Author Topic: Pitanje  (Read 550 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tk.nike

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
  • Mreža: StAirNet
Pitanje
« on: 18:42 31.07.2009. »
Ovako ja i ekipa mislimo napraviti mrezu za jednu zgradu, mislim da bi na svakom kraju zgrade trebala biti po jedna antena jer je zgrada duga nekih 100-injak metara a ima 17 katova.
pitanje je sta nam treba za takvo sta napravit, koje antene je li treba komp. na krovu i da nije preskupo

Offline Shut

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +6/-1
  • Mreža: PSWireless
Odg: Pitanje
« Reply #1 on: 05:17 01.08.2009. »
Postavi jedan AP u prizemlju negdje u sredini zgrade pa probaj da vidis gdje sve ima signala,tj kolko katova ti pokriva

Offline tk.nike

• WiFi početnik
  • *
« Reply #2 on: 19:05 01.08.2009. »
nebi moglo se staviti na prizemlje jer je ta zgrada duga 150m po google earth i ima 4 portuna

Offline tk.nike

• WiFi početnik
  • *
« Reply #3 on: 00:36 02.08.2009. »
jel bi mozda mogli to rijesit postavljanjem Dlink DWL-2100AP na vrh zgrade bez dodatnih antena i KNK

Offline SkrGa

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-2
  • Mreža: Vratisinec Wireless
« Reply #4 on: 08:39 02.08.2009. »
joj,kupi/posudi ap,ili sta god,i neku antenu,omnicu ili sta god,i probaj postaviti u prizemlje,pa na srednji kat,pa na vrh,pa isprobavajte kakvi ce biti signal.niko ti nemoze reci di je najbolje mjesto za antenu,to moras sam skuzit.

over and out

Offline tk.nike

• WiFi početnik
  • *
« Reply #5 on: 13:38 02.08.2009. »
rekao sam da nema smislia stavljat na prizemlje ili u sredinu zgrade znam kakva je zgrada(130m po google earth,17 katova) jedino na vrh bi moglo probat cu na vrh

Offline SkrGa

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-2
  • Mreža: Vratisinec Wireless
« Reply #6 on: 15:19 02.08.2009. »
i onda nek neko u prizemlju preko 17 katova ima signal ?:D no way,ja bi postavio svakih 3-4 kata jedan AP,i spojio ih u lan..
over and out

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
« Reply #7 on: 18:37 02.08.2009. »
Zašto wireless ako su svi u istoj zgradi? Za to postoji kabel i za razliku od wirelessa, radi svuda u zgradi savršeno dobro.

Što se wirelessa tiče, ukoliko je riječ o debelim armiranim zidovima (17 katova, 100m dužine, rekao bi da se radi o popriličnoj količini armiranog betona), računaj da bi ti link na AP mogao počet štekati već nakon 2-3 nosiva zida, odnosno 1-2 deke (etaže). Tak da, ako ti je ideja pokriti cijelu zgradu, trebaš ili gusto postaviti APove ili staviti AP nasuprot zgrade na mjesto koje svi vide.
Recimo na nakrkaš zgradu APima, povežeš ih kabelom sve i digneš RADIUS.

Uglavnom, wireless je LOS tehnologija, te baš ne radi najbolje u NLOS uvjetima, žica je zakon.

Offline tk.nike

• WiFi početnik
  • *
« Reply #8 on: 23:00 02.08.2009. »
nista od kabela, na susjednu zgradu bi mogli staviti ali onda ne bi druga strana imala wlan, probat cemo ovo sa AP