imam sat tanjur + biquad + 12m celflex koji ima gubitka zanemarivih 0,5-0,7 db zbog konektora i pigtaila
vidljivost je mislim direktna mozda smeta jedan krov al nema niti jednog drveta ili slicno.
ja imam d-link dwl g510 (c2) al nisam spojio sa satbiquadom jer nemam rupu a nebusim dok ne kupim sve pa trazim usb da sa njim prodjem kroz prozorsko drvo kroz malu rupicu
12m Cellflex 1/2 inch je cca -1.5 dBm, 2 x konektor na Cellflexu je -0.4 dBm, pigtail N -> RPSMA s nekim RGxxx kabelom od 20cm vjerojatno ima preko -1 dBm.
No to je sve nebitno. Ono što je bitno je duljina linka.
Ja sam probao Realtek 8186 čip i od onda ga pokušavam izbjegavati. 8187 pretpostavljam da je isti samo USB varijanta, nisam pratio baš. Low-end čip, sporiji od ostatka, manja osjetljivost od Ath i Ra, što će vjerojatno reć da koriste loš radio s pretjeranim izlazom (moraju nekak privuć kupce). Stabilan je, jeftin je (iako ima boljih za iste pare). Za outdoor baš i nije.
Sat-biquad + cellflex je super. I onda Realtek kartica na to dvoje ... vrlo čudan izbor. Ak je za prebacit 500 metara, totalno nebitno, al pošto imaš sat-bi, logičan zaključak je da pucaš negdje prek 2-3 km barem.