponzor.

Tebi web-gost veli nesto i ti to odma svacas kao da upravni odbor mw-a rekao. Kaj da ti na to velim? web-gost nebre biti netko s nedw ili nekome tkome je jako dosadno? To je ono sto ti pokusavam objasniti. Sve lose sto cujes o mw od bilo koga smatras istinom. Provjeri neke informacije.

Inace stup na zgradi su postavljali tomy, gombar i ja. Nije bilo yorkana.

Kaj se tice link mw-nedw. Znaci link nedw na mw je bio kosak(pretetinec)-SS(cakovec). I sada je taj nod pretetinec presao pod mw. Znaci sada je link nedw-mw bio BB(nedelisce, bar mislim da je taj nod bio)-pretetinec. I u cemu je to takva razlika da se taj link morao gasiti? Ispravan link, nikakvi problemi kaj se tice tehnicke prirode.
Mi nemamo viska vremana, da se navlacimo oko gluposti, postavimo link i onda ga druga strana zgasi(i tako vise put). Rade cemo napraviti link prema koprivnici di je 10ljudi(iako je taj link za napraviti mnogostruko kompliciraniji), ali ti ce ljudi taj link cijeniti i odrzavati. A ne link s ljudima koji samo cekaju neku prostotu na irc-u od web-gosta da gase link.

A sto se tice istih admin od prije, sada imamo 27admin(onda nismo tolko niti clanova imali). Pogledaj od kojih se ljudi sastaoji upravni odbor
http://www.mwireless.hr/content/view/13/28/ (samo su tri clana iz cakovca i samo 4 clana koji su prije 5 godina bili na mrezi) Stvarno zivimo u proslosti.

Za kraj, pocni razmisljati koje su price zvuce realnije. Nemoj svim ljudima vjerovati sve sto kazu i onda ce biti sve bolje.

hmm zelis reci da ak se nat slozi i ako ja skidam od vaseg servera al da se ipak vidi ip od onoga koji je nat slozil??
kak si onda ti vidio 192.168.x.x ip-eve?? ako je bio nat slozen?? kak si ti posumnjal na to da mi leechamo?? nasi clanovi su se hvalil?? koji to konkretno??
(isto tak ak su se hvalil to je samo zbog toga kak sam gore napisal...jer nedw isto ima 10.x.x.x dok mi imamo 192.168.x.x pa su 80% njih mislil da od mw-a skidaju posto smo bili linkani preko irceva...)
i da nisu mozda ti screenshotovi od vasih clanova koji imaju doma privatnu mrezu (sestra,brat,mama,lap spojeni pa imaju svoje ip-e) pa da nisu ip-evi procurili pa si ti mozda to zaslikal??

nema problema za te stvari kaj se pricale o nama....al molim lepo da se onda to i prekine...a ne da se i dalje cuje kako mw-admini pricaju nekim nasim clanovima (koji jos dan danas neznaju da mi imamo portal) kako si ja osobno stavljam pare u dep...
da novi-net je na nasoj stranici sponzor isto kao i opcina podturen i zeleni-hit...jer je novi net doniral udruzi p4 procesor,napajanja,s478 maticnu i jos nekoliko sitnih stvari ima cak negdje slika kaj je sve bilo...

web-gost...hmm....pa tesko...jer ti sad mogu nabrojiti nekoliko vasih obicnih clanova kaj jos sad provociraju cim se ja spojim na vas kanal...a da ne pricam kako su neki i prije reg nas kanal na vasem serveru i stavili skriptu te kickali svakoga ko se htio spojiti gore...(nisam siguran al cak su skriptu nazvali mar3k)...ps. tnx to adminima-mw-a koji su to nakon toga ugasili...

imam slike gdje su yorkan i gombar bili kako nest postavljaju neku cijev...na nekoj zgradi...ja osobno neznam kaj je to niti de je to...oni su mi rekli da je to nod u cakovcu ja nisam isel u detalje jer kao sto sam rekel ne zanima me to nije moja stvari i kaj se dogodilo dogodilo se...jbg...ko brze njegovo je...
al znam osobno da je yorkan spojimo jako puno clanova tada...a to znam kad je on mene jos vozio f ck a on i gombar isli spajat...a ja po ck plovil... Jezik

e tu je problem...da ste vi oni koji su gasili link...jer ako i gledamo realnost...nod (kosak) se je i linkao na mw i nakon kaj je on presel na mw link mw-nedw se moral prebaciti na drugi nod...i nakon kaj su nedw prebacili na drugi nod znaci pw...i pokusali opet uspostaviti link...dok je vas tanjur i dalje bil prema kosaku...a nedw se trudio da cim preciznije ustimaju tanjura (2 vikenda za redom) na vas nod i gdje su oni sve napravili i spojili s vase strane bezobrazno malo na sektorku 5.8ghz i nakon 2 i pol tjedana vi niste mogli okrenuti taj tanjur koji je prije bil link prema pw...gdje je vec s nedw-strane sve bilo spremno, vec ste ugasili link i rekli da smo mi krivi zbog toga...

Bas s tog razloga smo i mi cekali sa linkom s Vama....jer se ne mislim okolo navlaciti dok ostali jos nemaju wirelessa ili pa se oceju linkati kaj budu vec nekam na malo vecu mrezu spojeni...

I opet pocinjemo od pocetka...koji dan me jedan mw-admin kontaktiral i pital zakaj ja stvaram dramu o tome kak on i ostali mene optuzuju da masno zaradujem na wirelessu....i da vec jedanput nek to zaboravim....(al sry nije bilo nikakve isprike) kako nebom kritiziral i svadil se?? pa zamislite kak bi bilo da ja pocnem vasim clanovima govoriti kak si vi te pare stavljate  u dep...dal bi vi rekli a ok..nek govori nije istina ili bi isto tako raspravljali o tome na nekom forumu??
i opet ponavljam za doticnog admina s mw-a...ovo sve gore su moja misljenja i moja iskustva s Vama....i ja mislim posto imamo isti cilj i isto radimo da nebi smijelo biti problema oko linkanja....al izgleda da bude...kao sto je sad koji dan meni taj admin rekel..."prije nego mene i yorkana clanovi ne izbace s mreze nebude linka" hmm....je neznam gdje on zivi al budimo realni...to nije cakovec sa nekoliko desetaka tisuca stanovnika...tu su sela spojena gdje se jedan drugoga poznamo itd...pa razmislite koga ce prije odbiti....

oko navlacenja ja osobno mislim da nebudu problemi posto smo se mi spojili sa nedw i sad uskoro sa lendavom...i sve je bilo ok do dan danas...tak dugo dok se postuje jedna i druga udruga a ne da bude tipa...."ti to stavi kak bum ja rekel,a posle si ti googlaj" ...sry al mi smo udruga i meni nije cilj da mi neko drugi mrezu slaze...da sam tak nesposoban nebi se niti bavio s tim poslom....pa s toga ak i bude doslo do linkanja bilo cega molim ljepo da se i objasni zbog cega se moraju neki line-ovi stavljati i slicno...

pozzz...

Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #17 : 01:42 25.11.2008. »

vidim da se ovdje puno spominje i nedw... bum se više raspisal jednom drugom prilikom, sad si samo natuknice pišem da nešto ne izostavim  Namigujem
uglavnom, puno previše izmišljenoga, netočnih informacija (struja dw, link nedw-mw... ima toga) + dodatne stvarčice... cijelo međimurje pod wireless zračenjem, a nemožemo se svi skupa spojiti radi šačice ljudi i "njihove demokracije"!  Jezik

osobno mislim da nema niti smislia vise raspravljati...budimo realno...niti jedna strana nebo popustila (mada sve pise na portalim)....  Cerim se

to je ono kaj i ja sad tu govorim...da oni koji druge vrijedaju na kraju ispadnu povrijedeni i zbog toga ne zele linka...kad na kraju su tu clanovi koji su glavni a ne neki tu pojedinci (npr.: dragan i ja)....

p.s. mi smo linkani sa nedw sad vise od pol godine i do sad nije bilo niti jednog problema i mislim da niti nebudu...i nadam se sa jos boljom suradnjom pogotovo sad kad nam stignu jos nekoliko vise TB-hardova....  Cool

pozzz
Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-2

Mreža: medimurje wireless

« Odgovor #18 : 10:39 25.11.2008. »

imam slike gdje su yorkan i gombar bili kako nest postavljaju neku cijev...na nekoj zgradi...ja osobno neznam kaj je to niti de je to...oni su mi rekli da je to nod u cakovcu ja nisam isel u detalje jer kao sto sam rekel ne zanima me to nije moja stvari i kaj se dogodilo dogodilo se...jbg...ko brze njegovo je...
al znam osobno da je yorkan spojimo jako puno clanova tada...a to znam kad je on mene jos vozio f ck a on i gombar isli spajat...a ja po ck plovil... Jezik

e tu je problem...da ste vi oni koji su gasili link...jer ako i gledamo realnost...nod (kosak) se je i linkao na mw i nakon kaj je on presel na mw link mw-nedw se moral prebaciti na drugi nod...i nakon kaj su nedw prebacili na drugi nod znaci pw...i pokusali opet uspostaviti link...dok je vas tanjur i dalje bil prema kosaku...a nedw se trudio da cim preciznije ustimaju tanjura (2 vikenda za redom) na vas nod i gdje su oni sve napravili i spojili s vase strane bezobrazno malo na sektorku 5.8ghz i nakon 2 i pol tjedana vi niste mogli okrenuti taj tanjur koji je prije bil link prema pw...gdje je vec s nedw-strane sve bilo spremno, vec ste ugasili link i rekli da smo mi krivi zbog toga...

Posto je prvi nod na mojoj zgradi, znam tko je bio gore(jer ih ja pustio gore, djelomicno sudjelovao u akciji).

Jos jednom ponavljam. Znaci dok je kosak postao mw, link mw-nedw se preselio umjesto SS-kosak, na kosak-BB(mislim da se tak zove nod). Ali taj link su ugasili nedw(nismo mi). To je bio vrlo funkcionala, brz link(i dosta kratak).
Onda druga stvar kaj motas je kerman i kosak. Znaci nedw su se s puscina(najudaljeniji nod) spajali na kerman(wavegudicu), znaci ne na kosaka. Na kermanu nije postojala niti jedna parabola viska samo da se okrene. I taj link je imao dobar signal(za 5GHz posto nema suma) i onda nakon jedne akcije poboljsnja signala(s strane nedw), signal je pao za 10dB(onda bas i nije bio dobar). Prije smo do kermanovog stupa(koje je vlasnistvo firme i nije obican stup, debo oko 15cm, usidren na puno mjesta, visok) mogli lagano jer je tamo dove_g radio. Ali on je promijenio firmu pa je pristup kermanu sada dosta otezan.
Znaci link je postojao i bio dobar, samo su druge tocke bile u igri. Ali zbog nepoznatog razloga to nije odgovaralo i link je ugasen.
Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

« Odgovor #19 : 13:38 25.11.2008. »

vidim da prelazite na 10.x.x.x Nisi premali range uzeo 10.11.0.0/24? Ako vas je sad 200+serveri+"zgubljene" ip brzo ce range biti premali.
Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #20 : 14:39 25.11.2008. »

Posto je prvi nod na mojoj zgradi, znam tko je bio gore(jer ih ja pustio gore, djelomicno sudjelovao u akciji).

Jos jednom ponavljam. Znaci dok je kosak postao mw, link mw-nedw se preselio umjesto SS-kosak, na kosak-BB(mislim da se tak zove nod). Ali taj link su ugasili nedw(nismo mi). To je bio vrlo funkcionala, brz link(i dosta kratak).
Onda druga stvar kaj motas je kerman i kosak. Znaci nedw su se s puscina(najudaljeniji nod) spajali na kerman(wavegudicu), znaci ne na kosaka. Na kermanu nije postojala niti jedna parabola viska samo da se okrene. I taj link je imao dobar signal(za 5GHz posto nema suma) i onda nakon jedne akcije poboljsnja signala(s strane nedw), signal je pao za 10dB(onda bas i nije bio dobar). Prije smo do kermanovog stupa(koje je vlasnistvo firme i nije obican stup, debo oko 15cm, usidren na puno mjesta, visok) mogli lagano jer je tamo dove_g radio. Ali on je promijenio firmu pa je pristup kermanu sada dosta otezan.
Znaci link je postojao i bio dobar, samo su druge tocke bile u igri. Ali zbog nepoznatog razloga to nije odgovaralo i link je ugasen.

pa to sam mi mislil kaj se link s kosaka preselil na drugi nod...neznam tocno dal je bil bb ili pw al znam kak smo se mi slinkali od onda su ovi pokusavali sloziti signal jer je bio jako slabi...i po mojem ak je i kod nedw bil na bb izglda da je prebacen jer im nije odgovaral isto kak vama nije odgovaral link na kermana...
i to je ono kaj sam i prije napisal...link sa drugom udrugom se nemoze prek noci sloziti...vec je sve stvar dogovora....
a link je ugasen kad nedw navodno kak si rekel nisu mogli dobiti bolji signal...a vi niste mogli do kermana....i normalno da se link gasi kad se 30 ljudi spaja na sloticu sa nekim slabim signalom...

a da sry....krivo napisal....da 10.11.0.0/16

pozz

Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

« Odgovor #21 : 14:44 25.11.2008. »

Kosak je bio linkan u nedelisce, znaci ne puscine. Znaci link koji su oni stavili na kermana je novi(nije bio prema kosaku).Inace kada bili pregovori nedw nije htio link na kerman kao pod izlikom da je kerman zadnja tocka mw(imao dva linka na ostatak mw propusnosti svaki 65Mb/s) i jos neke gluposti. Jer keman je u nedeliscu i blizu dvije pristupne tocke od nedw je.
Evidentirano
9a4k
WiFi početnik
*

Mreža: MW

« Odgovor #22 : 16:37 25.11.2008. »

oko navlacenja ja osobno mislim da nebudu problemi posto smo se mi spojili sa nedw i sad uskoro sa lendavom...i sve je bilo ok do dan danas...tak dugo dok se postuje jedna i druga udruga a ne da bude tipa...."ti to stavi kak bum ja rekel,a posle si ti googlaj" ...sry al mi smo udruga i meni nije cilj da mi neko drugi mrezu slaze...da sam tak nesposoban nebi se niti bavio s tim poslom....pa s toga ak i bude doslo do linkanja bilo cega molim ljepo da se i objasni zbog cega se moraju neki line-ovi stavljati i slicno...

nemam namjeru upuštati se u prepucavanja jer me boli qua ko je kome kad i kaj napravil/rekel/ukral igračku/... ali pošto me vlečeš za jezik,
samo da ti velim par stvari glede irc-a marek - kad se spajaš u neku mrežu moraš prihvatiti pravila i poštovati upute admina te mreže. i prilagoditi se.
i tu nema diskusije tipa zakaj ovo zakaj ono. eksperimentirati i učiti možeš na svojoj mreži. ak nećeš prihvatiti pravila, nemoj se linkat.
vrti i dalje svoje irc servise. niko ti ne brani.

konkretno, rušil si nam irc servise ne jedamput nego xput zbog tvoje nediscipline i eksperimentiranja.
za prvi crash ne krivim tebe nego admine nedw jer te nisu uputili i upozorili na moguće probleme a i zato jer si se linkal na njhov hub i bil si njihova odgovornost.
ali bogme za svaki sljedeći crash si ti bil kriv jer me nisi slušal. zbog toga a i zbog nereagiranja nedw admina, bil sam prisiljen odlinkati nedw irc.

smirite strasti i pozabite ta sr*nja od stoljeća sedmog i idemo naprajti najvekšešu vajrlz mrežu na svetu.

/kuki/

p.s.
jel se zabavljaš hrvacka? Smješko
Evidentirano
Cican-nedw
WiFi početnik
*

« Odgovor #23 : 18:08 25.11.2008. »

link nedw-mw

daklem... kad je košak prešao na mw, linkovi su još uvijek postojali preko njega (bivši DW), s jedne strane na HT s druge strane na VW (oboje nodovi nedw-a). vrlo bitna činjenica koju još treba spomenuti je ta da je tamo na bivšem dw-u još uvijek radil router u vlasništvu udruge NEDW!!! naše kartice, naše kablovije itd... međutim zašto smo odpojili. zato jer kad su se naši admini spojili gore na taj router, kaj su vidjeli? znate i sami. odjednom pet vaših ljudi spojeno gore i prčkaju. promjenili smo šifre, restart i gotovo... uzeli našu opremu, koja se btw. još do nedugo razduživala, i uspostavili link HT-VW koji je još veće propusnosti nego prije preko dw-a...

zatim smo se dogovorili da nedw-mw linkamo preko našeg noda u pušćinama i vašeg na stupu kerman. vaši razlozi, ako se dobro sjećam, rekli ste da ima još mjesta u routeru za kartice za dodatne linkove, dobar položaj i spojen s još dvije strane s ostatkom mw-a.. sve super. naš razlog zašto pw (pušćine). ostala dva naša nodova u nedelišću (bb i ht): bb - nije više bilo mjesta u routeru za kartice, ht - imamo dozvolu samo za dvije antene na tome stupu, za novu antenu - nova dozvola, papirologija itd itd....
našli se jedan vikend nas nekoliko, kupili novi tanjur, nova kartica, kabel s novim konektorima i akcija, okrenuli tanjur prema kermanu na vašu sloticu, btw. na jako visoku frekvenciju. sve dobar bio signal dok nije opao radi vremenskih uvjeta (snijeg itd) i poslije ga više nismo uspjeli bolje složiti. vi rekli da bute vi jedan vikend to sve složili i postavili novu antenu i okrenuli je prema pw-u da se ostvari punokrvni link. međutim, ništa od toga. od vas smo dobili odgovor da kod vas nema volje ni interesa da neko ide gore na stup postavljat novu antenu, ako želimo nek se spajamo kao vaši klijenti na vašu 5-giga sloticu. pa halo??? ko je tu lud???
u međuvremenu smo se čini mi se linkali i s mmw-om (nisam siguran dal je to bilo baš onda, al znam da je bilo hladno pa smo se morali najti v krčmi ka sve dogovorimo  Cerim se) i od onda nemamo nikakvih problema s njima. dečki su korektni, pokamo cod-a tu i tamo, chatamo i zezamo se. nitko nam još nije haknul irc-a kao što je bio slučaj s vama (njofra, ako se dobro sjećam).
neznam... s nama i s mmw-om stalno imate probleme, i mi i mmw s vama... ali mi i mmw još nemamo nikakve konflikte, probleme... prvo se zapitajte i riješite stvari kod sebe, kod svojih ljudi, onda se možemo spojiti.

p.s. naša antena (oriđiđi grid 27dBi) još uvijek stoji gore na stupu pw okrenuta prema kermanu, samo treba karticu enejblati (ako vam ovo išta govori). nakon ovogodišnje skupštine nju skidamo i upotrebljavamo je negdje drugdje. međutim, ja nemam glavnu i zadnju riječ u nedw-u...

o ostalome ću progovoriti jednom drugi put, vidim da je ovo bilo najvatrenije, ti linkovi...

lijep pozdrav!
Evidentirano

fire
WiFi ovisnik

« Odgovor #24 : 19:46 25.11.2008. »

Je taj comp koji je bio na nodu dw(kosak) kupio kosak ili nedw?

I tko je taj njofra tko hacknuo irca, kad je to bilo i kaj je bilo? Bas me zanima jer prvi put to cujem.

btw sad se sjetio, zasto je link nedw-pw morao biti na istoj frekvenciji kak wavegudica prek koje link ide?
To je slucajnost? Ako je slucajsnost mores pomaknuti link bar 40MHz dolje npr, jer klijenti koji se spajaju na wavegudicu(win racuna i to) nemaju neki izbor frekvencija pa mogu samo 40MHz odmaknuti od vas sto sam napravio, ali se jos uvjek vidi medusobni utjecaj.
« Zadnja izmjena: 19:51 25.11.2008. fire » Evidentirano
Cican-nedw
WiFi početnik
*

« Odgovor #25 : 20:47 25.11.2008. »

kupio košak, dao nutra u udrugu (donirao) i u zamjenu za to uzeo neki stari AMD. dakle, vlasništvo udruge. toliko jasno, prije sam to zaboravio napomenuti...

dok je bilo to hakanje irc-a, mene taj dan nije bilo gore, nego mi je idući vikend na jednoj akciji netko spomenuo, a i ovako su već dovoljno bili narušeni odnosi na relaciji nedw-mw...

kaj se tiče ovih frekvencija, tu i nisam baš neki stručnjak, ali sam skužio da na tako visokoj frekvenciji nije moglo raditi. neznam, možda sam krivo shvatio, ne garantiram...
Evidentirano

fire
WiFi ovisnik

« Odgovor #26 : 21:14 25.11.2008. »

Prvi put cujem to za irc pa me zanima kaj je to bilo.
Jedan vas link ned-pw ide prek nase wavegudice. Frekvencija linka je bila potpuno ista kak od nase wavegudice sto je rezultiralo losim radom(i nase wavegudice i vaseg linka). Ja sam pomaknuo 40MHz gore(vise nazalost zbog klijenta nemogu) pa te molim ako mores spustiti npr 40MHz dolje frekveniciju linka tako da si medusobno ne smetamo?
Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #27 : 00:39 26.11.2008. »

nemam namjeru upuštati se u prepucavanja jer me boli qua ko je kome kad i kaj napravil/rekel/ukral igračku/... ali pošto me vlečeš za jezik,
samo da ti velim par stvari glede irc-a marek - kad se spajaš u neku mrežu moraš prihvatiti pravila i poštovati upute admina te mreže. i prilagoditi se.
i tu nema diskusije tipa zakaj ovo zakaj ono. eksperimentirati i učiti možeš na svojoj mreži. ak nećeš prihvatiti pravila, nemoj se linkat.
vrti i dalje svoje irc servise. niko ti ne brani.

konkretno, rušil si nam irc servise ne jedamput nego xput zbog tvoje nediscipline i eksperimentiranja.
za prvi crash ne krivim tebe nego admine nedw jer te nisu uputili i upozorili na moguće probleme a i zato jer si se linkal na njhov hub i bil si njihova odgovornost.
ali bogme za svaki sljedeći crash si ti bil kriv jer me nisi slušal. zbog toga a i zbog nereagiranja nedw admina, bil sam prisiljen odlinkati nedw irc.

smirite strasti i pozabite ta sr*nja od stoljeća sedmog i idemo naprajti najvekšešu vajrlz mrežu na svetu.

/kuki/

p.s.
jel se zabavljaš hrvacka? Smješko

tako je i slazem se s time....al to vrijedi i za vas....niste jedini tu i ak imate vec toliko clanova ne mora znaciti da mora sve biti kak vi kazete...
za testiranje i slicno ja ti odma sad kazem da nebude opet nismo znali....ak vi sebe smatrate kao neku firmu(t-com i ostali isp-evi) da vam sve radi 0-24 samo zato da clanovi mogu leechati i surfati bez prekidi onda se i s njima linkajte...
koliko ja znam wireless udruga je tu da se vjestine razmjenjuju, da se testira i druzi medusobno a ne da se masovno reklamira i spajaju clanovi gore koji iskreno niti nemaju pojma na kojoj freq radi wireless....i zato ti kazem...ak budu kakvi dogovri onda molim lepo sa objasnjenjem....al sa takvim kak si ti to govoril...."to stavi i suti"...sry...al vi ste ne jedini admini i ak se linkaju dvije udruge onda se i oba dvije udruge dogovaraju a ne samo da jedna postavlja uvjete a druga suti i radi kaj se joj veli....

a do rusenja irc servisa je samo doslo zbog vaseg bezobraznog ponasanja i zbog onoga kao sto si naveo...mi se ocete s nama linkati pa onda i nasa pravila koristite a vas i vase servise i ostalo ko j***....da si bar rekao evo ti help fajl na taj i taj strani da si rekao iti tam i tam precitaj....nebi nist rekel niti pa kaj ostalo al ti si sam prisiljaval bez ikakvog objasnjenja da se nekaj stavi kaj iskreno jos niti sad ne koristi...a niti nebo kak sam ti gore napisal da nije problem u tome...

i da p.s. mi trenutno imamo 3 irc server-a i samo jedne servise....+ nedw ima svoje i + 1 irc server jos dolazi od strane lendave...i da nije opet sve tak crno kak vi to govorite i mislite...da sprobavle se i slaze na nasoj mrezi....al uvijek glavni servisi rade i to vec nekih 78 dana...bez gasenja...i ak vec dojde do necega slaganja na mrezi ili slicno uvjek se prije napomene....

pozzz
Evidentirano
mar3k
WiFi početnik
*

« Odgovor #28 : 01:02 26.11.2008. »

link nedw-mw

našli se jedan vikend nas nekoliko, kupili novi tanjur, nova kartica, kabel s novim konektorima i akcija, okrenuli tanjur prema kermanu na vašu sloticu, btw. na jako visoku frekvenciju. sve dobar bio signal dok nije opao radi vremenskih uvjeta (snijeg itd) i poslije ga više nismo uspjeli bolje složiti. vi rekli da bute vi jedan vikend to sve složili i postavili novu antenu i okrenuli je prema pw-u da se ostvari punokrvni link. međutim, ništa od toga. od vas smo dobili odgovor da kod vas nema volje ni interesa da neko ide gore na stup postavljat novu antenu, ako želimo nek se spajamo kao vaši klijenti na vašu 5-giga sloticu. pa halo??? ko je tu lud???
u međuvremenu smo se čini mi se linkali i s mmw-om (nisam siguran dal je to bilo baš onda, al znam da je bilo hladno pa smo se morali najti v krčmi ka sve dogovorimo  Cerim se) i od onda nemamo nikakvih problema s njima. dečki su korektni, pokamo cod-a tu i tamo, chatamo i zezamo se. nitko nam još nije haknul irc-a kao što je bio slučaj s vama (njofra, ako se dobro sjećam).
neznam... s nama i s mmw-om stalno imate probleme, i mi i mmw s vama... ali mi i mmw još nemamo nikakve konflikte, probleme... prvo se zapitajte i riješite stvari kod sebe, kod svojih ljudi, onda se možemo spojiti.

lijep pozdrav!

koliko se ja sjecam tak nekak je i bilo...i nakon kaj smo mi rekli da necemo link sa vama zbog toga kaj su neki nasi glavni linkovi slabi i ak bi isli sa linkanjem s mw-om da bi nam se najverojatnije i cjela mreza zagusila ak ne i srusila....i uz to je jos kuki bez ikakvog razloga/objasnjenja uporno silil da mi nekaj stavljamo kaj ipak nije bio razlog rusenja servisa..al kao i sad...ne slusa se uopce misljenje druge strane...vec kaj veca udruga kaze tak mora biti ili u protivnom nema linka....pa s toga je niti ne jos linkani nedw niti mMw a niti jos par udruga u medjimurju...

a sad nek i cela hrvacka vidi neozbiljnost jednih od vecih udruga u hrv...

kak sam i rekel bilo bi ljepo da je sve to spojeno u jednu veliku mrezu...al se onda nek i uzmu u obzir i pravila i uvjeti manjih mreza...

pozz

Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

« Odgovor #29 : 10:28 26.11.2008. »

Hito bi se spojiti u velku mrezu, a dok treba route samo upisati onda velis da se neces. Daj se odluci, oces ili neces?
Bar 10 put do sada pitali mmw ocete se spojiti i 10put dobili isti odgovor(necemo se spajati). Isto je bilo s nedw, da kosak za vreme svadbe podpresjednika nije organiziral spajanje nebi se nikad spojili IMHO.
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3   Gore
  Ispis