WiFi.HR Forum
21:23 07.02.2012. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1] 2   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Bistra Wireless (BiWiFi)  (Posjeta: 893 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ktmsm
WiFi početnik
*

Reputacija: +0/-0

Mreža: BiWiFi

« : 09:26 07.12.2009. »

Eo da i tu bacim pokoju rijec, ovo je mreza koja je starija od svih postojecih, ali je do sada najvise vremena provela sto u glavama sto na papiru i sto u prototipima koji iz razno raznih razloga nikada nisu u potpunosti zazivjeli... no mi i dalje forsiramo tako da se to eto mice s mrtve tocke Smješko

Ukratko, zauzeli smo 10.8.0.0/16 range, upisali se na subnet wiki, i to je za sad kraj price Smješko

Release Candidate osamsto pedeset i šesti možete škicnut na http://picasaweb.google.hr/ktmsm.zg/PrvaBiWiFiTocka#

Spajanje frankenštajna na elektrode bit će još ovaj tjedan, i nadam se da će sve proći više-manje u redu.

Ajd, kad već tipkam - ima li tko viška, bilo konkretnu stvar bilo donatora koji bi mogo donirat konkretnu stvar - gdje konkretna stvar = neki manji (gabaritno - pto uži to bolji Smješko UPS Cerim se ... iz totalno jadnih razloga ograniceni smo na koristenje struje samo po noci - odnosno dok je upaljena rasvjeta  (i ne nije spajano cigić-style Smješko pa ce to bit malo koma... al i to je bolje za pocetak nego nista, jel. Tnx.
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #1 : 09:53 07.12.2009. »

Zdrafo!

Čemu AUX antena 2dBi ak smijem pitati?
Evidentirano
kustro
Sr. Member

Reputacija: +7/-0

Spol: Muški
Mreža: Zaprešić.NET

« Odgovor #2 : 10:07 07.12.2009. »

opala...BiWiFi...a mi vec mislili ic dic ljudima tocku u bistru jer nece sami... Smješko

preporuka krenite odmah s nekim mikrotikom ili linuxom...poslje cete se zajebavat s izmjenom opreme a bezveze... Jezik
kad ste za neki link prema nama mozete se javit...
inace je bilo ljudi koji su se javljali da bi se spojili u bistri, al mi nismo tocke tamo imali...
Evidentirano
ktmsm
WiFi početnik
*

« Odgovor #3 : 10:09 07.12.2009. »

Čemu AUX antena 2dBi ak smijem pitati?

Citah o mnogim problemima kada bi ljudi odlemili antenu u ovaknom dvoantenskom setup-u - od slabog prijama do pregaranja mrezne - a sto je u neku ruku i logicno. A kako nema smisla stavljat ista jace na njeno mjesto - ovo se ucinilo kao zgodno rjesenje.
Evidentirano
ktmsm
WiFi početnik
*

« Odgovor #4 : 10:17 07.12.2009. »

opala...BiWiFi...a mi vec mislili ic dic ljudima tocku u bistru jer nece sami... Smješko
Aha, je, vidim, sve je utabano od đonova koliko su se drugi potrudili tamo ista pokrenut Sirast Sirast Jezik Sirast (ovo je SHALA, FYI Smješko

Citat:
preporuka krenite odmah s nekim mikrotikom ili linuxom...poslje cete se zajebavat s izmjenom opreme a bezveze... Jezik
kad ste za neki link prema nama mozete se javit...
inace je bilo ljudi koji su se javljali da bi se spojili u bistri, al mi nismo tocke tamo imali...
A ma znam ja to, gle, ovo je sad za hladni start, za dva korisnika koji to ujedno i postavljaju - cisto dosta Sirast
Kad ce se pojavit ekipa koja ce malo i dopridonjet tome svemu a ne se samo "kacit" - tada ce vjerujem u igru uc i nesto bolja oprema i solucije.

Ovo je sada trenutno cisto prijateljeva i moja samoinicijativa (zapravo je to bila i otpocetka)... Dvoje ljudi koji su trebali biti u tome s nama i koji su cak investirali u neku opremu - ni dan danas se nisu udostojili javit po ikakvim, a ponajmanje tom pitanju... ovdje je takav mentalitet - puno je stare ekipe koju to ne zanima niti u tome vide nesto njima korisno ili barem profitabilno, a ovi drugi koji mozda nesto i bi - su prelijeni... No nas ovo zanima, zabavno nam je, i to je to.
« Zadnja izmjena: 10:28 07.12.2009. ktmsm » Evidentirano
ktmsm
WiFi početnik
*

« Odgovor #5 : 10:45 07.12.2009. »

eh da, ovo ce biti tesko, ako cak i neizvedivo direktno, eventualno preko pojatna. Geolokacija nam je totalno stealth u vecini opcine Smješko
Evidentirano
dajhard
Hero Member

Reputacija: +67/-7

Mreža: WiFiHR

« Odgovor #6 : 13:52 07.12.2009. »

Citah o mnogim problemima kada bi ljudi odlemili antenu u ovaknom dvoantenskom setup-u - od slabog prijama do pregaranja mrezne - a sto je u neku ruku i logicno. A kako nema smisla stavljat ista jace na njeno mjesto - ovo se ucinilo kao zgodno rjesenje.

Moglo bi biti problema ako kartica odluči switchati između velike i male antene. Radije ta antenica unutar metalne kutije da se nitko ne zakači. Ja bar mislim, ne znam kak radi SE555 i diversity...
Evidentirano
Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Mreža: Pojatno wireless

« Odgovor #7 : 14:26 07.12.2009. »

Kustro, vec sam ih ja uputio i naveo im sto da sloze. Dapace, mogu im i uvalit neki komp za MT za 50kn, ali kao sto su rekli, problemi su sa strujom i velicinom kutije, tj. mjestom gdje ce to postavljati. Sto se linka tice, mogu ga sloziti prema nama, iamam 100% cistu vidljivost, ali za to ima vremena Smješko

Kako ce im raditi SE555 pojma nemam, nadam se da hoce, upozorio sam ih da takve kemije mogu dovesti do potpunog razocaranja, kao sto smo mi imali u pocetku, a da ne pricam o crkavanju AP-ova i totalnom gubitku novaca i vremena i zivaca.

Kad bih sad zbrojio sve novce i vrijeme sto smo potrosili na to, vise bi nam se isplatilo kupiti nove kompove i platiti nekog 500kn za jedan dan da nam pokaze i slozi mikrotik. Jeftinije bi ispalo svakako Smješko Ali, ok, bilo je zabavno tada. Sad je malo drugacija perspektiva.
Evidentirano

Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #8 : 14:36 07.12.2009. »

a da se kupi jedan običan AP za 200-300 kn za početak?

kod nas vrlo dobro služe Edimax 7206, Airlive 5460 ili 5470 (više LAN-ova, ovdje nebitno), sva 3 modela su manje od 300 kn i neki se nisu godinama ugasili ni radili nekih problema. za jednu pristupnu točku od par ljudi će to funkcionirati solidno a kasnije može ostati i uz MT ili što već bude... ili za klijenta nekog. uglavnom, nije bačen novac u svakom slučaju
Evidentirano
ktmsm
WiFi početnik
*

« Odgovor #9 : 15:11 07.12.2009. »

a da se kupi jedan običan AP za 200-300 kn za početak?

APove imamo no koristiti cemo ih kao klijente koji ce se kaciti na SE555. Znam da nije najsretnije rjesenje, ali ovaj router smo imali i nismo ni kune dali za njega pa smo ga odlucili iskoristiti ga i vidjeti kako ce stvar funkcionirati. U "laboratorijskim" uvjetima sve je uredno radilo, tako da bi i vani trebalo teoretski sve raditi - antene su dovoljno jake, u igri su APovi i taj router... pretpostavka je da nekih vecih zezancija ne bi trebalo biti. Tih 300kn radije investiram u neki UPS jer nam on vise treba od nekog solidnijeg APa za tocku, bar za sada. kasnije se lako da ubost neki posteni AP, i ubacit plocevinu u kutiju umjesto SE555. 200-300kn nije neka svota, ali kako je to sve ulaganje u nepoznato i u, s jedne strane, teski luksuz - trenutno nam je totalno neisplativo. Tesko se vidi na slikama, ali i po samom nosacu mozete zakljucit koliko smo sparali - napravili smo ga od metalnog otpada sto smo nasli u kontenjeru, lol, i to je jos ispao najzesci nosac koji sam ikad vidio, mozes na samom nosacu podesavat nagib nosece cijevi... je, perverzije, znam... al covjeka veseli Smješko
Evidentirano
Dac
WiFi ovisnik

Reputacija: +9/-0

Mreža: Bjelovar WiFi

« Odgovor #10 : 15:32 07.12.2009. »

niste jedini u takvoj situaciji  Cerim se

SE555 je odličan modem, imam takav upaljen 0-24 ali taj diversity sa 2 antene bi mogao zagorčati život. nadajmo se da neće Smješko
Evidentirano
srecko
WiFi ovisnik

Reputacija: +6/-0

Mreža: FENIKS-SD

« Odgovor #11 : 17:24 07.12.2009. »

Samo hrabro naprijed dečki. Problema će sigurno biti. Ti problemi su ponekad veoma teški kada nema interesa za to.
Nažalost u svim udrugama nije najbolje. Postoje dva - tri čovjeka koji sve to održavaju, a ostali su samo tu na broju. Tako da te to nebi obeshrabrilo u samome početku.
U razgovorima sa nekim administratorima došao sam do zaključka da jedan dio ljudi prvo samo čeka da vidi kako to bude radilo , pa će se onda prikljućiti.
Evidentirano
kustro
Sr. Member

Reputacija: +7/-0

Mreža: Zaprešić.NET

« Odgovor #12 : 18:41 07.12.2009. »

neka, dva po dva...tako svuda krece...i uvjek recunaj da bus od 2 juzera dobio jednog "tudum"...koji pojma nema i sam sere, ako ne i oba, a ak imas srece oba ce bit ok, u prosjeku pola/pola... Smješko
a o mentalitetu necemo...sve je dobro dok vam motorkama ne krenu na opremu...ko na sankove u birtijama(jos uvijek se prica  Vrtim očima )...mentalitet je svuda problem...naviknite Tužan
evo ja danas dobio obavijest da se pripremim za jablanovec spojit(oprema, itd)...tako da smo sve blize... Smješko
Evidentirano
Bego
WiFi entuzijast
**

Reputacija: +3/-4

Mreža: Udruga PING

« Odgovor #13 : 19:36 07.12.2009. »

Samo hrabro naprijed dečki. Problema će sigurno biti. Ti problemi su ponekad veoma teški kada nema interesa za to.
Nažalost u svim udrugama nije najbolje. Postoje dva - tri čovjeka koji sve to održavaju, a ostali su samo tu na broju. Tako da te to nebi obeshrabrilo u samome početku.
U razgovorima sa nekim administratorima došao sam do zaključka da jedan dio ljudi prvo samo čeka da vidi kako to bude radilo , pa će se onda prikljućiti.

Potpisujem 100%
Evidentirano

Zvonimir
Sr. Member

Reputacija: +14/-0

Mreža: Pojatno wireless

« Odgovor #14 : 21:11 07.12.2009. »

Uskoro će obavijest za wirelessijadu u ksetu pa se nadam da će se većina vas sa foruma ovdje skupiti tamo. Pogotovo da se početnici malo ohrabre. Pih, ne mogu vjerovati da je ovo šesta godina Pojatno wireless-a... a onda sam mislio da neće izdržati ni godinu dana Smješko)))))
Na wirelessijadu dolaze samo oni koje zanima i oni koji nešto rade u wifi svijetu pa toplo preporučam. Neću bacat nikakve datume dok mi ne jave točan datum i poziv, jel Smješko
Evidentirano

Str: [1] 2   Gore
  Ispis