koji su toliko baljezgali, ekipa iz produkcije filma ili.. ?
to za internet. Mario je htio internet na svim brijegu i to je glavna tema. bilo bi ljepše da je završeno sa jačim naglaskom na zajednicu i intranet, no to je i teže opisati neupućenima i trebalo bi više vremena.
Ja mislim da su igranice izmedu nekadasnjeg intraneta i danasnjeg interneta vrlo male.
Jabber je danas gtalk.
Downlodiranje u uplodiranje videa je na youtube-u nesto sporije ali u osnovi isto.
Jedino su brziine manje jer danasnja tehnologija je jos uvijek na razini pocetka 21 stojela sa ADSL-om. Nazalost, ADSL nije predviden za brzine na kojima se radilo na wirelessu a telekom operaterima nije u interesu uvoditi optiku.
Sa tim problemima smo se pozabavili u dijelu filma koji je posvecen Varazdinu i besplatnom wirelessu koji je omogucen od gradske uprave.
možda je i trajanje 25 min bilo unaprijed ograničeno?
a kad kažeš internet svi znaju za fejsbuk, tviter i stranicu 24sata... doći do toga bez ugovora (i po mogućnosti besplatno) je san snova

ideja je bila napraviti kratki dokumentarac u kojem bi bio objasnjen wireless. Nismo zeljeli ulaziti u detalje jer smo procijenili da bi prosjecnom gledatelju bilo nezanimljivo. Ja bi volio kad bi wireless udruge ili pojedinci stavljali svoje video klipove u kojima bi predstavljali svoje zajednice sa svojim specificnostima.
Takoder se nismo zeljeli orijentirati na jednu udrugu jer smo smatrali da to ne bi bilo korisno za zajednicu u cijelini.
Ja osobno smatram (kao i Mario) da trenutno ima znanja i sposobnosti da se velike gradove pokrije sa besplatnim wireless signalom. Kada bi samo svi bezicni routeri bili zamjenjeni sa Mesh wireless routerima
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_mesh_network imali bi velike prostore besplatnih mreza.
A svi smo svijesni da zakupljivanje jednog voda od strane gradske uprave mali trosak u odnosu na vec postojece.