WiFi.HR Forum
20:41 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Zagađenost etera, rekordi i slično ;)  (Posjeta: 1187 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Bas
Sr. Member

Reputacija: +14/-1

Spol: Muški
Mreža: WiFiHR

« : 00:42 28.05.2008. »

U zadnje vrijeme strašno puno SSID-ova je moguće naći u naseljenim područjima Smješko

Konkretno na jako puno tramvajskih stanica u Zagrebu postoji otvorenih mreža. Neki dan sam se slučajno spojio na jedan ConnectionPoint Vrtim očima i dobio IP DHCP-om 192.168.1.42, brrr Smješko nadam se da je čovjek imao Flat.

U kojoj mjeri ste black/white hat abuser mreže? Namigujem

Ja obično kad vidim neko takvog "jadnika" pokušam doći do administracije i ubiti wireless pa nek čovjek barem dijanosticira u čem je problem + manje zrači Smješko

Kad smo već kod toga koliko vas brine prisutnost sve većeg broja wireless mreža u prostoru u kojem boravite. Mnogo papira je napisano o utjecaju na zdravlje, no kome se može danas još vjerovati? Smješko
Evidentirano

search engine čini čuda
Stardust
WiFi ovisnik

Reputacija: +12/-1

« Odgovor #1 : 12:56 28.05.2008. »

ma čini mi se da u zagađinivanju najmanje sudjeluju wifi mreže i APovi po kućama...
uopće me to ne brine jer niti nema pravih studija niti dikaza. sve što je provedeno je bilo na fenomenološkoj bazi. a to treba s rezervom gledat.
inaće postoje studije koje u rađene na radarskim postajama civilnim i većim dijelom vojnim gdje utjecaj zraćenja svakako tijekom radnog vijeka ljudi se mora na neki način manifestirat (gledalo se postoji li kakva korelacija između učestalosti oboljevanja od leukemije i sličnih malignih bolesti). rezultati studije nisu pokazali neku bitnu korelaciju o štetnosti po ljudsko tkivo. čak su u nekim studijama bile koralacije negativne. naime događalo se da je kod radnika na radarskim postajama u nekim studijama učestalost pojavljivanja tumora bila niža od prosjeka za normalnu populaciju.
brojke testiranih su bile na desetke tisuća i različite dobne skupine, rezultati su se uspoređivali sa normiranim podacima.
doduše ta istraživanja su obuhvaćala period od '50ih do '90 kada neionizirajućeg zraćenja nije bilo bilo toliko pa treba u tom kontestu uzeti u obzir.

koga zanima to više neka potraži u znanstevmi medicinskim časopisima i traži teme vezane za neionizirajuće zraćenje VF NF... uglavnom ima toga već odavno samo se danas upotrebom mobitela počelo postavljat pitanje štetnosti jer novinari baš ne kuže šta čitaju a još manje šta pišu o nekim stvarima, bitno da ima dobar naslov jer gazda 'oće čim više kopija novina prodat, a netko mora i plaću zaraditi he he.

Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-2

Mreža: medimurje wireless

« Odgovor #2 : 15:40 28.05.2008. »

Ali to su mizerne snage. Ja iz sobe lovim oko 10ap-a signalom -80dBm. I taj svaki ap valja samo 5% vremena salje. Znaci zanemariva snaga, tj snaga reda velicine suma(ne mislim na sum od ap-a i to) koji je tu.
Evidentirano
Bas
Sr. Member

« Odgovor #3 : 12:01 07.06.2008. »

koga zanima to više neka potraži u znanstevmi medicinskim časopisima i traži teme vezane za neionizirajuće zraćenje VF NF... uglavnom ima toga već odavno samo se danas upotrebom mobitela počelo postavljat pitanje štetnosti jer novinari baš ne kuže šta čitaju a još manje šta pišu o nekim stvarima, bitno da ima dobar naslov jer gazda 'oće čim više kopija novina prodat, a netko mora i plaću zaraditi he he.

Pitanje je koliki je broj takvih studija "naručen", mediji pišu što smiju...
Evidentirano

search engine čini čuda
Stardust
WiFi ovisnik

« Odgovor #4 : 08:34 08.06.2008. »

Ali to su mizerne snage. Ja iz sobe lovim oko 10ap-a signalom -80dBm. I taj svaki ap valja samo 5% vremena salje. Znaci zanemariva snaga, tj snaga reda velicine suma(ne mislim na sum od ap-a i to) koji je tu.
najosnovnija stvar kod neionizirajućeg zračenja je što se zapravo NE ZNA točno što je ŠTETNA DOZA. Pragovi koji su potencijalno štetni su samo pretpostavke i donesene čisto "intuitivno" po preporukama.
kod inizirajučeg zračenja se točno zna što je štetna doza i to si mogo vidjet pred par dana kad je bilo problema s Krškom. dobiješ dozimetar i ideš popravljat ventile. kad dozimetar signalizira moraš van. te stvari su na sreću (ili žalost kad se čovjek prisjeti Hirošime, Nagasaki, Černobila...) dobro poznate.

@Bas
Studije koje sam gledo nastale oko 1990tih kao odgovor na suđenje u americi gdje je tip pokušavo dokazat na sudu da mu je žena umurla od zračenja bežičnog telefona al onog kućnog što vidiš u svim američkim filmovima).
Evidentirano
fire
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-2

Mreža: medimurje wireless

« Odgovor #5 : 11:00 08.06.2008. »

Nisu te doze nastale tako da su uzeli stakore, gledali koja im doza smeta i to podijelili sa 10?
Evidentirano
Bas
Sr. Member

« Odgovor #6 : 20:52 08.06.2008. »

kako god ja tome ne vjerujem  Cerim se napravit cu si doma faradejev kavez Namigujem
Evidentirano

search engine čini čuda
Stardust
WiFi ovisnik

« Odgovor #7 : 18:54 09.06.2008. »

kako god ja tome ne vjerujem  Cerim se napravit cu si doma faradejev kavez Namigujem
he he to me podsjeća na ono kad su ljudi u predkolumbovsko vrijeme bojali se ploviti na zapad da ne "padnu" sa Zemlje "dolje".
 Cerim se Cerim se
he he he
u svakom slučaju kavez će ti dobro doć. Cerim se
Evidentirano
Bas
Sr. Member

« Odgovor #8 : 22:42 10.06.2008. »

Oće - jedino da mi životinja ne pobjegne Namigujem
Evidentirano