WiFi.HR Forum
20:30 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Povezivanje na 8 km udaljenosti.  (Posjeta: 1398 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Lord System
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: /

« : 15:33 28.03.2008. »

Pozdrav svima,

Dolazim iz mjesta Tisno na otoku Murteru, gdje se nakon 3 godine potpisivanja peticija, ugovora itd..... još uvijek ne može dobiti ADSL. Budući da ga ima u Betini (točno preko puta mog mjesta) koja je udaljena oko 8 km želio bih se umrežiti putem Wifi-ja, te podijeliti sa još 4 prijatelja sa kojima sam već umrežen "via bi-quad(tm)".
Na raspolaganju imam 2 D-linka dwl-2100 i razmišljam o kupnji dvije AirLive WAE2424GR-24dbi antene.
Inače nema nikakvih obstrukcija u vidu šuma,zgrada i sl. između a nadmorska visina jest 18m s jedne strane te 10 m s druge strane.
Zanima me dali će ova kombinacija biti u mogućnosti uopće raditi, a ako hoće koja će biti očekivana brzina spajanja te svi Vaši prijedlozi i sugestije kako  ostvariti ovu vezu što bolje, brže i eventualno jeftinije :-)

Unaprijed HVALA.
Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-2

Spol: Muški
Mreža: medimurje wireless

« Odgovor #1 : 20:22 28.03.2008. »

Radit ce super. Propusnost oko 2.3MB/s.
Evidentirano
Bas
Sr. Member

Reputacija: +14/-1

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #2 : 13:27 29.03.2008. »

radit će, jeftinije možete umjesto tih antena napraviti satkantene sa mesh tanjurima s obzirom da dolje kod vas češće puše pa da vam ne potrga antene.
Upute za izdradu satkantene imate tu: http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=11
Evidentirano

search engine čini čuda
Lord System
WiFi početnik
*

« Odgovor #3 : 20:43 29.03.2008. »

Odlično, hvala na savjetu za satkantenu (već su AirLive stigle :-) međutim koristiti će mi na jednom drugom projektu), nego kakva je priča sa D-linkom, naime oba su Firmware Version: v2.30eu koliko sam gledao okolo nemogu skužiti jeli to ona verzija od  25 ili  90 mW i hoću li morati stavljati onaj hakirani firmware za više snage a pogotovo glede hlađenja u slučaju da trebam pojačavati koliko bi bilo optimalno da stavim samo neko pasivno hlađenje jer imam "jako loših iskustava sa ventilatorima" (čitaj: naša prašina ih zblesira za mjesec dana).

Radit ce super. Propusnost oko 2.3MB/s.

Super znači bude radio po G. ( još da je barem taj G super  Namigujem )
Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

« Odgovor #4 : 20:47 29.03.2008. »

Ne treba pretjerivati s snagom. Cesto s manjom snagom se dobiva veca propusnost. Kod nas skoro niti jedan link nema iznad 5dBm izlaz iz kartice.
Evidentirano
Lord System
WiFi početnik
*

« Odgovor #5 : 10:56 31.03.2008. »

Ok zato i pitam koliko bi bilo optimalno, ostaviti na 25 ili 90 ili ići mrvicu više ?
Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

« Odgovor #6 : 11:34 31.03.2008. »

To ces vidjeti dok napravis link.
Spustas snagu dok ne vidis da pocinje padati brzina/povecati link. Onda dignes za cca 3-4dB gore.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis