WiFi.HR Forum
20:57 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: iskustvo sa ruterbard 433ah i mini pci rb52  (Posjeta: 427 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
mrtvak
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-8

Mreža: wireless slatina

« : 19:55 20.06.2010. »

Ako je netko to spajao pa me zanima iskustvo i nije mi jasno zasto ta rb52 ima 2 konektora za antenu na sebi dali moze raditi kao ruter ili?
Evidentirano
Stormer
WiFi ovisnik

Reputacija: +4/-0

Spol: Muški
Mreža: e-Baranja

« Odgovor #1 : 09:49 21.06.2010. »

Svaka miniPCI wifi kartica sa kojom sam se susreo ima 2 konektora za antenu.. main i aux. Da si malo gledao forumom vidio bi da je vec to pitanje potegnutno nedavno.

ako se ne varam,ta 2 porta ne služe u tu svrhu

Međutim,nikad se nisam igrao s tim

Kartica ima 1 radio, primati će ili s jednog antenskog ulaza ili s drugog. No ne s oba istovremeno.
Ako trebaš 2 linka napraviti, trebaš dodatnu karticu.
Ako trebaš samo veću pokrivenost (kartica u AP modu i 2 klijenta na nju pod 90 stupnjeva), možeš koristiti neku širu antenu (slotica, amosica i sl.) ili možeš staviti splitter i spojiti 2 panelke na isti konektor. Naravno, signal će biti niži i u slanju i u prijemu, no možda ti unatoč tome riješi problem.
Ako nemaš miniPCI slotova, a imaš slobodan LAN port, pogledaj si od Ubiquiti Bullet (2GHz, 5GHz, N, high power, što ti već treba). Uštekaš ga u LAN port Tika i nakeljiš mu antenu da ti drži još taj dodatni link.

PozZ

Naravno da moze raditi kao router!

Što se tiče osobnog iskustva to ti nemogu nista rec jer ga nisam koristio ali po onome što sam shvatio to je jedan od boljih modela RBa
Evidentirano
mrtvak
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-8

Mreža: wireless slatina

« Odgovor #2 : 14:51 21.06.2010. »

E to me je zanimalo mislio sam da moze jedan konektor ici na antenu kao multipoint na 2,4 a drugi na antenu 5 ghz na point to point ali sad mi je jasno da ne moze hvala
Evidentirano
PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #3 : 03:34 22.06.2010. »

Svaka miniPCI wifi kartica sa kojom sam se susreo ima 2 konektora za antenu.. main i aux. Da si malo gledao forumom vidio bi da je vec to pitanje potegnutno nedavno.

Naravno da moze raditi kao router!

Što se tiče osobnog iskustva to ti nemogu nista rec jer ga nisam koristio ali po onome što sam shvatio to je jedan od boljih modela RBa

jel to netko isprobao? meni je jedan lik rekao da taj antena mod sluzi kao unaprijed definirane vrijednosti za gain antene... jos jedna stvar koja se protivi tom odgovoru je da na nekim karticama kad sam mjenao mod a u b je radilo neovisno o prikljucku dok na nekim drugima nije.. iskreno me to zbunjuje, moze li netko sa sigurnoscu reci o cemu se radi?
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #4 : 08:10 25.06.2010. »

http://en.wikipedia.org/wiki/Antenna_diversity

Mislim da je dovoljno dobro objašnjeno.
Evidentirano
PuW
Sr. Member

Reputacija: +20/-2

Mreža: PulaWireless/Sava

« Odgovor #5 : 14:47 25.06.2010. »

hm... znam za diverzitij, al kolko je meni poznato tu tehniku koriste samo kartice s n stadardom.. :S
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #6 : 17:47 25.06.2010. »

hm... znam za diverzitij, al kolko je meni poznato tu tehniku koriste samo kartice s n stadardom.. :S

... koliko je tebi poznato... proguglaj malo. Koristi se to još od 802.11b...
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis