ne kazem ja da ti lazes, nego ne vjerujem da je moguce dobiti 100mbita cistog prometa preko jednog A mod linka!
Dobro, postujem tvoje misljenje.
Kao sto rekoh ja stvarno nisam siguran sto sam rekao u Zapresicu jer se ne sjecam. Proslo je vremena od tada.
100 mbita dobiti na jednom linku ?
Ja mislim da je moguce. Mislim da je moguce dobiti i vise. I brzine na WiFiHR mrezi 2007 (u to vrijeme sam se prestao aktivno baviti wirelessom) nisu bile 100mbita na brzim linkovima ali bile su blizu i priblizavali smo se tim brzinama. Kad kazem priblizavali onda mislim da je udruga pocela kupovati gigabitne switcheve na vecim cvoristima da bi izbjegli zagusenost na cvorovima.
Ne zelim ulaziti u tocno tehnologiju koju smo koristili ali tu su na forumu drugi ljudi iz WiFiHR-a koji ti mogu reci koje su bile brzine na autoputu kad je trebalo prebaciti podatke sa jednog na drugi dio grada.
Dakle govorimo o throughputu
http://en.wikipedia.org/wiki/Throughput ?
A ne o tome sto pise na kutiji od proizvodaca....
Kao sto rekoh, ne sjecam se sto sam tocno rekao u Zapresicu ali sada kazem da smo bili vrlo blizu propusnosti autoputa od 100 megabita.
sto se tice dokumentaraca svaka ti cast, ali nismo mi wifihr da imamo takvu masineriju da neko u udruzi ima viska vremena za snimat dokumentarce.
Ja sam uzeo slobodno o svom vlastitom trosku jer sam smatrao da je vrijedno napraviti takav dokumentarac.
Smatram da je ideja bezicnog povezivanja ljudi vrlo dobra. I zelio sam predstaviti skupinu ljudi koja ima bolju i brzu mrezu nego "profesionalne" kompanije koje ju skupo naplacuju.
Uzmimo samo u obzir da je maksimalna brzina na mrezi 70 megabita (koliko kazes da se spominjalo na forumu), zar to nije daleko brze nego danasnji net koji se nudi ?
A sada je proslo 3 godine od kada je dokumentarac sniman. A ni cijene bas nisu isle nesto dole.....