WiFi.HR Forum
20:45 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3 4   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Poziv na projekciju filma "Wireless"  (Posjeta: 1603 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Stormer
WiFi ovisnik

Reputacija: +4/-0

Spol: Muški
Mreža: e-Baranja

« Odgovor #15 : 21:18 14.05.2010. »

Heh hard... slozio bi se.. u filmu ispada ko da smo pricali o besplatnom internetu Jezik
Evidentirano
kustro
Sr. Member

Reputacija: +7/-0

Mreža: Zaprešić.NET

« Odgovor #16 : 12:46 15.05.2010. »

u filmu ispada ko da smo pricali o besplatnom internetu Jezik
malo da...
ja sam bio na projekciji u zapresicu...mogu rec da su decki kvalitetno gluposti baljezgali...
i onda smo mi ispali zaostali, ali ne zato sto to jesmo, nego zato sto su oni kvalitetno baljezgali.
od modificiranih drajvera, razno raznih radio klubova, pa do kostura mreze koji je 100 Mbita full duplex(PREKO WIRELESSa)....ono WTF?
onda nas pitaju s kojim brzinama radimo, ja kazem 70 Mbita u jednom smjeru(na BB linkovima) i ispadnemo neznalice, itd....

onda mene ljudi pitaju zasto se ekipa nece spajat....
Evidentirano
Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #17 : 13:09 15.05.2010. »

koji su toliko baljezgali, ekipa iz produkcije filma ili.. ?

to za internet. Mario je htio internet na svim brijegu i to je glavna tema. bilo bi ljepše da je završeno sa jačim naglaskom na zajednicu i intranet, no to je i teže opisati neupućenima i trebalo bi više vremena. možda je i trajanje 25 min bilo unaprijed ograničeno?
a kad kažeš internet svi znaju za fejsbuk, tviter i stranicu 24sata... doći do toga bez ugovora (i po mogućnosti besplatno) je san snova  Vrtim očima
Evidentirano
kustro
Sr. Member

« Odgovor #18 : 15:34 15.05.2010. »

pa najvise lik iz wifihr-a...."koji je bio zaduzen za tehnicka pitanja"...imena se nemrem sjetit...
Evidentirano
tres4
WiFi početnik
*

Reputacija: +2/-2

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #19 : 16:56 15.05.2010. »

Ljudi moji ... to se zove režiserska cenzura. Kako lik reže iz konteksta, strava. A tupio sam čuku vremena da wireless nije Internet. Al đabe ti to.

To je istina da si objasnjavao da wireless nije Internet.

Kada je Mario usao u montazu ja mu nisam ni na koji nacin sugerirao kako da montira film.

Ovo je njegov prikaz wireless i radioamaterskih udruga.

Ja sam samo bio snimatelj i upoznao ga sa ljudima.

A nije ni ime zapamtio, a i nik je krifo napiso. Koma. A nije uopće bio pod gasom... weird.  Š?

To je moja greska jer nisam iskomunicirao sa montazerom. Zao mi je zbog toga.

Dobar je Kovač, svaka čast. Imali smo (FER) još suradnje kasnije s njim... dječja predstava o Tesli... super.

Prenest cu mu.
Evidentirano
tres4
WiFi početnik
*

« Odgovor #20 : 16:57 15.05.2010. »

malo da...
ja sam bio na projekciji u zapresicu...mogu rec da su decki kvalitetno gluposti baljezgali...
i onda smo mi ispali zaostali, ali ne zato sto to jesmo, nego zato sto su oni kvalitetno baljezgali.
od modificiranih drajvera, razno raznih radio klubova, pa do kostura mreze koji je 100 Mbita full duplex(PREKO WIRELESSa)....ono WTF?
onda nas pitaju s kojim brzinama radimo, ja kazem 70 Mbita u jednom smjeru(na BB linkovima) i ispadnemo neznalice, itd....

onda mene ljudi pitaju zasto se ekipa nece spajat....

Ja sam bio u Zapresicu.

Koje tocno gluposti ?
Evidentirano
kustro
Sr. Member

« Odgovor #21 : 18:30 15.05.2010. »

Ja sam bio u Zapresicu.

Koje tocno gluposti ?
pise gore odprilike, ne sjecam se vise, najzanimljviji mi je dio bio 100mbita full duplex na A modu... pa na moje pitanje kako bas 100mbita i full duplex, receno mi je da wifihr ima malo modificirane drajvere. a znam da se dajhard tu nije nikad pohvalio s tako jakim linkom... Jezik
Evidentirano
tres4
WiFi početnik
*

« Odgovor #22 : 21:44 15.05.2010. »

pise gore odprilike, ne sjecam se vise, najzanimljviji mi je dio bio 100mbita full duplex na A modu... pa na moje pitanje kako bas 100mbita i full duplex, receno mi je da wifihr ima malo modificirane drajvere. a znam da se dajhard tu nije nikad pohvalio s tako jakim linkom... Jezik

Ja moram priznati da se ne sjecam sto sam tocno govorio.

Tako da ne mogu odgovoriti da li sam spomenuo 100megabita ili nisam.

Postaviti cu ti protupitanje.

Da li mislis da je nemoguce postici 100 megabita na A modu ? I ako mislis da nije sto mislis koje brzine je moguce postici je moguce postici ?

I kad smo vec kod toga, da li mislis da je moguce povezati gradove i svima dati besplatni (jeftini) internet ?

Evidentirano
tres4
WiFi početnik
*

« Odgovor #23 : 21:47 15.05.2010. »

Meni bi bilo drago da i druge udruge stave filmice sa svojim mrezama.

Youtube ima ogranicenje od 10 minuta sto mislim da je dovoljno. Ako mozete ja bi vas zamolio da ih staviti u replay dokumentarcu koji smo zajedno napravili.

Kao sto je vama bilo zanimljivo vidjeti dokumentarac tako bi meni (a vjerujem i drugima) bilo zanimljivo vidjeti i ostale mreze u Hrvatskoj.
Evidentirano
tres4
WiFi početnik
*

« Odgovor #24 : 22:17 15.05.2010. »

to za internet. Mario je htio internet na svim brijegu i to je glavna tema. bilo bi ljepše da je završeno sa jačim naglaskom na zajednicu i intranet, no to je i teže opisati neupućenima i trebalo bi više vremena.

Ja mislim da su igranice izmedu nekadasnjeg intraneta i danasnjeg interneta vrlo male.

Jabber je danas gtalk.

Downlodiranje u uplodiranje videa je na youtube-u nesto sporije ali u osnovi isto.

Jedino su brziine manje jer danasnja tehnologija je jos uvijek na razini pocetka 21 stojela sa ADSL-om. Nazalost, ADSL nije predviden za brzine na kojima se radilo na wirelessu a telekom operaterima nije u interesu uvoditi optiku.

Sa tim problemima smo se pozabavili u dijelu filma koji je posvecen Varazdinu i besplatnom wirelessu koji je omogucen od gradske uprave.

možda je i trajanje 25 min bilo unaprijed ograničeno?
a kad kažeš internet svi znaju za fejsbuk, tviter i stranicu 24sata... doći do toga bez ugovora (i po mogućnosti besplatno) je san snova  Vrtim očima

ideja je bila napraviti kratki dokumentarac u kojem bi bio objasnjen wireless. Nismo zeljeli ulaziti u detalje jer smo procijenili da bi prosjecnom gledatelju bilo nezanimljivo. Ja bi volio kad bi wireless udruge ili pojedinci stavljali svoje video klipove u kojima bi predstavljali svoje zajednice sa svojim specificnostima.

Takoder se nismo zeljeli orijentirati na jednu udrugu jer smo smatrali da to ne bi bilo korisno za zajednicu u cijelini.

Ja osobno smatram (kao i Mario) da trenutno ima znanja i sposobnosti da se velike gradove pokrije sa besplatnim wireless signalom. Kada bi samo svi bezicni routeri bili zamjenjeni sa Mesh wireless routerima http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_mesh_network imali bi velike prostore besplatnih mreza.

A svi smo svijesni da zakupljivanje jednog voda od strane gradske uprave mali trosak u odnosu na vec postojece.
Evidentirano
Bego
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +3/-4

Mreža: Udruga PING

« Odgovor #25 : 00:19 16.05.2010. »

Ja imam već duže ideju i želju da snimo neki filmić o našoj udruzi. No višom sliom se pojavil RTL u vezi interneta po selima pa su snimili kratku reportažu o nama i dogovorili smo da će uskori snimiti baš emisiju pa izgleda da se nećemo morati truditi i mučiti ko vi... Smješko
Evo ovo kaj su za sad snimili, kad bude nešto više stavit ću vam link  <a href="http://www.youtube.com/v/eKEQpl3eizk" target="_blank">http://www.youtube.com/v/eKEQpl3eizk</a>
Evidentirano

PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #26 : 01:50 16.05.2010. »

ono sto se meni najvise svidjelo, drugi klipic 2:10 min... kad znaš da podaci idu kroz tvoju opremu i da te nitko kroz taj link ne kontrolira (osim ako te netko ne hakira Smje&#353;ko )

Evidentirano
kustro
Sr. Member

« Odgovor #27 : 02:16 16.05.2010. »

Da li mislis da je nemoguce postici 100 megabita na A modu ?
blazeni su oni koji ne vidjese, a vjerovase. Namigujem
Evidentirano
Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #28 : 09:48 16.05.2010. »

evo još jedan primjer:

<a href="http://www.youtube.com/v/mHxldTFNf6c" target="_blank">http://www.youtube.com/v/mHxldTFNf6c</a>

Smje&#353;ko

ne znam ima li koga od Hogara ovdje  &#352;?
Evidentirano
tres4
WiFi početnik
*

« Odgovor #29 : 12:09 16.05.2010. »

blazeni su oni koji ne vidjese, a vjerovase. Namigujem

Znaci u osnovi ti mislis da lazem ?

O.K. imas u potpunosti pravo na svoje misljenje i ja nemam potrebu mijenjati tvoje misljenje.

Hvala sto si dosao na projekciju filma i nadam se da ti se svidjela. I vrlo rado bi vidio filmic sa predstavljanjem tvoje mreze. Dokumentarac je napravljen kao pocetak razgovora pa te pozivam da razgovaramo preko videa.

Ja sam napravio ovaj dokumentarac pa nam ti pokazi da vidimo sto ti mozes i tvoja ekipa. Dokumentarac si vidio, jel tako ?  Namigujem
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4   Gore
  Ispis