Author Topic: mikrotik rb411r pomoć  (Read 905 times)

0 Members i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
Odg: mikrotik rb411r pomoć
« Reply #15 on: 16:58 01.03.2011. »
Svaka cast decki link kaze vise od 1000 rijeci a nikome nisu otpali prsti.Ovo objasnjenje kolege Puw-a i dajharda je vise nego odlicno sad samo malo"mudrovanja"i sve se rijesi.Skraceno vrijeme za par dana i 100kg zivaca.Tema osvijezena i drugi ce je lakse naci ako imalo ima slifa.

Al poanta svega je da se ovakve stvari mogu pronaći s minimalno googlanja. Prvo treba probati sam naći odgovor, a ako ne ide, pitati.

Mene je zanimalo koliko će mi biti truda i vremena potrebno da nađe odgovor na pitanje. Probao sam i na kraju poslao link ovdje.
Prva stvar koju sam pomislio je bila službena Mikrotik stranica, njen Wiki i how to za konfiguraciju Mikrotik klijenta. Ništa revolucionarno, nikakva matematika, ništa. Prvi klik i dobio sam što sam tražio.

Na iole stručnim forumima se takve padobrance oštro upozori na blesava pitanja i ljenost. Neki čak završe na blacklistu.

I to je sada već 50 x 3 minute gubitak vremena na odgovaranje na ovakva pitanja.

Offline iveop

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
« Reply #16 on: 19:18 01.03.2011. »
Problem je goglati kad nemas net doma pa preko moba zujat po vani ili kod nekog doma...zvao sam danas u pondi pa mi tip malo objasnjavao i napravio kao sta je i "PuW" napisao i evo upravo pisem odgovor od doma! ;D Malo se ljudi bavi sa ovim,ja osobno neznam nikoga a moji prijatelj koji "znaju" nesto vise od mene nikad culi za ovu stvarcicu.

Offline Goran

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-17
« Reply #17 on: 16:27 02.03.2011. »
Iveop

tako je, ja jesam cuo ali nisam vidio uzivo a kamoli radio sa njim.
Primijer
osobno odem u jednu trgovinu kompiutera imaju dosta robe,solidno opremljeni, i pitam ih da nemaju mikrotik ili nesto slicno ovaj me najprije bljedo gleda onda me upita A STO TO RADI TAJ MIKROTIK.Posto nisam znalac wifij-a objasnim mu laicki on je samo slegao ramenima i rekao NEMAMO MI TO.Dodje jedna zenska sa podebljom dioptrijom i pita me ,sta ste trebali kazem joj a ona samo slegnu ramenima i kaze mi mozda ovi u Zagrebu imaju ali moram pitati jer mi to neprodajemo.Dam se kladiti da nikad nije ni cula za tu stvarcicu sto kaze kolega Iveop.E sad vi trazite da netko to nastela a nikad nije ni vidjeo nit cuo za to.
Ja kad sam prvi put se zezao sa foto-sopom 4 dana sam se mucio i samo sitnice sam uspio "sazvakati"kad je dosao kolega koji to profesionalno radi sazvakao sam vise za sat vremena nego 4 puna dana sto sam googlao i mudrovao i par cafetina popio za glavobolju.

Offline iveop

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
« Reply #18 on: 16:49 03.03.2011. »
ja sam ovaj router slucajno nasao jer sam trazio kako dovuc antenu na 15m udaljenosti od kompa uz sta manji gubitak signala, nasao sam i neki pretvarac sa usb na utp na jednom kraju i onda kod kompa kontra. bio mi prijatelj predlozio da kupim nutarnji router koji moze primat signal pa da ga "zapakiramo" i bacimo van. Na kraju sam naletio na ovo, pa nabavio,pa ga stavim na zik na 6 m visine pa mi za 3 dana krepa adapter,uz to mi se blesirao router pa salji nazad....aj napokon sam i to stavio u pogon.