WiFi.HR Forum
04:20 05.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Ova tema nije ocjenjena!
Niste ocjenili ovu temu. Odaberite ocjenu:
Autor Tema: prenos adsl-a preko wireless AP-a  (Posjeta: 324 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
mrtvak
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-8

Mreža: wireless slatina

« : 13:14 12.04.2010. »

Pozdrav! drago mi je da su ove teme još aktivne
Svoju wireless mrezu sam postavio u svom gradu jos davne 2004.g ali je to puklo 2006
pa sam sad izvukao iz garaže svoj ap D-link dwl 2100 i omnicu 12db
to planiram postaviti na najviši dio grada gdje je i bila onih godina! udaljena od moje kuće 5 km optičke vidljivosti
to je sve super funkcioniralo ja sam koristio osobnu biquad na tanjuru sa kojom sam imao na tih 5 km 2mb/s to je super.

E sad me zanima???
Razlog zbog kojeg vracam opremu gore je taj da si dofuram neki ADSL iz grada posto kod mene doma nemam mogucnost za adsl (predaleko centrala).
Kako naj jednostavnije prenesti neciji signal adsl-a preko tog ap-a do mene??
kada sam u client modu nadjem 15 kucnih adsl-a znaci trebao bi sa jednim ap-om (client+usmjerena) dovuci signal do drugog ap-a (ap mod + omnica) bridge spajanje da bi uspio doma koristiti taj adsl. To mi je jasno ali nemogucnost postavljanja mi je 2 ap-a zato pitam dali bi sa jednim ap-om kojeg bi stavio u repetitor mod mogao rijesiti taj problem ima li tko iskustva ili postoji jos koji nacin???
Evidentirano
robyhr
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +4/-2

Spol: Muški
Mreža: OrehovicaWireless

« Odgovor #1 : 21:27 12.04.2010. »

dalo bi se mozda postaviti jedan AP u repeater modu, pa na njega 2 antene, jedna usmjerena prema izvoru ADSLa, a prema tebi (ili omnidirekcionalna)...
al ti repeateri obicno dosta lose rade, a i postavljanje 2 antene ce sigurno oslabiti signale... najelegantnije rjesenje bi bila 2 odvojena APa, pa svaki sa svojom antenom. mozes naci jeftine Airliveove APove sa klijent modom za oko 250kn
Evidentirano

mrtvak
WiFi početnik
*

Reputacija: +1/-8

Mreža: wireless slatina

« Odgovor #2 : 09:31 13.04.2010. »

ma nije problem imam ja ap-ova još ali mi je problem postaviti još jedan ap moram ga dizati 15m na šipku a to zahtjeva još jedno napajanje i lan kabel malo je zeznuto
Evidentirano
Shut
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-1

Spol: Muški
Mreža: PSWireless

« Odgovor #3 : 10:37 13.04.2010. »

riješenje ti je airlive g-duo router
http://hr.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1256259285448

imaš ga u h2 shopu i košta ti 422kn

ima 2 zasebna radia,i postaviš ga da ti jedan bude client i da se spaja tam na neki adsl a drugi da ti bude ap na koji se pak ti spajaš od doma

ima poe i radi jako fino,jedino dok ga jednom spojiš na neki ap vše se jako teško možež spjit u njega jednino ako odkopčaš antenu koja je client

pozdraf
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis