WiFi.HR Forum
02:50 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1] 2   Dolje
  Ispis  
Trenutna ocjena teme: ****
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: produzni USB kabel od 20 m za wlan USB antenu  (Posjeta: 4207 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
hasse
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: wlan

« : 09:18 20.02.2009. »

Molim vas ako ste u mogucnosti da mi pomognete,odnosno, date adekvatan odgovor na sledece pitanje.

Radi se o tome da sam napravio [email]produzni USB kabel od 20 m za wlan USB antenu

Kada ukljucim taj produzni u USB port javlja mi gresku ,ali kada ukljuci u drugi USB port onda mi normalno radi,tj. Pokazuje da je sve Ok i da USB antena radi.

Ako ste u mogucnosti da mi pomognete kako da otklonim gresku koja mi se pokazuje kada isti kabel ukljucim i u drugi PC.
Evidentirano
Big
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +2/-8

Spol: Muški
Mreža: Zapresic.Net

« Odgovor #1 : 10:30 20.02.2009. »

Daj malo više detalja koju grešku ti javi. Inače na www.google.hr možeš jako puno toga nać pa tako i za ovo pitanje. Evo bezveze sam upiso u google i kad ono imaš tema kolko želiš po tom pitanju. Evo ti link na jedan http://www.everythingusb.com/forums/showthread.php?threadid=804
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #2 : 15:20 20.02.2009. »

USB je serijska komunikacija koja je namjenjena za male udaljenosti. Što je kabel dulji, signali koji putuju se više deformiraju i guše i tako nastaju greške.
AFAIK, specifikacija je 10 metara kao najdulja dužina USB kabela. No, već i na 10m dosta jeftinijih kablela ima problema s nekim uređajima (osim transfera podataka, problem je i napajati uređaj na drugoj strani).
Stvar možda možeš riješiti korištenjem aktivnih komponenti na USB lancu ili ti USB HUB-ovima i to AKTIVNIM (oni koji su uštekani u struju) USB HUB-ovima. Ako ti to nije opcija (kabel ide u potkrovlju, po vani, itd, itd) možeš probati korištenjem kvalitetnijih USB kabela koji mogu, ali i ne moraju imati neku vrstu "pojačanja/filtera" signala na izlaznoj strani. Takvi kabeli su obično deblji, oklopljeni i hvale se kao "USB 2.0 cable", a sigurno je da su višestruko skuplji od "običnjagera". Fora je što takav kabel obično odradi posao, ako nije potrebno jako napajanje uređaja.

Uglavnom, ja sam imao USB DVB-T karticu koja je imala problema raditi s bilo kojim USB kabelom duljim od 1m. A, naravno, htio sam ga spojiti na antenu na prozoru. Ošo sam u Čipoteku i kupio 5m "USB 2.0 kabel s pojačalom" (pojačalo, otom potom, al pomaže u filtriranju), uštekao i DVB-T radi ko beba. Stvar je koštala mislim oko 50kn.

Osim toga, puno utjecaja na cijelu stvari ima kvaliteta izrade samog USB adaptera (Edimax-ov USB Ralink 2.4GHz adapter radi jako dobro na dugim kabelima, dok recimo Canyon adapteri malo štrajkaju). Isto tako, različite matične ploče različito reagiraju, čak i pojedini portovi unutar iste ploče - neki daju više struje, neki manje, različite su osjetljivosti, itd. itd.

PozZ
Evidentirano
hasse
WiFi početnik
*

Mreža: wlan

« Odgovor #3 : 18:50 20.02.2009. »

evo i slike sa gresko koju mi pokazuje kad ukljucim .
Evidentirano
fpopic
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 09:25 06.06.2010. »

Citat:
Osim toga, puno utjecaja na cijelu stvari ima kvaliteta izrade samog USB adaptera (Edimax-ov USB Ralink 2.4GHz adapter radi jako dobro na dugim kabelima, dok recimo Canyon adapteri malo štrajkaju). Isto tako, različite matične ploče različito reagiraju, čak i pojedini portovi unutar iste ploče - neki daju više struje, neki manje, različite su osjetljivosti, itd. itd.

e sto se ovoga tice trebao bi kupiti usb cabel koji treba ici na cca. 15-20m da spojim svoj komp sa airlive WL-1600 USBom (200mW)
jer mi mozes koji preporuciti da nije preskup a da ima minimalnih ili nema gubitaka (sa pojacalom ili slicno)

ili AP sa CLIENT FUNKCIJOM KOJI JE STABILAN A CIJENA ISPOD 300kn
Evidentirano

qz3b
SkrGa
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-2

Mreža: Vratisinec Wireless

« Odgovor #5 : 11:18 06.06.2010. »

kupi airlive 5460
Evidentirano

over and out
Stardust
WiFi ovisnik

Reputacija: +12/-1

« Odgovor #6 : 14:57 06.06.2010. »

kupi airlive 5460
i ja preporučam
napraviš si POE po ovoim uputam cca 20ak kn te ispadne i nemaš nikakvih kemija sa USBovima i inim problemima...
http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=60
s PoE dobiš da vućeš pod krov sam jedan kabel koji pazi da negdje ne pracvikaš i imaš fini strojček.
USB je z amene ipak za "po kući" rješenje...
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Mreža: PSWireless

« Odgovor #7 : 06:38 07.06.2010. »

a ako baš želiš produljivati usb kabel,ja se sjećam nekad davno sam kemijal takvoga nekaj,kupiš produžni od 1metar,nekakvi kvalitetniji,kupiš cat6 utp kabel,produžni na polovici cvakneš i naštukaš sa utp kabelom.
sumnjam da ti bude na 20 metara radilo,ja sam tak produžil na nekih 10 metara i još i danas radi
samo pazi da ne pomješaš boje jer bu zišel dim s kartice Cerim se
Evidentirano
fpopic
WiFi početnik
*

« Odgovor #8 : 07:06 08.06.2010. »

i ja preporučam
napraviš si POE po ovoim uputam cca 20ak kn te ispadne i nemaš nikakvih kemija sa USBovima i inim problemima...
http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=60
s PoE dobiš da vućeš pod krov sam jedan kabel koji pazi da negdje ne pracvikaš i imaš fini strojček.
USB je z amene ipak za "po kući" rješenje...

aj pliz mi daj pravi link ovaj ne radi
Evidentirano

qz3b
Stardust
WiFi ovisnik

« Odgovor #9 : 14:18 08.06.2010. »

aj pliz mi daj pravi link ovaj ne radi
kak ne radi
meni radi normalno kad kliknem na to
Evidentirano
fpopic
WiFi početnik
*

« Odgovor #10 : 20:18 08.06.2010. »

ma i meni sada hoce ujutro nije htjelo, valjda su uredjivali nesto
Evidentirano

qz3b
fpopic
WiFi početnik
*

« Odgovor #11 : 11:11 09.06.2010. »

e jer bolje kupiti 5460 V2 ?
Evidentirano

qz3b
Stardust
WiFi ovisnik

« Odgovor #12 : 13:57 09.06.2010. »

e jer bolje kupiti 5460 V2 ?
pa ako kupuješ novi onda već neko vremen nemoš kupit niš drugo osim V2
tak da no sikiriki
ak imaš v1 isto nije problem jer se može napravit flešanjem V2
koja je točno razlika nije mi se dalo provjeravat
nikad s nikojim firmwareom i verzijom nisam imao problem tak da nije nikada niti bilo potrebe itraživat razlike.
"plag en plej"
 Cerim se
Evidentirano
fpopic
WiFi početnik
*

« Odgovor #13 : 12:03 12.06.2010. »

e ljudi di ima za kupiti ovih rj45 produznih . iso sam u optimum racunala i nemaju
Evidentirano

qz3b
fpopic
WiFi početnik
*

« Odgovor #14 : 17:13 12.06.2010. »

e i ovo drugo nemaju ima li tko za prodat trebam ova dva ako netko ima za prodat ili zna di kupiti ja sam u VUKOMERECu (donja dubrava)

Dva RJ45 ISDN adaptera za produzivanje kabela (7 kn komad) i dva standardna prikljucka za napajanje koji su isti kao i na vasem uredjau (kostaju po 2-3 kn)

e sorry ako nije dopusten double posting
Evidentirano

qz3b
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis