Author Topic: TP-LINK TL-WN422G  (Read 615 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline leteci

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
  • Mreža: kucnu
TP-LINK TL-WN422G
« on: 13:31 24.05.2011. »
Pozdrav,

kupio sam navedenu karticu preije nekoliko dana, i primjetio sam da kada skinem antenicu
kartica funkcionira isto kao i sa antenom na njoj!
Uzeo sam od frenda airlive wl-1700USB na kojoj je nakacena 10dbi antenica
(http://diskont24.com/product.php?productid=24503&cat=553&page=2)
i ta kartica na mom kompu hvata signal nenormalno bolje od moje. Pola susjedstva vidim,
a ja sa svojom jedva prvog susjeda ulovim.
Prema specifikacijama ovaj moj tp-link trebao bi biti bolji od navedenog airlive-a!
Sad mene zanima da nije nesto u banani sa ovom mojom karticom, mozda je problem u
kontaktu antene, jer sam probao staviti ovu jacu antenu na svoju karticu ali stvar se takodjer
nije promjenila!
Postoji li neki nacin da sa sigurnoscu utvrdim problem i vratim karticu, jos je na garanciji!
THX!

Offline PapaStrumpf

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +1/-0
Odg: TP-LINK TL-WN422G
« Reply #1 on: 16:46 25.05.2011. »
Pozdrav,

ne možeš uspoređivati Tp-link s antenom od 2-3dB (tvorniči piše 4dB, ali sigurno nije toliko) i Airlive s antenom od 10dB. Tp-link s tom antenom prima okvirno dva puta jači signal dok Airlive prima deset puta jači signal - čista logika. Po ostalim specifikacijama, antene su vrlo slične, Tp-link ima malo veću izlaznu snagu. Antena na Tp-linku pravi razliku, probaj  je malo zarotirati (pridrži srebrenkasti konektor i uhvati antenu za tijelo te je okreći i prati jakost signala u npr. Netstumbleru ili Inssider-u), pokušaj pomaknuti karticu na neku drugu poziciji itd...uglavnom malo eksperimentiraj, vidjet ćeš da postoji razlika. I sam posjedujem ovu karticu, ništa se specijalnog tu nema reći, jeftina kartica kojoj je glavna prednost solidna snaga i tvornički ugrađen RP-SMA konektor za spajanje s jačim antenama.

Kroz sljedećih para dana planiram sklopiti biloop s prednjim direktorom (11-12dB) pa javim dojmove 8)
"Papa Štrumpf, koliko još?" "Još malo, još malo!"

Offline Dac

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-0
    • Bjelovar WiFi
  • Mreža: Bjelovar WiFi
« Reply #2 on: 09:40 26.05.2011. »
i kartica je vjerojatno u puno nepovoljnijem položaju nego USB-jac. iza kompa, metal, ćošak, na podu, ispod stola..

Offline PapaStrumpf

• WiFi početnik
  • *
« Reply #3 on: 11:03 26.05.2011. »
Pisano je nabrzinu, "kartica" = usb kartica, znači ne pci/pce kartica da ne bude zabune (teoretski sve su to kartice tj. štampane pločice, razlika je u tipu konektora). :P

Offline leteci

• WiFi početnik
  • *
« Reply #4 on: 12:03 26.05.2011. »
Mislim da nisi bas najbolje procitao sto sam napisao,
Ja sam na svoj tl-wn422g rotirao svoju antenu na sve moguce nacine
no nema promjene kada SKINEM antenu signal je identican kao i sa njom
Kad stavim ovu antenu sa airlive-a od 10 dbm kartica takodjer isto hvata!
Uglavnom sto god da radim s antenom na kartici ona ne reagira!
Znaci kartica sa tim antenama ili bez njih ista joj je stvar!

Dok airlive ukazuje na drastican pad signala kad radi bez ikakve antene.

@dac

obije kartice su na stolu, imam produzne usb kablove koje sam dobio sa karticama!
« Last Edit: 12:07 26.05.2011. by leteci »

Offline Dac

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-0
    • Bjelovar WiFi
  • Mreža: Bjelovar WiFi
« Reply #5 on: 12:44 26.05.2011. »
pardon, piše kartica pa nisam uopće guglao nego automatski mislio da je PCI kartica.

moguće da je neispravna. štoviše to mi se čini najlogičnije, ako nema baš nikakve razlike u prijemu bez obzira na antenu. zganjaj garanciju, ili kupi Airlive. možeš i model 1600, praktički ista stvar ali je nešto jeftiniji.

Offline PapaStrumpf

• WiFi početnik
  • *
« Reply #6 on: 14:10 26.05.2011. »
@leteci
Sve ok, shvaćam što hoćeš reći, samo u prvom postu nisi naveo da si išta radio s te dvije antene (tvornička i 10dB) pa sam ti zato i savjetovao da pokušaš okrenuti antenu, pomaknuti usb na drugu poziciju itd. Po onome što si napisao u prvom postu ispada da si zamjenio jednu antenu drugom i nisi vidio nikakvo poboljšanje :P

Pokušaj reklamirati karticu, razlike mora biti. Ja sam također na prvi mah pomislio da nema razlike, skinuo sam antenu da vidim kakav je priključak na kartici i nije bilo skoro nikakve promjene. Zatim sam rotirao antenu za 45 stupnjeva i malo zarotirao usb postolje koje imam (znači rotirao sam antenu po horizontali i vertikali dok nisam našao sweet spot) i razlika se itekako vidi; i u Windowsima, programima za nadgledanje wirelessa i u samom surfanju.

Offline leteci

• WiFi početnik
  • *
« Reply #7 on: 23:54 26.05.2011. »
Danas stigao novi AL wl-1700 radi bombasticno :D

Inace puno hvala na savjetima, saljem to nazad pa da vidimo sto
ce reci gospoda u HGspotu!!
Pozdrav!

Offline bernard_zagreb

• WiFi početnik
  • *
  • Mreža: Iskon
« Reply #8 on: 21:25 31.05.2011. »
Danas stigao novi AL wl-1700 radi bombasticno :D

Inace puno hvala na savjetima, saljem to nazad pa da vidimo sto
ce reci gospoda u HGspotu!!
Pozdrav!

Nema bolje kartice od Airlive WL-1700
prošlog ljeta je ona bila hit i bila je zakon za hvatanje hotspota ili za dijeljenje interneta.
I ove godine 2011 nema bolje kartice.
Zakon!!!  ;)