Author Topic: (Fritz Box Fon WLAN 7170 - DSL VoIP WLAN) KAKO spojiti ako nemam vlastiti net?  (Read 1001 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zagreb_zapad

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
  • Mreža: B-net
Spajanje Fritz voip routera na internet. Koristim internet od susjeda preko wlan-sticka. Može li se nekako spojiti ovaj ruter na internet? ( želim VOIP telefoniranje bez uključenog PC, ruter ima priključak za obični telefon)

Dobio sam dotični Fritz ruter od rođaka iz njemačke, ruter je kao i svaki drugi. Problem je što želim taj ruter staviti u funkciju , spojiti sa internetom.

Koji uređaj trebam još nabaviti da bih se ovaj ruter spojio bežično sa internetom od mog susjeda?
(moj pc je spojen bežično sa susjedom preko wlan usb sticka ,,, to nije problem )
nadam se da ste me skužili što sam htio reći

Offline martantoni

• WiFi početnik
  • *
treba ti neki access point koji ce primati signal od tvog susjeda i onda lan kablom sprovesti u u fritzbox router i to bi onda dalje trebalo raditi.
Ja sam probao ovako, imam airlive airmax2, dobijem internet od susjeda i lan kabel spojim u router (spojio sam na d-link524) i onda dalje po kuci ide zicano i bezicno.

Imas i od airlive 5470ap koji je nesto jeftiniji od airmax2 i na njega stavis jacu externu antenu da bolje ulovi signal, i onda opet dalje na fritzbox ...

to bi sve trebalo raditi...

Offline bernard_zagreb

• WiFi početnik
  • *
  • Mreža: Iskon
treba ti neki access point koji ce primati signal od tvog susjeda i onda lan kablom sprovesti u u fritzbox router i to bi onda dalje trebalo raditi.
Ja sam probao ovako, imam airlive airmax2, dobijem internet od susjeda i lan kabel spojim u router (spojio sam na d-link524) i onda dalje po kuci ide zicano i bezicno.

Imas i od airlive 5470ap koji je nesto jeftiniji od airmax2 i na njega stavis jacu externu antenu da bolje ulovi signal, i onda opet dalje na fritzbox ...

to bi sve trebalo raditi...

Svaka čast , ovo mi je pomoglo.
Evo trebam za jednu studenticu Voip telefon , ona će primati net od mene bežično i nabavim airlive 5470ap i spojim na Linksys WRTP54G Voip Router . super!!
u protisa kosta Wireless AP Airlive WL-5470AP  300Kn .
Daj mi recite još koji je najeftiniji Voip ponuđivać u HR . hvala