Author Topic: molim iskustva sa 3000mW karticom , želim je kupiti i da li se isplati  (Read 1692 times)

0 Members i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brankic

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-27
  • Mreža: T-com
želim kupiti ovu karticu i da li je ntko isprobao?
molim iskustva

Offline robyhr

• WiFi entuzijast
  • **
  • Reputacija: +4/-2
    • OrehovicaWireless
  • Mreža: OrehovicaWireless
ako ja kupim trash karticu s ebaya i na nju napisem da daje 999999mW, kolko bi bio spreman platiti za nju? :P

Offline Stormer

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +4/-0
  • Mreža: e-Baranja
Da je to stvarnih 3000mW i da ja to stavim kod sebe na toranj, izgorilo bi u roku 5 sec od statike :D

Offline bernard_zagreb

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
  • Mreža: Iskon
molim iskustva

Ma to ti se ne isplati kupovati , ja sam mjerio Gsky 500mW i Kasens 2000mW i tu uopce nema velike razlike.
Bolje ti je da uložiš u kvalitetnu antenu , ako želiš povečati domet. To ti je samo bacanje novca i ne vjerujem da je to čistih 3000mW , možda nekih 2200mw.

Offline robyhr

• WiFi entuzijast
  • **
  • Reputacija: +4/-2
    • OrehovicaWireless
  • Mreža: OrehovicaWireless
Ma to ti se ne isplati kupovati , ja sam mjerio Gsky 500mW i Kasens 2000mW i tu uopce nema velike razlike.
Bolje ti je da uložiš u kvalitetnu antenu , ako želiš povečati domet. To ti je samo bacanje novca i ne vjerujem da je to čistih 3000mW , možda nekih 2200mw.

a mozda ti je wattmetar bio neispravan ^^

salu na stranu, da je cilj cim veca snaga, onda bi sve udruge umjesto kvalitetnih kabela i antena jednostavno uzimale te kartice...

Offline Zvonimir

• Sr. Member
  • Reputacija: +14/-0
    • Zvonimir Buzanic
  • Mreža: Pojatno wireless
Dovoljno ti je kupiti neko cudo od 300mW i onda nakačiti gore neku dobru antenu i to hvata čudo signala :)

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
Dovoljno ti je kupiti neko cudo od 300mW i onda nakačiti gore neku dobru antenu i to hvata čudo signala :)

Radije CM9 sa 25mW neko neko sranje od 300mW.

Offline rut

• WiFi entuzijast
  • **
  • Reputacija: +2/-0
  • Mreža: NMWnet (Private)

KOLIKO PUTA TREBA PONOVIT DA SHVATITE KAKO  pW nW uW mW W kW MW TW NEMAJU VEZE SA PRIJEMOM

Offline Dac

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-0
    • Bjelovar WiFi
  • Mreža: Bjelovar WiFi
ma ne isplati se ni gledati ispod 5000 mW  ???

Offline bernard_zagreb

• WiFi početnik
  • *
molim iskustva

Di se može kupiti ta kartica? nema je na ebay.com
samo pitam

Offline firefox

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +2/-1
  • Mreža: wireless
3000 mW covjece imas kartica kao sto je R52 HN ili CM9 i jos neke koje ce ti pomoci da uhvatis signal koji ti treba. U te 3000 nevjerujem. Ja sam nedavno uzeo R52 HN i upucao link na 12 kilometara i radi fantasticno a signal -60db. Pa ti razmisli sta ces uzeti.

Offline bernard_zagreb

• WiFi početnik
  • *
3000 mW covjece imas kartica kao sto je R52 HN ili CM9 i jos neke koje ce ti pomoci da uhvatis signal koji ti treba. U te 3000 nevjerujem. Ja sam nedavno uzeo R52 HN i upucao link na 12 kilometara i radi fantasticno a signal -60db. Pa ti razmisli sta ces uzeti.
ja sam sa D-Link PCI karticom i sa grid antenom 15dBi  ulovio mrežu od jankomira na udaljenosti 3.5km , i to sa 4 crte.
Nije sve u mW , to je glupost. bolje je uložiti u neku dobru grid antenu i to je to

Offline PuW

• Sr. Member
  • Reputacija: +20/-2
  • Mreža: PulaWireless/Sava
ja sam sa D-Link PCI karticom i sa grid antenom 15dBi  ulovio mrežu od jankomira na udaljenosti 3.5km , i to sa 4 crte.
Nije sve u mW , to je glupost. bolje je uložiti u neku dobru grid antenu i to je to

Ma nije to nista, ja uvjek lovim 5-6 crtica, ponekad ako je suncano i 7 crtica...

Offline Goran

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-17
I ja sam skeptican na 3000mw a takodjer sam skeptican na raznorazne odgovore "sifrirane i polovicne" jer nas se 10 spaja na ap 1 sa 500mw,1 sa 2000mw a ostalih 8 sa 1000mw ali nisam ni ljubitelj 100mw koja je 30m od kuce i 3 zida imaju kod kolege onda je vec pitanje stabilnog neta sa antenicom od 2-3db.Naravno konstantno je pucanje mreze u tijeku a rad na kompu nesto zanovijetno ili nekakva igrica to se moze zaboraviti jer je speedtest ubitacan osim kod klinaca za fejs ;D.Radio sam testiranja sa 500mw,1000mw i 2000mw tko kaze da nema razlike laze ima dosta narocito ako je pristupna tocka 3-4km i ima drveca sa gustim krosnjama kao kod ovog jednog sto se spaja sa 2000mw i sat.kantenom.Kroz 4 guste krosnje od 3 orasa i jedna vrba treba signal proci.Ova od 500mw ni nevidi signala.Naravno sve je to jeftinije od skupih kablova i spojnica i antena Grid ili stokakvih buleta i gdje ih nabaviti koliko mobitela potrositi,namolititi se,cekati odgovor po 8 dana najmanje pa hoce li se sto uraditi ili nece,postarine platiti i goriva,vremena itd.Nekazem da je rijesenje ovo sto radimo ali je za nas najjeftinije i super rijesenje.Za cca250kn imas sve u 2 dana na kucnom pragu sa jednim sms-om koji kosta 43lipe.

Offline brankic

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-27
  • Mreža: T-com
Da ispod 500mW je sve smeće , kažem ja . jer sam isprobao 50ak kartica . Ove od 500mW i iznad fino uštekaš u USB i signal perfektan. na 500-600m ne puca veza .
Nikakve skupe antene, nikakve skupe kabele.
Evo bilo bi mi drago da se jave dečki koji su isprobali više kartica. I oni će biti istog mišljenja.
Ne volim ove mudrijaše , koji se prave profesori , ipak tajvanci i kinezi su pametniji od njih.
A što je najgore, nikad nisu isprobali te kartice a mudruju. Takve najviše volim.