Author Topic: alix lx800  (Read 482 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kustro

• Sr. Member
  • Reputacija: +7/-0
    • Zaprešić.NET
  • Mreža: Zaprešić.NET
alix lx800
« on: 12:59 21.10.2009. »
jel ko radio s tim? :o
cuo sam da su jako dobri uredjaji, i sto se tice propusnosti bolji od rb-a 600...
2miniPCI-a, 2 LANa, 500mhz AMD geode, 256mb rama. razmisljam da zamjenim PC s alixom, mikrotik je i ostavio bi mikrotik gore.
za nekih 700kn mogu dobit taj uredjaj s adapterom, napajanjem, kucistem i CFicom od 1gb. jel se isplati takva zamjena?

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
Odg: alix lx800
« Reply #1 on: 14:11 21.10.2009. »
Čuo sam i ja da su OK, nisam probao. RB600 nije baš mjerilo za usporedbu. Jako loše radi.
Za 700kn vrlo primamljivo. Arhitektura je x86, no jel ide Tik na to?

Offline kustro

• Sr. Member
    • Zaprešić.NET
« Reply #2 on: 14:34 21.10.2009. »
Čuo sam i ja da su OK, nisam probao. RB600 nije baš mjerilo za usporedbu. Jako loše radi.
Za 700kn vrlo primamljivo. Arhitektura je x86, no jel ide Tik na to?
ide.

Offline Stardust

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +12/-1
« Reply #3 on: 20:52 21.10.2009. »
baš sam danas gledo da taj alix može pogonit pfsense...
al puno mi dat tih 700kn kad se može jeftinije sklepat PC.

Offline kustro

• Sr. Member
    • Zaprešić.NET
« Reply #4 on: 22:00 21.10.2009. »
al puno mi dat tih 700kn kad se može jeftinije sklepat PC.
cilj je maknut PC... btw...kad si sad izracunam da je kutija za komp bila 300kn, pitam se sta je jeftinije... ;)
a povod mi je to kaj sam se danas 2 sata za*ebavo kod frenda na krovu s kompom, a za ovo sam cuo da ljudi po 2 godine nisu pogledali, a kamoli dirali(znam da i PCi rade po tolko, al rijetki su koje nisam ni gledo bar 2 put godisnje)...a i struja je jeftinija za ovo...
opet jos jedan razlog mi je kaj je ruter u tavanu...vrucine, drvo...bolje se ne igrat...bar da samo jedan komp dela a ne ko sad dva... :)

Offline Stardust

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +12/-1
« Reply #5 on: 07:13 22.10.2009. »
da to što se tiće struje se slažem ali i to što se tiće kompaktnosti kad je u pitanju montaža po tavanima i krovovima.

no, opet trenutno mi pfsense pogoni neki stari BX ili LX čipset s pasivnim slotašem to sve troši nikih 20-30W što i nije neš pretjerano. to je nekih 200kn godišnje.
kako sam to sa smetlišta pokupio, ulog je 0 i za neke 4g će doći na isto...

a upakiro sam u neku bezveze homemade kutiju.

;D

Offline dajhard

• Hero Member
« Reply #6 on: 09:18 22.10.2009. »
Mene bi zanimalo da li taj RB može podnijeti 2 x SuperA linka ili 2 x N linka. I da li ostaje još neš "safta" free za vrtit neki servis pošto je to x86 arch. Nekima bi to bilo zanimljivo rješenje.
Iako, otkako sam se igrao s OpenWRTom i našao RouterStation za 300kn / komad, moram priznat da mi je to trenutno najzanimljivija opcija. Sutra dolazi paket pa ćemo vidjet što sve mogu ti mališani.  ::)

Offline kustro

• Sr. Member
    • Zaprešić.NET
« Reply #7 on: 11:22 22.10.2009. »
Mene bi zanimalo da li taj RB može podnijeti 2 x SuperA linka ili 2 x N linka. I da li ostaje još neš "safta" free za vrtit neki servis pošto je to x86 arch. Nekima bi to bilo zanimljivo rješenje.
test koji je radjen s alixima, rb600 i jos neki manji rb kaze za alixa:
ALIX LX800
ovaj uredaj pokazao je slicne performanse kao i RB600 razlika se ocrtavala u propusnosti koja je na testovima iznosila i do 70Mbps. Pri transferima podataka sa linka A koji prima na link B koji šalje CPU usage kretao se oko 65% uz max propusnost od 70 Mbps. Dok je kod testiranja sa transferima podataka sa Etherneta za istu propusnost Alix koristio i do 95% svoje procesorske snage.
to je dobiveno s uredjajem na krovu. i pise da su 2 turbo A moda bila gore(pretpostavljam da je i nstream ukljucen).

malo sam prico s deckima iz zgw-a, svi ga hvale i preporucuju...i sad sam vec jakoo nabrijan da ga idem uzimat, pa kud puklo da puko :)

Offline anito

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +10/-1
  • KR-net
    • KR-net
  • Mreža: KR-net
« Reply #8 on: 13:41 22.10.2009. »
Iako, otkako sam se igrao s OpenWRTom i našao RouterStation za 300kn / komad, moram priznat da mi je to trenutno najzanimljivija opcija. Sutra dolazi paket pa ćemo vidjet što sve mogu ti mališani.  ::)

Gdje ima RouterStationa po toj cijeni? To je stvarno povoljno.

Offline dajhard

• Hero Member
« Reply #9 on: 14:39 22.10.2009. »
test koji je radjen s alixima, rb600 i jos neki manji rb kaze za alixa:to je dobiveno s uredjajem na krovu. i pise da su 2 turbo A moda bila gore(pretpostavljam da je i nstream ukljucen).

malo sam prico s deckima iz zgw-a, svi ga hvale i preporucuju...i sad sam vec jakoo nabrijan da ga idem uzimat, pa kud puklo da puko :)

95% CPU usage za 70 Mbps je katastrofalno loš rezultat. Tko je to testirao? Može link?

AR71xx CPU @ 680MHz (RouterStation, RB433AH) pojede 70 Mbps s 30% CPU usage.
Ja sam uspio testirati 2 x Super A @70 Mbps + LAN (3 simultana transfera kroz RB: lan1, wlan1, wlan2; treću karticu nisam imao) i dobio CPU usage od cca 70-80%.
RB600 sam isto tada testirao u identičnim (realnim) uvjetima (zamjenio RB433AH s RB600) i dobio poražavajuće rezultate.

Sutra stižu RouterStation-i is Praga (www.i4wifi.cz).

Inače, mi imamo stari WRAP koji goni 2 linka. Jedan je Super A, drugi je G. Kad smo ga onda testirali, ispalo je da za 2 SuperA linka nema dovoljno safta. Geode 500MHz bi trebao bit dovoljan za 2 x SuperA @max throughput. Spominjem WRAP jer je to ALIX.

Naravno, dosta toga ovisi o kernelu i driveru i na kojim način koriste dotičnu arhitekturu.

Offline kustro

• Sr. Member
    • Zaprešić.NET
« Reply #10 on: 17:34 22.10.2009. »
a po cijeni bi trebo imat bolje performanse također...