Pretpostavljam da ovo pojačalo ide jer se nema mogućnosti postaviti antenu, right?
U principu, tih 5dBi + 2W će dati isti izlaz kao i 24dBi + 50mW... cca. I na 4 km bi to moglo raditi. Naravno, sve to ovisi o pojačalu, ima brdo jeftinjaka koji ne rade niš osim stvaranja šuma u zraku.
Nemam iskustva s Cisco wireless uređajima, no treba pripaziti na SWR, ako je neko jeftino pojačalo.
Za ove ostale stvari, pojačalo nema smisla.
Kaj se tiče jačine signala, Atheros čip AR52xx, po mojoj osobnoj procjeni, ugodno radi već na -60dBm. Sve više od toga je OK, ali ne pridonosi značajno povećanju protoka linka. Iznad -50dBm, kolko sam probao, sve više manje radi jednako. Naravno, smanjivanjem izlazne snage kartice se dobije na osjetljivosti, što povećava prijamnu moć. Tako da, slaba izlazna snaga + jaka usmjerena antena, bi bila najbolja kombinacija. Recimo, totalno suprotno od ovog što ćeš ti imati (5dBi + 2W pojačalo). Sad, ovo su moja iskustva, donekle teorijski potkovana, no ne dovoljno.

Kvalitetniji kabeli i konektori, nažalost, u inozemstvu (ako ne želiš biti opljačkan). Ili ovdje kod nas... ELMA, Protis u ZG, za dalje ne znam.