WiFi.HR Forum
21:41 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: Directional Grid Parabolic Wavearena antena ANT24-GDA24E + 2W poj  (Posjeta: 1466 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #15 : 08:14 03.09.2010. »

Pretpostavljam da ovo pojačalo ide jer se nema mogućnosti postaviti antenu, right?

U principu, tih 5dBi + 2W će dati isti izlaz kao i 24dBi + 50mW... cca. I na 4 km bi to moglo raditi. Naravno, sve to ovisi o pojačalu, ima brdo jeftinjaka koji ne rade niš osim stvaranja šuma u zraku.
Nemam iskustva s Cisco wireless uređajima, no treba pripaziti na SWR, ako je neko jeftino pojačalo.

Za ove ostale stvari, pojačalo nema smisla.

Kaj se tiče jačine signala, Atheros čip AR52xx, po mojoj osobnoj procjeni, ugodno radi već na -60dBm. Sve više od toga je OK, ali ne pridonosi značajno povećanju protoka linka. Iznad -50dBm, kolko sam probao, sve više manje radi jednako. Naravno, smanjivanjem izlazne snage kartice se dobije na osjetljivosti, što povećava prijamnu moć. Tako da, slaba izlazna snaga + jaka usmjerena antena, bi bila najbolja kombinacija. Recimo, totalno suprotno od ovog što ćeš ti imati (5dBi + 2W pojačalo). Sad, ovo su moja iskustva, donekle teorijski potkovana, no ne dovoljno.  Cerim se

Kvalitetniji kabeli i konektori, nažalost, u inozemstvu (ako ne želiš biti opljačkan). Ili ovdje kod nas... ELMA, Protis u ZG, za dalje ne znam.
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: Buculin Wireless

« Odgovor #16 : 12:20 08.09.2010. »

Dali ste mi dobru ideju kako kolega diehard kaže najduža ostvarena veza je 304 km možda ima zainteresiranih za obaranje tog rekorda  ako ima mogli bi pokušat .......
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #17 : 12:49 08.09.2010. »

A što kaže tvoja ideja, kako bi se to napravilo? Koje lokacije? Koja oprema?
Daj malo detalja?
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #18 : 10:02 09.09.2010. »

Ja sam spreman popeti sa na brdo svei ilija iznad orebića odakle se vidi pola hrvatske i italija  (ako će mi neko pomoć teglit) ponio bi airlive wha9200 AP i  wla 9000 (ima po dva radia a a ili a gb ) imam sad i panelku od 23 dbi 5 ghz i jednu na 2.4 al to vjerovatno nebi bilo dovoljno ako neko ima nešto jače dobrodošao je imam i tanjur od satelitske pa bi se na njega moglo nešto ugradit ako bude para planiram uzet i jirous parabolu duplex al je skupa ko vrag al čini mi se da je tanjur pre mali za to možda se varam.. al išao bi ja i negdje drugo nije problem  pošto nemam nekog iskustva za daljine neka neko reče što bi bilo idealno skupit će mo .....
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #19 : 10:27 09.09.2010. »

Od brda sv ilija koji je na 960 metara visine do medvednice iznad Zagreba ima oko 334 km zračne linije taman za rekord jedino što me strah da nema koja planina između al to je lako korigirat  sa pozicijomako ste za idemo dobirt će mo dobru reklamu ako uspijemo ako ne porkrit će mo se po ušima Smješko
ulazim u f 16 na google earthu i idem u provjeru terena......
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #20 : 10:49 09.09.2010. »

smeta biokovo al ima čistija linija sa klupca (največi vrh korčule ) koji je niži al je pristupačniji al mislim da bi bilo najpametnije da su obje točke na moru pretpostavljam da su taljani njihovu vezu izveli na moru .....
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #21 : 10:56 09.09.2010. »

ponovo ja Smješko jedna ekipa na vrhu istre a druga na palagruži ima 326 km preko mora čista linija na palagruži je dosta visoko a ima i struje znam da su radio amateri odlazili tamo i radili dobre veze prijevoz do tamo nije problem samo malo volje..... a mogli bi se uključit i radio amateri da kojom dobrom antenom....
Evidentirano
Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #22 : 11:53 09.09.2010. »

http://en.wikipedia.org/wiki/Long-range_Wi-Fi#Notable_links

http://www.cisar.it/images/BollettiniTecnici/BollettinoTecnicoCisar-06-2007.pdf

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Long_Distance_802.11_Wi-Fi_-_dish%2C_Venezuela.jpg

Cerim se
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Spol: Muški
Mreža: PSWireless

« Odgovor #23 : 10:39 10.09.2010. »

imam ja parabolu 3 metra ali sam na sasvim drugom kraju države...nažalost i jedino što se od mene vidi je papuk do kojeg imam 80-ak kilometara samo
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #24 : 10:30 11.09.2010. »

more -more je najbolje rješenje juče sam ideju ispričao jednom radio amateru više profesionalcu koji ce cijeli život bavi s tim i kaže da je palagruža -istra dobro rješenje on ima i veeliku parabolu ko i ovi taljani još i veču vjerujem da bi je stavio u pogon jer su mu se odmah "zastaklile oči od ideje" a on je išao na palagružu sa radio amaterima pa zna što i kako vjerujem da bi i on s nama predlažem da napravimo dvije ekipe "kopnenu" i "morsku" ja dajem i brod " 9 m" na raspolaganje nije baš najbrži al moglo bi se s njim ili još bolje sa dostavnim brodom plov puta koji inače vozi slične ekspedicije a ima sav "komfor " vjerujem da nebi ništa ni naplatili al i ako naplate skupit če mo" druga ekipa bi kombijem ili autima došla negdje u istru i to je to predlažem da napravimo jedan post baš za to gdje če se dragovoljci moč prijavit i predložit oprema koju ko ima pa da izaberemo najbolje par dana na palagruži /istri lijep radni odmor ....
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #25 : 10:52 11.09.2010. »

a ako se javi i kakav sponzor neće mo ga odbit Smješko
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +4/-2

Spol: Muški
Mreža: OrehovicaWireless

« Odgovor #26 : 14:42 11.09.2010. »

more -more je najbolje rješenje juče sam ideju ispričao jednom radio amateru više profesionalcu koji ce cijeli život bavi s tim i kaže da je palagruža -istra dobro rješenje on ima i veeliku parabolu ko i ovi taljani još i veču vjerujem da bi je stavio u pogon jer su mu se odmah "zastaklile oči od ideje" a on je išao na palagružu sa radio amaterima pa zna što i kako vjerujem da bi i on s nama predlažem da napravimo dvije ekipe "kopnenu" i "morsku" ja dajem i brod " 9 m" na raspolaganje nije baš najbrži al moglo bi se s njim ili još bolje sa dostavnim brodom plov puta koji inače vozi slične ekspedicije a ima sav "komfor " vjerujem da nebi ništa ni naplatili al i ako naplate skupit če mo" druga ekipa bi kombijem ili autima došla negdje u istru i to je to predlažem da napravimo jedan post baš za to gdje če se dragovoljci moč prijavit i predložit oprema koju ko ima pa da izaberemo najbolje par dana na palagruži /istri lijep radni odmor ....

sorry na offtopicu, ali please pocni koristiti tocke na kraju recenica. puuuno je lakse procitati kaj si htio napisati. Smješko
Evidentirano

PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #27 : 18:58 11.09.2010. »

U Istri postoji oprema. Tocnije na brdu Goli, nedaleko od Labina, postavljena je 24 dBi anena u smjeru otoka Ist. Cak je bila i uspostavljena veza, 90 i nesto kilometara (Hrvatski rekord), ali ekipa tamo nikad nije fiksirala svoju opremu, tako da taj link ternutno ne postoji.
Evidentirano
Gadinjo
WiFi početnik
*

« Odgovor #28 : 09:00 13.09.2010. »

sorry pisao sam u jednom dahu Smješko
Evidentirano
SkrGa
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-2