WiFi.HR Forum
21:11 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Elastix i T-Com SpeedTouch problem dolaznih poziva  (Posjeta: 3484 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
eprom2004
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

« : 18:32 12.12.2008. »

Imam instaliran elastix 1.4.2 .Instalirane su dvije ISDN kartice ,jedna za tel. liniju druga za ISDN telefone .Ima negdje desetak korisnika spojeno na centarlu sto lokalno sto preko interneta (izvana) od nedavno imam dva korisnka koji se spajaju na centralu preko interneta s SpeedTouch modemrouterom od T-coma. I problem je sljedeci ja kad nazovem njihove extenzie sve radi ok medjutim kad oni nazovu moju extenziju kod mene jednom za zvoni i njima javlja zauzece.
Dali je neko imo ovakav problem i da ga je rijesio meni ne polazi za rukom nikako mada nisam puno prcko jer mi sve dobro radi ko urica.

Hvala! nadam se da sam dobro postavio pitanje.
Evidentirano
XmiX
WiFi ovisnik

Reputacija: +3/-1

Spol: Muški
Mreža: WiFiHR

« Odgovor #1 : 10:06 15.12.2008. »

Pozdrav,
sa elastixom nemam iskustva!

Ali meni se ovo cini kao problem firewall ili routinga ili nesto tako prije nego elastixa!

Nazalost vise nemogu reci iz podataka probaj se igrati sa postavkama kod korisnika!

Jer ako imas druge korisnike koje se preko istog internet linka spajaju na tu centralu i nemaju problema
a odjednom ta dva nova imaju a ovi ostali enmaju onda je problem kod korisnika 100%!

Eto toliko za sada nije da sam puno pomogao ali barem imas misljenje!

Pozdrav,
Robert
Evidentirano

Robert Šmorhaj - XmiX
Stavovi i mišljenja iznesena u postovima na ovome forumu su isključivo moja vlastita !!!
eprom2004
WiFi početnik
*

« Odgovor #2 : 20:43 15.12.2008. »

Rijeseno .
Problem je bio sto starija verzija elastixa je imala iskonfiguriran  sip.conf datoteku , a novija
verzija zahtjeva da se u sip.user.conf doda par redova sto su bili u starijoj verziji po defaultu.

Dodo ovo i radi

[general]
context=default      ; Default context for incoming calls

bindport=5060      ; UDP Port to bind to (SIP standard port is 5060)
            ; bindport is the local UDP port that Asterisk will listen on
bindaddr=0.0.0.0      ; IP address to bind to (0.0.0.0 binds to all)
srvlookup=yes      ; Enable DNS SRV lookups on outbound calls

Hvala na pomoci..
Evidentirano
XmiX
WiFi ovisnik

« Odgovor #3 : 09:39 16.12.2008. »

Hm nije da sam bio od neke pomoci,
ja osobno trosim TrixBOX i Askoziu pomalo.
Sa elastixom se nisam igrao tako da i nemogu puno pomoci ali drago mi je da si rijesio problem!

Lijep pozdrav,
Robert
Evidentirano

Robert Šmorhaj - XmiX
Stavovi i mišljenja iznesena u postovima na ovome forumu su isključivo moja vlastita !!!
eprom2004
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 10:38 16.12.2008. »

Ma i ja sam svojevremeno radio u trixboxu ali elastix mi nekako sve proradi od prve zato sto koristim ISDN , Jabber server i fax , a to sve u elastixu poriktam za sat vremena ako radim sve ispocetka . Centrala spremna za rad ,ali nikad do sad nisam imao korisnike koji se spajaju sa T-com_ovim modemom preko njegovog pstn priljuka na centralu . Pa me to izludilo isti korisnik kad instalira zoiper moze me nazvat ali kad koristi thomsonov pstn prikljucak onda zazvoni i javi da sam zauzet, a ja njega mogu dobit. Tako da je bilo u svezi kodnjega sa ruterom sta onda ja njega nebi mogo dobit ili bi bilo problema , ali sta je da je bitno das enadje rijesenje koje je bilo to sto sam nav upredhodnom postu.

Toliko Tihomir.
Evidentirano
blihtar
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-0

Mreža: KNET

« Odgovor #5 : 22:37 25.01.2009. »

dva korisnka koji se spajaju na centralu preko interneta s SpeedTouch modemrouterom od T-coma.

ima li netko ikakvih iskustava na tu temu?
nemam speedTouch, a dobio sam od kolege tri screenshota vezano uz njega
vidi se da je modem u vci.vpi 0.50 i da je dobio ip dinamicki od t-coma
koje je rjesenje, da li modem moze biti u bridge modu da mu netko drugi dize pppoe itd ??

da li je netko probao ovo s linka http://free-st.t-com.hr/private/

evo nasao sam lijepo linkic http://www.thomsonbroadbandpartner.com/dsl-modems-gateways/products/product-detail.php?id=144
« Zadnja izmjena: 23:16 25.01.2009. blihtar » Evidentirano

eprom
WiFi početnik
*

Mreža: T-Com

« Odgovor #6 : 21:01 24.08.2010. »

Ja imam taj modem spojen na Mikrotik RB750G i radi mi u Brigde modu bez problema.

Samo sto sam ja instaliro orginalni Firmware ,a ne T-com_mov tako da mi sve radi i telefoni i Bridge mod i MAX TV , ali trenutacno ga goristim kao obicni modem za internet. I na T-com_ovom modemu koji ima noviji Firmware moze ic u Bridge mod , a na svim se moze koristit VoIP telefon sa mo moras se logirat kao Administrator.

Evidentirano
XmiX
WiFi ovisnik

« Odgovor #7 : 11:55 21.01.2011. »

Samo da kezem da sam isporbao Elastix i radi kao avion. Sve tri centrale sam stavi na Elastix i stvarno sam zadovoljan.

Kao sto je vec receno sve radi vise manje iz prve! Stvaro jedna od najbolje skompletiranih distribucija Asteriska koja postoji.
Evidentirano

Robert Šmorhaj - XmiX
 Str: [1]   Gore
  Ispis