radi se o sljedecem, moja kuca je udaljena od sestrine kuce 30 metara gdje je ht internet sa thmopsonovim routerom. Ja ga jako dobro vidim sa airlive 1700 usb, i internet radi jako dobro. Na airlive1700 usb imam omni antenu od 9db. Posto bi htio imati internet na vise racunala, kupio sam airlive 5470 ap. I sa njim jedva da vidim sestru, nemogu se spojiti. probavao sam razne modove u 5470 ap, client, wisp, universal repeater, ali to je jako lose i uopce ne radi. U vecini slucajeva uopce nevidim signal od sestre. kad taj 5470 ap odnesem u sestrinu kucu, onda donekle radi i mogu se spojiti? ali imam osjecaj da to nije to... airlive 1700 usb je duplo bolji, iako me uvjeravaju da 5470 ap je bolji... Zanima me, da li nesto krivo radim, jer ne mijenjam default postavke, osim sto sam snagu stavio na 20 db, ili nesto nije u redu sa routerom, po meni on uopce nije hipower,.. kako pise, ili moj nije u potpunosti ispravan.
Znam da bi mozda kod sestre trebalo staviti vecu antenu, vanjsku ili na tavan..., no to ce doci poslije...
Ali porazna cinjenica je ta da airlive 5470 ap vidi manje wireless mreza oko mene, nego wireless kartica ugradjenja u laptop (iako se s njom nemogu spojiti, na sestru, ali ima cak bolji signal nego 5470 ap) i zato mislim da nesto sa 5470 ap nije u redu ili ga ja neznam konfigurirati...
Molim pomoc...