Author Topic: D-Link DWL AG530  (Read 550 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Loton

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +1/-0
  • Ovo je moja malenkost
D-Link DWL AG530
« on: 22:30 16.04.2009. »
Pogledao sam dosta toga na netu vezano za ovu karticu i pročitao recezju na ovom forumu, no volio bi saznati nešto malo više o modifikacijama ne samo ove kartice nego i inače. Ovo pišem zato jer mi sve što sam do sada imao prilike vidjeti i pročitati nekako izgleda na nedostatak mašte i oskudnost ideje. Naime nedavno sam postao ponosan vlasnik tog D-Linkovog proizvoda i vrlo lako i eleganto riješio stvar konekcije i to po mišljenjima mnogih puno lakše i jednostavnije (bez suvišnih konektora i nepotrebnih gubitaka) obzirom da se ovdje ipak radi o dosta visokim frekvama. Nisam neki veliki poznavatelj svega toga a ipak se malo kužim. Želim podijelit svoja iskustva pa sam iskoristio priliku i otvorio temu o ovoj kartici jer me stvarno zanima. 8)
Bitno je očima nevidljivo, ali je zato ušima čujno!!

Offline Loton

• WiFi početnik
  • *
  • Ovo je moja malenkost
Odg: D-Link DWL AG530
« Reply #1 on: 22:34 16.04.2009. »
Evo tek nekoliko slikica.

« Last Edit: 23:29 16.04.2009. by Loton »

Offline anito

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +10/-1
  • KR-net
    • KR-net
  • Mreža: KR-net
« Reply #2 on: 07:47 17.04.2009. »
Nije loše rješenje, al ovo se moglo puno, puno, puno ljepše i elegantnije zalemiti.
Slično sam ja radio s miniPCI karticama R52 kad nisam imao u.FL konektora i radi vrlo dobro.

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
« Reply #3 on: 15:21 17.04.2009. »
Ja ipak glasam za konektor.  ;D

Offline Loton

• WiFi početnik
  • *
  • Ovo je moja malenkost
« Reply #4 on: 20:10 17.04.2009. »
Ma lem je super ispao obzirom na to da nisam imao neku malo bolju lemilicu. Nakon groznih problema prilikom odstranjivanja onog jadnog bijelog kablića i ugrađene antene!! Slažem se da uvijek može bolje ali meni je bilo važno da to sve bude stabilno i čvrsto a tek onda estetika. Koristio sam kabel RG58 na njega stavljam ženski N konektor a iza toga nešto profesionalno, debelo i prilično teško.  ;) Reversni sma konektor...... pa Ok sam kaj mi nikako nije jasno zašto na tu karticu koja je teška nekih 460Kn, nisu odmah ugradili konektor. Ne kužim?!

Offline Stardust

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +12/-1
« Reply #5 on: 22:30 17.04.2009. »
Ma lem je super ispao obzirom na to da nisam imao neku malo bolju lemilicu. Nakon groznih problema prilikom odstranjivanja onog jadnog bijelog kablića i ugrađene antene!! Slažem se da uvijek može bolje ali meni je bilo važno da to sve bude stabilno i čvrsto a tek onda estetika. Koristio sam kabel RG58 na njega stavljam ženski N konektor a iza toga nešto profesionalno, debelo i prilično teško.  ;) Reversni sma konektor...... pa Ok sam kaj mi nikako nije jasno zašto na tu karticu koja je teška nekih 460Kn, nisu odmah ugradili konektor. Ne kužim?!
ha ha
p anamjerno nisu!

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
« Reply #6 on: 08:49 18.04.2009. »

Zato što im onda zarada ne bi bila preko 250%  ;D
Pa D-Link naljepnicu plaćaš više neg što vrijedi ta kartica.

Offline Loton

• WiFi početnik
  • *
  • Ovo je moja malenkost
« Reply #7 on: 21:12 21.04.2009. »
Po meni ta kartica i nije toliko preskupa ipak ne vrijedi toliko kao i mnoge druge komponente za komp. Kod nas je sve ionako bezobrazno skupo. Samo velim mogli su barem ugradit konektor ili ostavit neku bolju mogućnost za ugradnju tog konektora. Koliko sam ja imao priliku pažljivo izmjerit otvor na stražnjoj strani, mislim da je premali i da bi to zahtjevalo neko dodatno bušenje a to nisam želio. Radilo bude to i ovako. Malo jadno od D-Linka ali Ok!!