WiFi.HR Forum
03:52 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pomoć oko wirelessa  (Posjeta: 305 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Krcavi
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: wlan

« : 12:12 15.04.2010. »

Dobar dan dobri ljudi!

Imam jedan problem oko wireless mreže pa bih molio nekog tko se iole razumije da mi pomogne.
Naime radi se o slijedećem:
Podstanar sam, i najmodavac mi je rekao da se mogu slobodno služiti njegovom wireless mrežom, te mi je dao lozinku za spajanje iliti mrežni sigurnosni ključ te podesio mrežu.

Sve je štimalo i radilo neko vrijeme, da bi se u jednom trenutku počeo pojavljivati žuti uskličnik na ikoni signala mreže

I to tako stajalo neko vrijeme, i onda bi se nakratko maknio taj uskličnik i opet se vratio pristup netu. Ali opet se ponovljala ista situacija.

Kako nisam nikad prije koristio WLAN, WAN WI-FI i sl., skinuo sam sa wareza dvije e-knjige o WI-FI-ju i wirelessu i krenuo ih čitati ne bi li shvatio o čemu se radi, ali ništa primjenjivo nisam pronašao.

Neznam o čemu se radi, da li je moguće da mi je IP u konfliktu sa drugim IP-om s obzirom na to da se ovaj WLAN spaja još 4-5 računala?

Pokušao sam ručno upisivati parametre ovdje

no ništa se nije promijenilo.

Pa eto ako netko ima kakav zlatan savjet, to bi bilo odlično. Inače radi se o Windows 7.
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Spol: Muški
Mreža: PSWireless

« Odgovor #1 : 21:52 15.04.2010. »

a koju ti poruku javi dok se pojavi taj uskličnik?
meni uredno javi da više računala koristi istu ip adresu ak slučajno potrefim istu stavit pošto mi je dhcp ugašen doma

a ako ti se veliš ponekad makne moglo bi il to biti da je ip konflikt ili se tvog najmodavca ruter blesira lagano
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Spol: Muški
Mreža: Pojatno wireless

« Odgovor #2 : 10:18 16.04.2010. »

Ugasi ipv6, ne treba ti to... još ne Smješko

Što se tiče uskličnika, kada ti bude radio router, pogledaj naredbom "ipconfig /all" koju IP adresu i Gateway si dobio, zatim to dvoje ručno upiši (subnet je vjerujem 255.255.255.o), a DNS postavi recimo 208.67.222.222 (openDNS)
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis