WiFi.HR Forum
04:29 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3 4 5   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: iskustva sa Alfa AWUS036H 1000mW  (Posjeta: 4100 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #15 : 11:39 21.04.2010. »

mislim da bi tebi bio zanimljiviji 2.4/5 GHz model Namigujem

http://cgi.ebay.com/500mW-ALFA-USB-Wireless-N-WiFi-Adapter-5Ghz-7dB-Antenna-/220503309386?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3357057c4a

a da će imati nešto bolji prijem od ostalih, sumnjam. koliko god bio taj signal na izlazu pojačan, tehnologija je ista kao i u gro ostalih, od jeftinih "no-name" do megapopularnog Airlive 1600 koji su svi na više-manje istom čipu. IMHO najveći doprinos daje mamutski 1,6 m tanjur Cerim se
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #16 : 12:59 21.04.2010. »

Moram priznat da me ta Alfa zapravo baš i ne zanima.  Jezik Jedino tak, da se malo informiran.
Realtek nikad nije bio privlačan, a i ovih 1000mW, odnosno 500W na ovom modelu je više marketing i smetnja sebi i drugima.
Al tko zna, možda naprave i neki dobar proizvod.
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Spol: Muški
Mreža: Pojatno wireless

« Odgovor #17 : 21:23 21.04.2010. »

Kupio je tu Alphu kolega s posla. Koristi ju primarno za skidanje WEP-a ljudima ne zato da moze downlodat ko debil vec zato jer voli imat net kud god prolazi... da ne govorim da mu je na lapu preko 200+ mreza koje je skinuo... Ono, idemo na teren, sjednemo na klopu a on vadi lap i kaze, ha gle imam ovdje jedan wifi koji nisam probio... ludjak.... to mu je neki gust, backtrackom se igra i tako. Srecom, on ih ne iskoristava do krajnjih granica kao neki pa da surfa na tudem dsl-u, ajd barem doma ima svoj flat dsl, a probijanje radi iz zabave.
Ako te bas zanima, mogu ga pitat da li ju posudi za testiranje pa se nademo na cugi.
Evidentirano

dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #18 : 10:12 22.04.2010. »

Ma, mislim da me baš i ne zanima toliko.  Cerim se
Više manje sam si našao provjerena rješenja za sve što mi treba.
Slijedeći korak će biti prelazak na N, al nadam se da će to radit neki novi ljudi u udruzi... iako praksa ne pokazuje tako.  Ljut
Evidentirano
nikolav
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

« Odgovor #19 : 22:06 25.04.2010. »

swašta
pa recimo kod nas Srbiji Telekom  daje rutere, i normalno da ces ti sa tom karticom od 1w videti te rutere, i na udaljenosti od kilometar, a mozda i vise .ali dzaba kada oni nemogu dobaciti svoj signal vise od 150m.pokazivace tebi na kompu pun signal , ali...imao sam to cudo, ali nikakkve razlike nema od one od 500mw, cini se da ona bolje radi.ova od 1wata je samo marketing..
« Zadnja izmjena: 22:13 25.04.2010. nikolav » Evidentirano
Bego
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +3/-4

Mreža: Udruga PING

« Odgovor #20 : 08:34 26.04.2010. »

Ma, mislim da me baš i ne zanima toliko.  Cerim se
Više manje sam si našao provjerena rješenja za sve što mi treba.
Slijedeći korak će biti prelazak na N, al nadam se da će to radit neki novi ljudi u udruzi... iako praksa ne pokazuje tako.  Ljut

Totalno isto mišljenje imam i ja tj. nas nekoliko kod nas... Slabo se drugi primaju posla i želje da nastave nešt raditi, izgleda da to doživotno ostaje na nama
Evidentirano

mrtvak
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-8

Mreža: wireless slatina

« Odgovor #21 : 15:34 26.04.2010. »

Ja nemogu vjerovati!! ja ne znam sta ste vi isprobavali i koje kartice ali ka vam kazem da moja alfa hvata na 5km oko 50-tak adsl signala i svi koji su na wep kljucu uredno rade i surfam bez problema, a to da ruteri moraju dobaciti do moje kartice to nije istina dovoljno je i tih 100m bitno da moja kartica cuje njihov signal!
i nemogu vjerovati da stalno pisete da obje strane moraju dobaciti jedna do druge nezna onda koliko se kuzite u wireless? ako kartica dobacuje primjer 5km znaci i da cuje 5km naravno signal mora biti zadovoljavaljuci
Evidentirano
anito
WiFi ovisnik

Reputacija: +10/-1

Mreža: KR-net

KR-net

« Odgovor #22 : 15:43 26.04.2010. »

Ja nemogu vjerovati!!

ni ja da netko može pisati ovakve gluposti

ja ne znam sta ste vi isprobavali i koje kartice ali ka vam kazem da moja alfa hvata na 5km oko 50-tak adsl signala i svi koji su na wep kljucu uredno rade i surfam bez problema,

Sa tanjurom od 1.6 m moraš uloviti i mreže koje su udaljene 100 i više kilometara.

i nemogu vjerovati da stalno pisete da obje strane moraju dobaciti jedna do druge nezna onda koliko se kuzite u wireless? ako kartica dobacuje primjer 5km znaci i da cuje 5km naravno signal mora biti zadovoljavaljuci,

ovo je dokaz da nemaš pojma o osnovama wirelessa i širenju radio valova.
Evidentirano

mrtvak
WiFi početnik
*

« Odgovor #23 : 21:11 26.04.2010. »

pa recimo kod nas Srbiji Telekom  daje rutere, i normalno da ces ti sa tom karticom od 1w videti te rutere, i na udaljenosti od kilometar, a mozda i vise .ali dzaba kada oni nemogu dobaciti svoj signal vise od 150m.pokazivace tebi na kompu pun signal , ali...imao sam to cudo, ali nikakkve razlike nema od one od 500mw, cini se da ona bolje radi.ova od 1wata je samo marketing..

to znaci po tvome da te rutere ni sa kakvom antenom nemozes uhvatiti dalje od 150m jer oni ne dobace dalje a znas i sam da je moguce samo sa druge strane moras imati dobru antenu
Evidentirano
mrtvak
WiFi početnik
*

« Odgovor #24 : 21:20 26.04.2010. »

ovo je dokaz da nemaš pojma o osnovama wirelessa i širenju radio valova.

HAh vidim da si stari radio amater!
Imas pravo neznam bas nesto previse o valovima ali dosta koliko mi treba a i znam da na radio amaterskim stanicama je pravilo takvo da mora dobaciti i jedan i drugi predajnik da bi se culi ili ako imas jacu stanicu ili bolju antenu tebe ce ljudi cuti daleko ali ti njih nemozes jer su slabiji a kod wirelessa to neide tako jer to nije analogni prijenos podataka vec digitalni koji je puno osjetljiviji i ako je imalo postojan signal paketi ce se razmjenjivati
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Mreža: PSWireless

« Odgovor #25 : 21:21 26.04.2010. »

a da ti meni prodaš taj svoj tanjur od 1,6 metara??? baš mi treba da si popravim jedan kritičan link,a i nebude više tu svađe na forumu kolko šta treba bit jako ili netreba da bi se ulovio nekakav signal Cerim se
Evidentirano
mrtvak
WiFi početnik
*

« Odgovor #26 : 21:35 26.04.2010. »

E i ja sam ga trazio dosta dugo i slucajno ga skuzim u jednom selu na nekoj brajdi visi nekako bezveze odem kod lika u dvor i pitam ga za tanjur on kaze nosi i tako sam ga htio dati ciganima i eto. Ali da je prava stvar je.
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Mreža: PSWireless

« Odgovor #27 : 09:15 27.04.2010. »

vjerujem da je prava stvar,imam ja jednog 120cm,na istom mjestu di je taj tanjur sada bila je grid 24dbi i signal je bio -82 a sad je s tanjurom i na njemu biloop kao feed -70 Cerim se
Evidentirano
anito
WiFi ovisnik

Reputacija: +10/-1

Mreža: KR-net

KR-net

« Odgovor #28 : 19:29 27.04.2010. »

Pa nisam baš tako jako star  Sirast  Namigujem
Evidentirano

PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #29 : 19:46 27.04.2010. »

Imas pravo neznam bas nesto previse o valovima ali dosta koliko mi treba a i znam da na radio amaterskim stanicama je pravilo takvo da mora dobaciti i jedan i drugi predajnik da bi se culi ili ako imas jacu stanicu ili bolju antenu tebe ce ljudi cuti daleko ali ti njih nemozes jer su slabiji a kod wirelessa to neide tako jer to nije analogni prijenos podataka vec digitalni koji je puno osjetljiviji i ako je imalo postojan signal paketi ce se razmjenjivati

Prijenos radio valova, je prijenos radio valova. Nema tu digitalno, analogno. Signal je moduliran digitalnom modulaciom , kao sto su QPSK i BPSK, a uz to kodiran 802.11g i a koriste OFDM, a b CCK kodiranje. Sto se sve postavi na val nosioc na 2,4 ili 5 GHz. Signal poslan od odašiljačke strane mora stici do prijamne, u slucaju greseka tu su OFDM i modulacija radi boljeg nacina prijenosa, sto poboljsava prijenos signala u odnosu na kratke valove sto su se nekada koristili. U slucaju da val ne stigne, nista od informacije. Nema tu nalazenja na pola puta. Prouci malo sirenje elektromagnetskih valova prije nego pocnes zbunjivati ekipu, ovdje ima mnogo radio-amatera i ljudi sto su nekoliko godina studirali radio komunikacije i znaju podosta vise stvari nego sto se mogu steci iz samog iskustva...
Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 5   Gore
  Ispis