Author Topic: Savjet hitno!!! High gain 500mW wifi client router,wireless repeater  (Read 1222 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brankic

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-27
  • Mreža: T-com
http://cgi.ebay.com/High-gain-500mW-wifi-client-router-wireless-repeater-/170466325385?pt=COMP_EN_Routers&hash=item27b095b389

Da li mogu sa ovim prenjeti dobar adsl signal na obližnji kafić , tj. da napravim u kafiću hotspot. udaljenost je 250-300m od kuće.

Želim da koristm jaku wlan karticu kao reciver - prijemnik (alfa ili jeftiniju gsky) a ruter da služi kao ruter AP , tako da se clienti mogu spojiti sa raznim uređajima.

hvala puno za svaki odgovor

Offline SkrGa

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-2
  • Mreža: Vratisinec Wireless
pa sa jakom karticom neces dobiti nista bolju vezu,dobit ces jaci signal ali i jaci noise,tako da ti SNR(signal to noise ratio) nebude niš jaci,a on je bitan,a ne signal.
kupi obicnu wifi karticu,povuci kabel,i stavi kantenu i onda si siguran da ces imati dobar signal..
over and out

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
Zašto želiš jaku karticu na 250-300 metara?

Proguglaj si malo razliku pojačanja pojačala u odnosu na pojačanje koje dobiješ antenom.
I proguglaj si malo osjetljivost Realtek čipa vs Atherosa.
I proguglaj propagaciju signala na 300 metara.

"... jaku wireless karticu kao receiver..." ne vidiš li paradoks u ovoj izjavi?

I zašto si se odlučio za usranu opremu ala Alfa i Gsky? Gdje nalazite takve preporuke?

P.S. Malo sam već alergičan na ovakva idejna rješenja velikih majstora.
P.S.S. "Savjet hitno!!!" .. WTF?

Offline brankic

• WiFi početnik
  • *
čuj ja sam više kartica isprobao nego što ti imaš kose na glavi
od Atherosa, Realteka , Ralink itd.
Realtek i još high power je najbolji chipset po mom mišljenju .

Sa ovim do 300mW ne možeš ni uloviti vlastitu mrežu , ako sjediš vani u vrtu.
A Alfa je najbolja kartica i nema bolje , jer sam ih sve isprobao , razne kopije a Alfa je najbolja

Vidim da nikad nisi isprobao Alfu

Offline PuW

• Sr. Member
  • Reputacija: +20/-2
  • Mreža: PulaWireless/Sava
lol :)

od toliko silnog testiranja kartica, nisi imao vremena prouciti osnove širenja elektromagnetskog vala :)

Offline anito

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +10/-1
  • KR-net
    • KR-net
  • Mreža: KR-net

A Alfa je najbolja kartica i nema bolje , jer sam ih sve isprobao , razne kopije a Alfa je najbolja

::) 

Offline PuW

• Sr. Member
ovaj mi je dobar :D

Vrlo rado ću Vam dokazati da postoji orginalni uređaj kod mene kada donesete taj svoj kupljeni za koji ja i dalje tvrdim da nije orginalan ako nema certifikat i da slabije radi od orginalnog i platiti Vam isti ako dokažete da nisam u pravu ali ako ja dokažem da sam u pravu onda Vi plaćate meni puni iznos mojeg uređaja. u jednom i drugom slučaju niti ja dobijam Vaš niti Vi moj uređaj ako netko od nas ne bude u pravu.
Kasens 2000mW /2W/ orginalni wifi uređaj u kutiji zapakiran sa certifikatom.
Svaki orginalni uređaj ima u specifikaciji točno navedenu snagu a ne snagu koja se izmišlja na bazi nekih napisanih oglasa i skinutih
reklama na kojima svašta piše da bi se uređaji lakše ne prodali nego uvalili krajnjem kupcu.

Ovo je najači uređaj od svih koji se nude u oglasima tipa (alfa 1i 2, kasens 18G, wifisky, airlive, singimax i slični)
Ne padajte na napise da neki uređaj ima ovoliko ili onoliko mW već tražite pisani dokaz o tome

Alfa 2 je jedina po mW ista ali samo po tome a nikako po radu jer je ona prvenstveno za N mode mreža kojih kod nas još niti nema u privatnim uporabama te je ona uvelike i slabija od same ALFE 1 zato što nije napravljena prvenstveno za G mode kakvi su kod nas te neke priče o nekim brzinama od 150mbps pa do 300mbps ne piju vodu ako i sami znate da kod nas wireless mreža nema veću brzinu od 54mbps.

O drugim uređajima je suvišno i pričati i sve sam ih isprobao i ovaj KASENS je definitivno bez konkurencije u tim klasama i neću napisati da drugi ne rade jer bi to bilo netočno ali da rade slabije to je točno a u wifi sustavima je i 5% jači signal u dosta slučajeva jako jako bitan a da ne govorimo o ovih 10 do čak 30% razlike od ostalih nekonkuretnih uređaja a tek koliko je to bitno u samoj vezi prilikom prijenosa protoka prometa i stabilnosti veze da se ne prekida ("puca").

Uz uređaj se dobije još usb kabal, cd sa drajverima te omni antena jakosti 10dbi
Veliki domet i super je za dijeljenje mreže uz super-signal i kvalitetu rada
Uz ovakav uređaj nećete imati problema oko dohvata signala.
Realtek RTL8187L Chipset

POGLEDAJTE MOJE ORGINALNE SLIKE (NISU SA INTERNETA)

Poštanske troškove plaća kupac

Izvor: http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/kasens-oglas-2144188

Kako je krenulo 802.11g mi nece raditi ni unutar kuce jer ce me interferirati netko s alfom iz Bosne

Offline PuW

• Sr. Member
Inace od zemlje do geostacionarnog satelita ima 3600 Km. Gusenje slobodnog prostora na frekvecniji od 2,4 GHz je 171 dB. Alfa od 1W bi dakle trebala imati 30 dBm. Ako ju spojimo na 24 dBi gridicu imamo 54 dBm izraceno. Ako je prijemna antena isto 24 dBi to je sve skupa 78 dBm. Dakle na prijemu ako oduzmemo gubitke imamo -93 dBm taman do nekog praga osjetljivosti  wi-fi kartica. I sad se postalja pitanje kako se najbolje spojiti na 200-300 m :) ? mozda najbolje preko satelita

Offline brankic

• WiFi početnik
  • *
a mudrijaša od tebe . što glumiš nekog profesora?

ja želim spojiti vezu na 300m , sa što manje ulaganja i bez nekih jebenih vanjskih antena .
ima dosta zidova i prepreka, zato 300m na čistini bih lovio i sa običnim usb stikom sa intergriranom antenom.

ali kad mudrujete , tko vas j... , jer ste glupi ko kurac , a glumite neke profesore.

Offline PuW

• Sr. Member
najbolje da iskoristis rezonator iz mikrovalne pecnice onda neces imati 1W nego 1000 W (rade na bliskim frekvencijama pa nebi trebao biti problem) spojit ces se na 300 m i usput ispeci prase na raznju u obliznjem restoranu

Offline Stormer

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +4/-0
  • Mreža: e-Baranja

Jedno je citat sta ti kaze tvoj ljepi driver a jedno su prava mjerenja i da tolko to valja onda bi svi i koristili. A posto si ti tolko pametniji od nas svih s obzirom na tvoje iskustvo koje govori da si ti izumio radiovalove pošto Daj Hard kolko se sječam nije čelav (možda nakon tvojih izjava možda i je očelavio) ja ti preporučam da si provučes kabel do kafica. To čes valjda znat

Offline SkrGa

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-2
  • Mreža: Vratisinec Wireless

auu,vidi majstora,sve isprobao i sve zna,ali ipak je dosao po savjet od nas koji nemamo pojma.
over and out

Offline brankic

• WiFi početnik
  • *
nema bolje kartice od Alfe i basta.

Offline Stormer

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +4/-0
  • Mreža: e-Baranja
Disappointed

Set up is staightforward... no problems there. I was disappointed by the fact that the extra power & high gain antenna did little to improve remote signal strength over my laptop's internal receiver!! As a ham radio operator i am aware that a number of fa...

Jedan review i tocno ono sto su neki tu naveli

Offline rut

• WiFi entuzijast
  • **
  • Reputacija: +2/-0
  • Mreža: NMWnet (Private)
sto se opce trudite nesto objasnit jer ionako je on u pravu ..

samo naprijed majstore .