Author Topic: molim iskustva sa 3000mW karticom , želim je kupiti i da li se isplati  (Read 1692 times)

0 Members i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline master Yoda

• WiFi entuzijast
  • **
  • Reputacija: +3/-0
  • Mreža: grwireless

Offline PuW

• Sr. Member
  • Reputacija: +20/-2
  • Mreža: PulaWireless/Sava
brankic  dali znaš da je zakonom zabranjeno zračiti  vise od 100 mW? a znaš li koji je razlog? zato što kad bi svatko od nas zračio koliko bi htio, signal od kartice bi smetao drugoj kartici na nekoliko kilometara udaljenosti. Nitko nije rekao da je vise snage bolje za uspostaviti jedan link, ali smetaš drugima, shvaćaš? kad ti upališ svoju karticu i 100 drugih takvih kao ti zagušuju slobodni prostor u kojem ljudi koji se profesionalno bave ovakvim stvarima. Evo cak ću ti ilustrirati.

Na slici vidiš kakve probleme stvaraš? Zato svi ljudi koji se bave wireless-om bježe iz tvog frekvencijskog područja, jer je počelo biti pravi problem napraviti dobar link. Zato, ako se vec želiš baviti wireless-om budi kolegijalan i počni citati malo sto se piše na forumu, ne govore ti svi ovi ljudi bez veze da je puno wata previše u ovom području (najlakše je nekom napucati pu k wata i napraviti link a druge ko j). Ne znam jesi li znao da su analogni televizijski programi imali od 20 kW pa nadalje, dok sada digitalni imaju svega 2 kW. dali si znao da se na obalama hrvatske nije mogao gledati tv program kad su Talijani nabili izlaznu snagu na odašiljačima? zašto? jer su zagušili naše odašiljače zakonom regulirane... eto, u ovom poslu treba biti kolegijalan ili ne, al onda se ne treba hvaliti na ovom mjestu . pozdrav

Offline dajhard

• Hero Member
  • Reputacija: +68/-7
  • Mreža: WiFiHR
Prije svega bilo bi dobro proučiti ovo:
http://www.qsl.net/yu1aw/Vaznost%20antena%20u%20Wi%20FI.pdf

U, nisam znao da je ovo napisao. Odlično objašnjenjo u "plain text-u".

Offline brankic

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-27
  • Mreža: T-com
razumim ja vas
ja imam flat internet u ZG ali koristim 1000mW karticu kad sam na moru , tamo nemam internet pa se prikaćim na turističku zajednicu i surfam besplatno.

Moja laptop kartica je preslaba, nema šanse da ulovim 1500m signal besplatnog interneta.
U ZG kod kod Ledo , Marijana Čavića 9. Lovim jednu besplatnu otključanu mrežu TP-.....  i kad sam na poslu samo se prikačim sa laptopom uz pomoć te wlan usb kartice 1000mW i surfam kao kralj.
Dakle za 15 dolara ,koliko sam platio za tu kopiju alfe , lovim besplatni net i uštedim si mnogo love.

Inaće radim kao zaštitar, pa ponekad bude dosadno.
Ako budete išli na more, obavezno nabavite karticu 1W ili više , dobro ce vam doci.

Offline leteci

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
  • Mreža: kucnu
brankic, pa gore ti je tako lijepo ilustrirano i u onom pdf-u(vaznost antena u WIFI) objasnjeno zasto
nije dobro koristiti nesto tako jake izlazne snage.
Tako da bi malo preoblikovao tvoju izjavu:
"Ljudi ako zelite smetati "susjedima" dok surfate kupite antenu od kvazi 1-2-3W i surfajte te istodobno
gusite "susjede""

Offline Goran

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-17
Ja da mogu mom susjedu panduru bi metnuo pojacalo od 10 000kw a ne od 2000mw jer to je "sranje na trecu" snikim u krugu od 1000m neprica.Sa majkom i ocem neprica.Onda znate kakav je covijek.

Offline firefox

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +2/-1
  • Mreža: wireless
Ovako sto se tice mW naravno da je bolje sto jace pogotovu ako odasiljes signal. Ali takode znaju se javiti problemi ako pojacavas izlaznu snagu te kartice. E onda moze doci do pucanja neta. Sa 3000 mW trebalo bi da net radi super. I nebi smjelo da pravi probleme. A sto se tice kineza oni su izmislili sva ta sranja. Ako kod njih radi zasto nebi i kod nas. Ali prvenstveno potrebno je malo procitati literature a imati i iskustva sa tim karticama.

Offline SkrGa

• WiFi ovisnik
  • Reputacija: +9/-2
  • Mreža: Vratisinec Wireless
Ovako sto se tice mW naravno da je bolje sto jace pogotovu ako odasiljes signal. Ali takode znaju se javiti problemi ako pojacavas izlaznu snagu te kartice. E onda moze doci do pucanja neta. Sa 3000 mW trebalo bi da net radi super. I nebi smjelo da pravi probleme. A sto se tice kineza oni su izmislili sva ta sranja. Ako kod njih radi zasto nebi i kod nas. Ali prvenstveno potrebno je malo procitati literature a imati i iskustva sa tim karticama.

http://forum.wifi.hr/wifi/molim-iskustva-sa-3000mw-karticom-zelim-je-kupiti-i-da-li-se-isplati-t877.0.html;msg5655#msg5655
http://forum.wifi.hr/wifi/molim-iskustva-sa-3000mw-karticom-zelim-je-kupiti-i-da-li-se-isplati-t877.0.html;msg5656#msg5656

evo ti pa citaj,mozda skuzis neke osnovne stvari.
over and out

Offline Xonic2011

• WiFi početnik
  • *
  • Reputacija: +0/-0
isprobao airlive wl-1700usb 1000mw i cudo od karte superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr radi