Author Topic: mikrotik rb411r pomoć  (Read 905 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline iveop

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
mikrotik rb411r pomoć
« on: 19:35 23.02.2011. »
Ovako imam problem uzeo sam ovaj router kako bi ga koristio za spajanje na frendov router ili opatija hotspot ali stvar je u tome što ne znam kako uopće podesiti router a kamoli se spojiti na mrežu pa ako ima neko iz okolice rijeke tko bi mogao pomoći bio bih zahvalan.hvala

Offline Goran

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-17
Odg: mikrotik rb411r pomoć
« Reply #1 on: 19:31 24.02.2011. »
Na ovome forumu mozda dobijes polovicno-sifriran odgovor ali cisto sumljam u to."Malo" su ljudi skrti na pomoci, imas foruma gdje se ljudi natijecu tko ce prije dati odgovor i tko ce ti slikovno pokazati i objasniti(moje licno iskustvo).

Offline Stardust

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +12/-1
  • Mreža: WiFiHR
« Reply #2 on: 00:00 25.02.2011. »
Na ovome forumu mozda dobijes polovicno-sifriran odgovor ali cisto sumljam u to."Malo" su ljudi skrti na pomoci, imas foruma gdje se ljudi natijecu tko ce prije dati odgovor i tko ce ti slikovno pokazati i objasniti(moje licno iskustvo).
tebi svakako preporučam da se odjaviš i više ne čitaš ovaj forum...

Offline robyhr

• WiFi entuzijast
  • **
  • Reputacija: +4/-2
    • OrehovicaWireless
  • Mreža: OrehovicaWireless
« Reply #3 on: 00:18 25.02.2011. »
neznam kak vi gledate na ovaj forum, al po meni je to forum za mrezne administratore i ljude koji se bave malo kompliciranijim stvarima od "kako zastekati routeru u struju", pa samim time ovakva pitanja i ostaju neodgovorena. mozda bi ovakvo pitanje bilo bolje postaviti na "general public" forumu tipa bug.hr ili slicnome.
al to je samo moje misljenje :)

Offline Dac

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-0
    • Bjelovar WiFi
  • Mreža: Bjelovar WiFi
« Reply #4 on: 08:35 25.02.2011. »
u zadnje vrijeme je potrošeno previše energije na svemoćne 2000mW USB Alfe... bezuspješno. Gorane, pročitaj malo te postove pa razmisli o tome što si napisao. trebat će malo vremena da se vrati volja  ::)

na kraju krajeva, većina odgovora se nalaze na internetovima - pogotovo kad se radi o komercijalnim, gotovim rješenjima. npr http://wiki.mikrotik.com/wiki/Category:Manual

Offline Goran

• WiFi početnik
  • *
« Reply #5 on: 14:38 25.02.2011. »
Stardust

malo si se zajebao da cu se odjaviti ili malo vise si se zajebao neznam kako ti odgovara da ti kazem.

robyhr

fino pise wifi. hr forum

Dac

Znam sta sam napisao i ostajem pri tome.Naravno da cemo ici linijom manjeg otpora ALFOM i sl. kad ste skrti na odgovorima jer pojedincima i meni je to najlakse i najjeftinije.Nismo svi inzinjeri informatike i racunarstva i sl.zato pitamo a vi date sifriran odgovor i jako skup.Na pp necete nit da odgovorite.osim jednoga clana.E sad sto vi ocekujete od mene i slicnima meni.Rekao sam iskreno covijeku da neceka odgovor jer ga nece dobiti i ako ga dobije morat ce upisati tecaj informatike i nakon tecaja goglati 2 mijeseca da bi shvatio a ima li vremena.Lazem li.Ovim putem se zahvaljujem jednom clanu kojega necu imenovati jer covijek kaze ako si samo znas osnovne stvari covijek sve objasni ali samo na pp.jer i njemu neke stvari idu na kurac a prvo svega je covijek.

E sad drage kolege jeste voljni pomoci ili cemo "vas"trovati sa Alfama,Kasensima i slicnim stvarima i vasoj mrezi smetati i ometati vas u poslu vasemu to je na vama da odlucite.
Pozdrav za sve forumase od Gorana.

Offline PuW

• Sr. Member
  • Reputacija: +20/-2
  • Mreža: PulaWireless/Sava
« Reply #6 on: 17:33 25.02.2011. »
To sto ljudi ovdje nedaju odgovore na pocetnicka pitanja nije razlog jer ljudi ne žele, nego se stvorila rupa ljudi, odnosno fale ljudi koji ce odgovarati na takva pitanja. Viđam takve slucajeve cesto po forumima. Za primjer, kad sam se ja poceo baviti wireless-om, ovdje se šakom i kapom dijelilo znanje te razine. Onda su ti isti ljudi nastavili u razvoju i nakon nekoliko godina prešli na puno kompliciranije stvari i pocinje im biti muka (nazalost takva je ljudska psiha) odgovarati na pocetnicka pitanja. Da bi se ta slika promjenila, ljudi koji se žele baviti wireless-om trebati ce uprijeti i sami proci iste patnje kao i ljudi sto sad ne odgovaraju, i onda oni pomagati pocetnicima. U svakom slucaju mislim da je psovanje krajnje nepotrebno. I da je tema otisla malo offtopic i treba uvesti nekog ko ce malo editirati ove postove. :)

Offline Goran

• WiFi početnik
  • *
« Reply #7 on: 17:55 25.02.2011. »
Sve ok ali ovo je wifi.hr forum

ima tu nesto ali moje je misljenje da se nece odgovoriti da bi se"neka kuna izbila"ali opce poznata situacija u drzavi je takva da je kuna malo i borba je za opstanak a ne za (natezanje oko odgovora)pa se ljudi snalaze kako znaju i umiju na najjeftiniji nacin.E sad je druga strana u pitanju ja i ovakvi kao ja im smetamo jer "gusimo" njihove signale a sta da radimo trazimo pomoc a nece da se odgovori nema nek se snalazi kako znas i umijes a sad bla-bla nevalja pojacalo od 1000-2000mw.Gdje je krivac u nama ili vama koji necete da date odgovore a svi bi surfali skidali muziku,filmove igrali igrice bez pucanja veze itd.

Offline iveop

• WiFi početnik
  • *
« Reply #8 on: 13:03 26.02.2011. »
Evo ovako stoje stvari, od moje kuce imam na udaljenosti cca 200m router od mreze grada opatije. Posto zivim u prizemlju a okruzen sam samim betonom(zgradama) probao sam hvatat signal sa usb stickom sa antenom, posto mi usb veza ne dopusta kabel duzi od cca 5m(a meni treba min 15m do signala) kupio sam neki usb repiter kabel od 20m koji kao radi, spojio sam usb ali mi se stalno veza prekida pa sa i od toga odustao. Onda sam nasao na netu mikrotik te sam razmisljao da kupim neku malo jacu antenu i lmr kabel koji kosta kao zlato a posto nemam iskustva sa tim pitanje je dali bi to radilo. A i gubitci signala na takvom kabelu su pozamasni koliko sam ja shvatio. onda sam nasao taj vanjski router koji je spojen preko eternet kabela pa koliko znan nema gubitaka. Ja sam taj router i nabavio ali onda su tek poceli problemi, nitko koga znam nema pojma to kofigurirat. iz pondi d.o.o su mi dali broj od covjeka iz ri koji zna to napravit ali je stalno zauzet te mi je rekao da nadjem nekog drugug. Gledao sam mikrotikov manual i probavao ali bez uspjeha.  Neznam vise koga pitat pa sam nasao ovaj forum i ostavio post jer vidim da ljudi tu stvarno znaju o tome. Samo ne razumijem sta je tesko upisat broj i ime nekoga u ri(ako itko zna) ko zna sta radi za razliku od mene. Hvala

Offline master Yoda

• WiFi entuzijast
  • **
  • Reputacija: +3/-0
  • Mreža: grwireless
« Reply #9 on: 13:34 26.02.2011. »
Zašto ti ne pomognu ovi gdje si kupio! :D

Šalu na stranu, ako se nisi susretao sa mikrotikom bit će ti teško!

Za početak ulogiraj se na www.mikrotik.com u downloadu skini winbox configuration tool
http://www.mikrotik.com/download.html
http://www.mikrotik.com/download/winbox.exe

Kad otvoriš winbox u rubrici Connect To:  stisni kockicu sa tri točkice i ispisat će ti se mac adresa routera.
Login je Admin, password ostavi prazno, klikneš connect i ušao si u postavke routera!
Zasada toliko!

Offline Shut

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +6/-1
  • Mreža: PSWireless
« Reply #10 on: 23:03 26.02.2011. »
login je admin a ne Admin,dakle malo"a"

Offline iveop

• WiFi početnik
  • *
« Reply #11 on: 18:09 28.02.2011. »
vec sam ja od prije skinuo winbox,usao ali dalje je problem. Imam tamo u interfaceu ether1 koji mi prikazuje da kao nije spojen i nikako ga ne mogu spojit, idem u wireless,nadjem ja brdo mreza i znam koje su zakjucane i cini mi se da se spojim al neznam sta dalje, pokusavao sam i radit bridge sa virelessom i ether1 al nista ne postizem:-(

Offline PuW

• Sr. Member
  • Reputacija: +20/-2
  • Mreža: PulaWireless/Sava
« Reply #12 on: 01:12 01.03.2011. »
Pokraj etherneta ti treba pisati slovo R, to znaci da si spojen. Ako ne pise a spojen si na mikrotik preko lan kabela, onda zanemari taj problem. Odi u Bridge, dodaj novi bridge. pod port, dodaj wlan1 i ethernet1. zatim odi na Ip -> DHCP Client. Dodaj novi za bridge1 koji si napravio. Potom odes na Wireless, odaberes wlan 1. nadjes di pise Mode, ti odaberes station. zatim scan da vidis sta sve ima. Kliknes na ono sto zelis i connect. Stisnes OK i cekas da ri se pojavi R pokraj wlan 1. Ako se ne pojavi vrati se ovdje... 

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
« Reply #13 on: 09:19 01.03.2011. »
Zar nema Tik How-To uputa na njihovim stranicama? Wiki, forum, web?

Eo... Zar je problem 1 minutu googlati?
Razlog zašto ljudi ne odgovaraju na ovakve generičke probleme je što je to sve miljon puta objašnjavano i postoje stvarno dobre i detaljne upute kako to riješiti.

http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_set_wireless_client_and_Ethernet

Offline Goran

• WiFi početnik
  • *
« Reply #14 on: 16:11 01.03.2011. »
Svaka cast decki link kaze vise od 1000 rijeci a nikome nisu otpali prsti.Ovo objasnjenje kolege Puw-a i dajharda je vise nego odlicno sad samo malo"mudrovanja"i sve se rijesi.Skraceno vrijeme za par dana i 100kg zivaca.Tema osvijezena i drugi ce je lakse naci ako imalo ima slifa.