WiFi.HR Forum
03:32 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: free wi fi, problemi  (Posjeta: 708 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
branko
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: free wifi

« : 08:31 06.04.2010. »

Vrlo cesto koristim free wi fi internet jer mnogo putujem. Problem je u tome sto nekim free mrezama pristupim bez problema ali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu na netu. Komp.mi pokazuje da je konekcija ostvarena i da je signal dobar ali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu. Kod nekih mreza to ide bez problema. Laptop je Fujitsu Siemens , wireles adapter je Atheros AR5007EG. Sta bi moglo biti, ako neko ima ideju, bilo bi mi vrlo dragocjeno. Hvala.
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Spol: Muški
Mreža: PSWireless

« Odgovor #1 : 21:26 06.04.2010. »

a možda baš i nisu free wifi preže kao što misliš.
Evidentirano
branko
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: free wifi

« Odgovor #2 : 08:32 07.04.2010. »

Vrlo cesto koristim free wi fi internet jer mnogo putujem. Problem je u tome sto nekim free mrezama pristupim bez problema ali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu na netu. Komp.mi pokazuje da je konekcija ostvarena i da je signal dobar ali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu. Kod nekih mreza to ide bez problema. Laptop je Fujitsu Siemens , wireles adapter je Atheros AR5007EG. Sta bi moglo biti, ako neko ima ideju, bilo bi mi vrlo dragocjeno. Hvala.

Jesu. Pojasnicu koliko mogu. Npr. drug sa svojim racunarom bez problema se konektuje i otvara net, dok meni samo pokazuje da imam konekciju ali pri otvaranju stranice problemi. Nisam strucnjak, pa ovako naivno objasnjavam, ali zato i trazim pomoc. I tako na dosta mjesta. Na nekim mjestima bez problema ostvarujem vezu. Dali su u pitanju podesavanja kakva ili sta, neznam.Primjer 1. u susjedstvu u kafeu imaju wifi, ,ukljucim vireles, pronadje vidljive mreze, odaberem , ukucam pristupnu sifru i ok. Svaki put kad dodjem on se automatski konektuje na tu mrezu i fercera dobro. U drugom isto uradim, pokaze mi da sam konektovan, signal vrlo dobar, ali ne mogu otvoriti ni jednu stranicu, izbaci mi problem loading pages, kao provjeriti konekciju. I da, ikonica monitora u donjem desnom uglu koja pokazuje konekciju ne svjetluca plavo kao inace kad imam konekciju. Eto, detaljno, pa ako neko sumnja na nesto ,molio bih za savjet. Pokusavam izbjeci nesmotreno trosenje novca u servisu jer pretpostavljam da nije do hardvera.
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #3 : 09:30 07.04.2010. »

Tamo dole "ikona monitora u desnom uglu" ... properties ... details ... i provjeri da li si dobio postavke za mrežnu karticu (IP adresa, subnet mask, gateway, DNS). Usporedi s postavkama kad ti radi i kad ne radi. Ja bi krenuo odatle... pa debuggirao dalje nakon toga.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis