WiFi.HR Forum
04:23 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3 ... 5   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: iskustva sa Alfa AWUS036H 1000mW  (Posjeta: 4099 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
mrtvak
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-8

Mreža: wireless slatina

« : 13:16 12.04.2010. »

Narucio sam doticnu Alfa AWUS036H 1000mW pa me zanimaju iskustva???
Evidentirano
master Yoda
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +3/-0

Mreža: grwireless

« Odgovor #1 : 18:32 12.04.2010. »

Slabo, bolje da si naručio od 2W! Možda se uspiješ i ugrijati sa njom a sa ovom teško!
Evidentirano
mrtvak
WiFi početnik
*

« Odgovor #2 : 15:02 17.04.2010. »

Evo kartica stigla prije par dana iskustvo HMmmm na udaljenosti od 5km hvatam 50 adsl kucnih mreza sta da vam kazem zar moze bolje.
Kartica je stvarno zakon!
Evidentirano
SkrGa
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-2

Spol: Muški
Mreža: Vratisinec Wireless

« Odgovor #3 : 15:32 17.04.2010. »

kartica je za kurac jebote,1W ima snagu s tim mozes jaja peci,samo smetas ostalim uređajima
Evidentirano

over and out
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #4 : 13:15 18.04.2010. »

Evo kartica stigla prije par dana iskustvo HMmmm na udaljenosti od 5km hvatam 50 adsl kucnih mreza sta da vam kazem zar moze bolje.
Kartica je stvarno zakon!

Izlazna snaga kartice nema nikakve veze s hvatanjem 50 adslova na 5 km... E sad, osjetljivost kartice je druga priča.
Ne bi bilo loše usporedit RSSI te kartice i recimo CM9... to bi me baš zanimalo.
Evidentirano
nikolav
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

« Odgovor #5 : 18:29 18.04.2010. »

ma ta kartica je  sviranje kur...ona vidi mreze ali dzaba kada ona nemoze da dobaci do ap.moze do extremno jakih ap.
Evidentirano
anito
WiFi ovisnik

Reputacija: +10/-1

Mreža: KR-net

KR-net

« Odgovor #6 : 21:40 18.04.2010. »

ma ta kartica je  sviranje kurcu, ona vidi mreze ali dzaba kada ona nemoze da dobaci do ap.moze do extremno jakih ap.

Kartica je izlazne snage 1W, pa nebi baš rekel da ne može "dobaciti" do AP-a

Ako je osjetljivost kartice takva da vidi puno mreža, sa 1W sigurno može i dobaciti do njih.
...al ja ju nisam imal priliku isprobati, pa mi nisu poznate njene karakteristike...

Evidentirano

mrtvak
WiFi početnik
*

« Odgovor #7 : 21:31 19.04.2010. »

Sad vidim da vas ima puno koji se pravite pametni
Ovako udaljen sam od grada 5km i vidim grad kao na dlanu jer je na brdu! kada sam spojio karticu na koju sam nasarafio 10m lmr400 kabela na kojem je biquad antena koju sam ja napravio i to sam sve skupa trakom zaljepio na tanjur promjera 1,6m uhvatio sam 50-tak mreza sa signalom 60db naravno mreze su zakljucane ali koju god sam mrezu rijesio bt3-kom na svaku se spojim i surfam bez beda tko nevjeruje neka dodje do mene ja mu demonstriram. jedino je bed sto sam na tavanu bio sa laptopom e sad moram staviti komp na tavan pa iz njega usb alfa pa bridge na lan i kabel dole do sobe do mog kompa i na kraju otkazivanje ugovora za adsl.
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #8 : 21:54 19.04.2010. »

Sve je to lijepo, no kad netko kupi Alfu od 1W i pita za iskustva, obično se cilja na spajanje 50 km i više, ponašanje u uvjetima jake interferencije i sl.
Ti to koristiš za spajanje na tuđi DSL na 5 km s antenom od 1.6m.  Š?

Mene recimo zanima koji je čip u toj kartici, kolko se grije, odakle je kartuša i koji je regional setting gore.
Evidentirano
mrtvak
WiFi početnik
*

« Odgovor #9 : 22:30 19.04.2010. »

a gledaj meni je to dovoljno da nemoram placati adsl a i problem je u tome sto u mojoj ulici adsl nece preko 1mb/s zbog toga sto je centrala u selu preko 6km i jedino rijesenje mi je dofurati signal iz grada.

Ovako chipset je RealTek 8187 koji se pokazao jako dobar i stabilan i nije mi jasno zasto vi mislite da ap mora biti jak da bi kartica mogla primati povratne informacije??? kartica je dovoljno jaka da uhvati val od AP-a i da moze sa njim komunicirati AP- mora samo odaslati signal na par metara dokle ga moze kartica uhvatiti i komunikacija je uspjesna to nije analogni val koji koriste UHF uređaji pa da i prijemnik i predajnik moraju dobaciti bitno je da se spoje negdje na pola puta.

a sto se tice dometa na 50km to cu tek testirati sa malo boljom opremom tipa Lucent, Alvarion i Karlnet ako ste culi za to???
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Mreža: PSWireless

« Odgovor #10 : 22:50 19.04.2010. »

swašta
Evidentirano
PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #11 : 00:52 20.04.2010. »

Ovako chipset je RealTek 8187 koji se pokazao jako dobar i stabilan i nije mi jasno zasto vi mislite da ap mora biti jak da bi kartica mogla primati povratne informacije??? kartica je dovoljno jaka da uhvati val od AP-a i da moze sa njim komunicirati AP- mora samo odaslati signal na par metara dokle ga moze kartica uhvatiti i komunikacija je uspjesna to nije analogni val koji koriste UHF uređaji pa da i prijemnik i predajnik moraju dobaciti bitno je da se spoje negdje na pola puta.

Kartica 1W znaci da je njena izlazna snaga 1 W. Ono sto je vazno u radio frekvencijskim sustavima, osim izlazne snage kartice je i pojacanje antene. Stvar se racuna prema Friisovoj jednadzbi Wp = Wo*gp*go*(lamda/4*pi*r)^2 ... gdje je Wp - snaga na predajniku, Wo -snaga odasiljaca, gp - dobitak prijemne antene, go - dobitak odasiljacke antene, lamda - valna duljina, r - udaljenost izmedju antena (prijemene i predajne). Naravno ovo vrijedi za idealne slucajeve, no moze posluziti kao jednostavni pokazatelj. U tvom slucaju, kartica od 1 W uzrokuje da se signal na 5 km od tvoje antene javlja kao stvarno jak signal kod ap-a. Uzmimo u obzir da koristis tanjur od 160 cm, to ima sigurno preko 30 dBi-a sto signal koji do Ap-a dolazi do tebe pojacava 1000 puta i to je glavni razlog zasto imas dobar prijem Smješko
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #12 : 14:30 20.04.2010. »

Ja sam malo skeptičan u pogledu tog Realteka 8187. Recimo, sumnjam da bi se mogao mjerit s XR2 ili XR5-icom. A zapravo i Bullet2 HP mislim da bi dao bolje rezultate. Treba to spojiti na spektralac pa snimit oblik.
Problem je što su ti Realteki jeftini i ekipa to kupuje i koristi sve više i više bez valjanog razloga. Na kraju od svega toga puno štete samo da bi se krao tuđi DSL. A i imali smo par takvih u kvartu sa sličnim idejama. I svi su skočili na njega isti čas.

5 km link se lijepo da složiti s 40x manjom izlaznom snagom i lijepo usmjerenim antenama, fino kulturno.

A za DSL, jako je puno situacija kao što je tvoja, i puno je wirelessa otuda i nastalo.
Evidentirano
mrtvak
WiFi početnik
*

« Odgovor #13 : 16:13 20.04.2010. »

da budemo na cisto imam svoju udrugu od 2004g i ispropao sam brdo opreme istina je da dobro usmjerna antena moze obaviti posao i sa dobrim AP-om ali kucni adsl nema sanse da probije jer sam isprobao na istoj anteni D-link AP 2100 i TP-link AP ali kad sam spojio Alfu sve se mijenja imam pristup svakoj mrezi. ali ne planiram ja to ostaviti da mi tako radi ubiti da dok mi ne dodje malo bolja oprema koju cu iskoristiti za prenos adsl-a iz grada koji cu registrirati na udrugu tako da nemoram krasti ali zasad sam htio to isprobati i stvarno radi i koristit cu to dok god ne rijesim ovu situaciju
Evidentirano
dajhard
Hero Member

« Odgovor #14 : 10:52 21.04.2010. »

A jel moš napraviti kakav usporedni test s nekom drugom karticom?
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 5   Gore
  Ispis