WiFi.HR Forum
04:15 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1] 2   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pravno stajalište udruge  (Posjeta: 2208 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Spol: Muški
Mreža: Pojatno wireless

« : 19:09 16.03.2009. »

Eto, kod nas izbila buna i to ne bilo kakva već seljačka buna. Dečki su odlučili ne platiti članarine i prisvojili su si opremu koja je bila kod jednog člana (i to člana upravnog odbora) i odspojili se od ostatka mreže.
Obzirom da sam svu opremu kupovao na račun udruge, kako sad dalje, gdje se žaliti? Na policiju? Suditi se radi opreme?
Naime, oni tvrde da je to njihova oprema i da su ju isplatili članarinama, a ja tvrdim da nemaju pravo na to jer je to od udruge. Uglavnom, želimo to natrag pošto ta oprema vrijedi cca 2000-3000kn. Mislim, nije zbog love, najgore je što bi im bili dali da uzmu dio opreme, ali oni su se svojevoljno odspojili i ne žele se javiti odgovornima itd itd...

Uglavnom, ajde ako netko ima iskustva kako to najlakše riješiti.
Evidentirano

cookie
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-6

« Odgovor #1 : 19:44 16.03.2009. »

Pa isto kao što su riješili onu davnu seljačku bunu... Silom! Ako ne uspijeva, jednostavno niste primjenili dovoljno sile.
Inače, ako vam u statutu jasno ne piše kome pripada oprema... problemi su.
Ako je, onda nemaju stajališa na sudu... Crta na sud!
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #2 : 21:26 16.03.2009. »

Khm... ako možeš dokazati da je to udružna oprema, odeš na policiju i prijaviš krađu. Imaš račun, imaš statut i pravilnik koji točno definiraju vlasništvo nad opremom. Sad je jedino problem što je praktički nemoguće da ti cijeli taj proces bude jeftiniji od vrijednosti te opreme.
Pretpostavljam da je oprema na privatnom zemljištu, kući, zgradi, dakle ak odeš po nju, kršiš zakon.

Preporučam da se posereš, zapakiraš "poklon" u papirnatu vrećicu, odneseš pred vrata, zapališ vrećicu i pozvoniš.  Cerim se
Svaka škola košta, amputiraj problem.

Valjda imaš neke fotke trenutnih i "bivših" čvorova i nekih fotki neformalnih eventa članova. Facebook i youtube rade čuda Smješko
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #3 : 11:00 17.03.2009. »

Imam dokaz da je to oprema od udruge, to su računi i dokumentacija, jedan od načina je da prijavim krađu, ali sumnjam da će policija išta napraviti u pogledu toga jer ne mogu oni natjerati nekog da skine opremu i vrati ju. Mogu zamoliti kao što sam i ja zamolio.
Ma fora je što bi im dali dio opreme, nego su oni doslovno preko noći odlučili fino uzet stvar u svoje ruke i to je to. A to se nikome nije dopalo, pa ono, zamisli da ti se to dogodi sa tri četri glavne točke preko noći. A ako ovima popustimo, onda možemo zatvorit udrugu jer će se svaki štefek sjetiti toga i uzeti ono što mu "pripada" tj ne pripada...

Javno blaćenje mi je također palo na pamet pošto smo u selendri pa da ih osramotimo i napišemo da su ukrali opremu i da ih molimo da ju vrate Smješko

Također cipelarenje nije isključeno, ali to nije produktivno, a i kičma me boli pa zašto da se naprežem radi par majmuna.

Ova ideja sa kakanjem mi se čak i najviše dopala jer bih mu obzirom koliko sam ogorčen najradije izmetom ožbukao kuću.
Evidentirano

kustro
Sr. Member

Reputacija: +7/-0

Mreža: Zaprešić.NET

« Odgovor #4 : 12:19 17.03.2009. »

Također cipelarenje nije isključeno, ali to nije produktivno, a i kičma me boli pa zašto da se naprežem radi par majmuna.
za to postoji študent servis... hehehe Jezik

kolko se kuze u mikrotik?!
posto si (bio) administrator te tocke trebo bi znat rupe u sustavu, pa se malo poigraj, spoji se na stroj nekako, ima izlaz na net, ima valjda neka antena u AP modu, vjerojatno nisu i to ugasili, spoji se, razjebes sve da nemaju koristi, ubijes im lan i antenu u ap modu i osposobis sebi ostatak mreze... pa nece imat nis od te opreme... bar bi ja tako nesto probo izvest...
Evidentirano
Cican-nedw
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: NEDWireless Nedelišće

« Odgovor #5 : 17:28 17.03.2009. »

u statutu udruge, pravilniku udruge vjerojatno imate definirano da je sva oprema koja se kupi na račun udruge njeno vlasništvo. a to što su ju oni isplatili članarinama, jesu, al nemaju zato pravo sada ju prisvojiti jer im se jednostavno više neda biti članom udruge zbog ko zna kakvog razloga...
dakle, ak imaš račun (koji glasi na udrugu) od te i te kartice i te i te antene lijepo im reci da je to u vlasništvu udruge (koja je btw. pravna osoba) i da nema hebanja s udrugom. malo im priprijeti ak neide na lijepi način...

uostalom i članak 22. zakona o udrugama veli ovako:
Imovinu udruge čine novčana sredstva koja je udruga stekla uplatom članarina, dobrovoljnim prilozima i darovima, obavljanjem njenih djelatnosti, dotacijama iz državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te fondova, kao i druga novčana sredstva stečena u skladu sa zakonom, njene nepokretne i pokretne stvari, kao i druga imovinska prava.

nema hebanja s wireless udrugom  Cool!!!
Evidentirano

Ako te lovi pas ti mu baci novine. Kada ih on pročita ti ćeš već biti daleko.
Bego
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +3/-4

Mreža: Udruga PING

« Odgovor #6 : 17:55 17.03.2009. »

Objavi tu ako nešt sami pokrenu ili naprave da znamo koji su i da ih ignoriramo. Za dezertere nema oprosta Smješko
Evidentirano

Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #7 : 21:44 17.03.2009. »

Ma ne kuzi se nitko od njih u mt, sve sam ja slozio i zato me i najvise boli, a nemozes mt hackirati vec sam pretrazio net Smješko
Eventualno preko file and printer share-inga bi mogao upasti ali ni to ne ide... probao...

Uglavnom, sve je crno bijelo, za sve imam racune i 31.03. im je sudnji dan kad zovem policiju i prijavljujem krađu opreme, te ću ih uputiti na mogućeg počinitelja. Smješko

Prestrašno... kojim sranjima se čovjek mora baviti.
Evidentirano

Cican-nedw
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: NEDWireless Nedelišće

« Odgovor #8 : 18:10 18.03.2009. »

ili smisli neko drugo rješenje, nemoj odmah policiju zivkati...
npr. ako imaš koga iz familije ili općenito poznatoga a da radi na sudu, odvjetničkom uredu ili bilo-kojem-drugom poslu a da se razumije u te pravne stvari... jednostavno im objasni o čemu se radi, koju opremu su prisvojili, prikaži račune i zamoli neka napišu službeni dopis (svoje pravno mišljenje) da ono što rade nije u skladu sa tim i tim zakonima i da to moraju vratiti... ili im onda slijedi kaznena prijava, kucanje policije na vrata itd...  Cool
uglavnom, mislim da kužiš na kaj mislim. eto moj prijedlog

i za kraj LET THEM BURN!  Cerim se
Evidentirano

Ako te lovi pas ti mu baci novine. Kada ih on pročita ti ćeš već biti daleko.
Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #9 : 14:24 19.03.2009. »

Objasnio sam ja to njima, sazivali izvanrednu sjednicu vezano uz to, dali im lufta do 31.03. ali oni i dalje tvrde svoje. Tako da će nažalost ići prijava. Prvo ćemo naravno probati otići tamo (članovi upravnog odbora) i pristojno zatražiti opremu, a ako odbije...92.
Evidentirano

dajhard
Hero Member

« Odgovor #10 : 15:14 19.03.2009. »

Ček ček ... članovi upravnog odbora su si prisvojili opremu? As in tih par imena koji su na papirima udruge? Interesting...
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #11 : 23:37 19.03.2009. »

Opremu je prisvojio bivši član upravnog odbora.
No nebitno, danas mi je stigao mail da će mi za 10 dana vratiti opremu (vjerovatno će si oni kupiti svoju) jer se vjerovatno prepao kad sam mu objasnio pravnu situaciju i zaprijetio zvanjem 92prijavom krađe i tužbom udruge. Smješko Sad se samo nadam da ću ju stvarno dobiti, da ne bi bilo, donijeti ću stura, pa sutra pa sutra, pa tako u nedogled... Valjda ima pravde na ovome svijetu.
Evidentirano

dajhard
Hero Member

« Odgovor #12 : 10:29 31.03.2009. »

Valjda ima pravde na ovome svijetu.

Vidim da se nisi previše raspametio nakon cijele ove farse.  Vrtim očima
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

« Odgovor #13 : 00:23 12.04.2009. »

Donio je opremu Smješko Ipak se malo prestrašio valjda spomena tužbe itd. Iako sam već napisao cijelu kaznenu prijavu, pripremio dokumente i spremio se na rat Smješko
Inače, dečki su kupili vlastitu opremu i digli svoju točku i sad uživaju u svom wirelessu i hvale se kako su oni napravili svoj wireless...ah, jedva čekam da se odselim iz nigdjezemske aka. pušća-bistra
Evidentirano

kustro
Sr. Member

Reputacija: +7/-0

Mreža: Zaprešić.NET

« Odgovor #14 : 14:34 12.04.2009. »

ah, jedva čekam da se odselim iz nigdjezemske aka. pušća-bistra
ja bio uvjeren da je to pojatno... Cerim se Cerim se Cerim se Cerim se Cerim se Cerim se Cerim se
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis